mandag 29. juni 2009

du vet at det er over 3x10 grader når:


 1. du mer enn gjerne bruker laaang tid på å sortere klesvasken i den kjølige vaskekjelleren

 2. du har vannet hortensiaen fire ganger på en dag, og likevel er jorden knusktørr

 3. du tar to kyllingbryststykker ut av fryseren, og får lyst til å bruke dem som BH-inlegg

 4. du synes at turen ut til postkassen minner om en ørkenmatathon

 5. du kan se en rosenknopp sprette, for å se samme rose visne halvannen time senere

 6. du stikker hele hodet inn i kjøleskapet for hver gnag du er innom og henter kald drikke

 7. du prøver desperat ut middelhavstrikset med å drikke varm te for å se om det mystisk nok kan føre til avkjøling

 8. dusjen er din beste venn

 9. du sitter helt stille, og likevel renner svetten fra panna

 10. du vurderer å spise frosne brødskiver til frokost siden konvensjonell is ikke er så sunt...

Det er faktisk over 35 grader i skyggen hos oss i dag. Jeg tror ikke jeg har opplevd så varme dager i Norge før... *puh*

10 ting som gjør denne mandagen så fin

 1. En god natt søvn - endelig!
 2. Å tasse rundt i en diger, blå reklame t-skjorte som jeg har fått gratis av en jernvarehandler på Mørekysten
 3. Sex og singelliv på dvd
 4. Hjemmebakte sjokoladecookies
 5. At et finnes steder i huset hvor temperaturen ikke overstiger 25 grader
 6. En kald dusj.
 7. At gullguttens feber var borte vekk i dag tidlig
 8. Den (for meg) absurde tanken på at dette svangerskapet har vart lengre enn det forige, som igjen impliserer at jeg kan gå i fødsel når som helst nå. Sist rakk jeg ikke å tenke på fødsel før det hele var over. Nå sitter jeg her med en underlig følelse av spenning og ærefrykt. Tenk - jeg skal føde et barn snart! Det er nokså altoppslukende...
 9. Nektariner. Kalde fra kjøleskapet
 10. Muligheten til å gjøre som jeg selv vil - lese en bok, se mer satc, surfe nettet, legge meg ned og hvile - hva som helst, jeg bestemmer og ingen er hjemme til å forstyrre meg. (Jeg bærer litt preg av en litt slitsom helg med febersyk gullgutt som har krevd en del av mammaen sin. Jeg elsker ham for å ville ha meg nært, men nå om dagene krever det mye av meg fysisk og mentalt for å kunne gi ham det. Jeg er litt sliten i dag...)

onsdag 24. juni 2009

10 punkter å huske på når kulda setter inn

Jeg synes at jeg har vært så flink de siste ukene! Flink til å nyte livet og passe på å samle overskudd til fødsel og barseltid. Jeg husker at dette var en svært tøff tid sist, en tid hvor jeg ikke klarte å finne overskudd til å være meg, kun til å ta vare på babyen min. Dersom det blir sånn denne gangen også, skal jeg lete fram denne lista og minne meg selv på at jeg har hatt en kjempefin sommer til nå, og at alt som er tungt går over før eller siden. Her er 10 punkter å se tilbake på:

 1. SPA-dagen jeg hadde i slutten av mai. Så deilig det var å flyte rundt i det litt kjølige bassenget, for så å varme seg i boblebadet etterpå. Og for ikke å snakke om den utrolige roen som kom over meg mens jeg lå innpakket i leire i et mørkt rom med lett bakgrunnsmusikk.
 2. Å sitte i skyggen under epletreet og lese The Secret Life og Bees. Sol, 27 grader, sommerkjole og lett bris. Nektariner og isvann, kløver mellom tærne.
 3. St. Hansaften på terrassen sammen med min elskede mann. Grillmat, jordbær, eplemost og duftende sjærsminer på bordet.
 4. Å sove til jeg er uthvilt.
 5. Å bade sammen med gullgutten i plaskabassenget hans. Ojojoj, hvor gøy vi hadde det med å dusje hverandre med vannkanna og gjøre båten hans om til skipsvrak på det dypeste.
 6. Egentid og handledag i Sandvika. Gjøre noen ærender, spise lunsj sammen med et sommerselig KK, pyntet i fint tøy, sminket og fin på håret.
 7. Sommerfest med naboene. Under mengder av lekk pressenning, men likevel skikkelig gøy!
 8. Gjenoppleving av en kveld fra i fjor: barnevakt, pizza på Peppes i Asker og sundae med sjokoladesaus fra McDonalds etterpå.
 9. Tid til å lese boker, bake pai, ta i mot- og gå på besøk, strikke, lakke negler, blogge og sy.
 10. O-løp med gutta. Gullgubben løp som aldri før, gullgutten og jeg spiste fylte horn, studerte maur og kastet kongler i bekken.

Siden fødsel kan drøye noen uker til, skal jeg fortsette å fylle dagene med hyggelige og minneverdige ting. Jeg ser at målene for juni begynner å bli oppfylt, og er i gang med å tenke over hva jeg har lyst til å gjøre i juli. Ny liste kommer vel om en ukes tid.

10 bomkjøp på CD-fronten

Jepp, denne måtte jo komme.

Nå om dagen er det sjelden jeg kjøper musikk. I alle fall fra andre steder enn iTunes. Men siden jeg fikk meg stereoanlegg til 14 årsdagen har det jo blitt en del CD-kjøp. Noen har snurret og gått i det uendelige, andre har en rimelig høy pris pr spilte minutt. Her er 10 CDer som aldri skulle har vært mine:


 1. Led Zeppelin, Remasters
 2. Foo Fighters, In your Honor
 3. Magnet; on your side
 4. The Cure, Galore
 5. Sivert Høyem, Ladies and Gentlemen of the opposition
 6. The Beach Boys, Pet Sounds
 7. Mira Craig, by Mira Craig
 8. Placebo, Black Marked Music
 9. Nelly Furtado, Whoa, Nelly
 10. Santana, Supernatural

Som en liten notis til slutt skal det nå sies at ikke alle på lista er kjøpt av meg personlig. Men likefullt kunne jeg jo ha byttet de jeg har fått i gaver, men valgt å la være. Av en eller annen merkelig grunn.

tirsdag 23. juni 2009

10 norske topper å bestige

Store Skagadølstind - vakreste som finnes!

Jeg liker toppturer. Jeg liker oppoverbakker, jeg liker at turen har et endelig mål og jeg liker som regel utsikten på toppen. Her er 10 topper jeg har planer om å bestige før eller siden:
 1. Store Skagadølstind (2405 moh). Norges vakreste og 3. høyeste fjell. Dog et av de mer kompliserte fjell å bestige; man må nemlig enten være en habil klatrer eller ha med seg fører. Jeg satser på det siste, og vurderer å ønske meg en fjellfører i 30-årsgave etterhvert her nå.

 2. Snota (1668 moh). Vakre, vakre Snota. Vi gjorde et forsøk på å bestige henne med ski, men hørte på fornuften og snudde i tide pga stor rasfare. Det var et av de største nederlagene i mitt liv: å ha gått langt for å komme til foten av fjellet, så vidt begynt på oppstigningen for så å skrinlegge hele prosjektet. Jeg gråt salte tårer bak mine lyserøde slalombriller...

 3. De tre høyeste toppene i de fire kommunene jeg har bodd i iløpet av livet. Storheia (565 moh) i Trondheim er allerede unnagjort (med gullgutt på ryggen i taitasien), mens jeg mangler Vidvangshøgda (542 moh) i Bærum og Kyrkjenuten (1602 moh) og Mehammarsåta (749 moh) fra mine to respektive oppvekstskommuner.

 4. Stetinden (1392 mho) i Tysfjord, Norges Nasjonalfjell. Også en topp som krever god fysisk form og hjelp av fjellfører. Når toppen i tillegg befinner seg i Nordland fylke, så sier det seg selv at dette nok ikke er første toppen jeg kommer meg opp på. Men på lista må den.

 5. Snøhetta (2286 moh). Vi har gjort to forsøk på å komme opp, en om sommeren, en om vinteren. Begge gangene satte dårlig vær og sunn fornuft en stopper for turen. Surt, men sommerturen gav oss i alle fall ekstrem nærkontakt med en moskusflokk som plutselig dukket opp bare en 10-15 meter unna.

 6. Slogen (1564 moh). Perlen i Sunnmørsalpene og på min liste fordi kontrasten mellom fjord og fjell er helt vanvittig her! Når man ser fjellet skulle man tro at det er nærmest umulig å bestige det, noe det slett ikke er. Likevel - i min bok er fjell vakrere jo spissere og brattere de er (eller ser ut til å være!), så Slogen troner høyt.

 7. Kolsåstoppen (ca 340 moh ved utsikten). Og det er utsikten man er ute etter her. Og siden vi bor midt mellom denne og Skaugumsåsen (349 moh), så må jeg vel dit også. Nå skal det sies at jeg har vært oppe på sitnevnte før, men da lå tåka tjukk som graut, og ingen utsikt var å finne. Den turen krever heldigvis ingen planlegging, så en dag det er sol er det bare å snøre på seg sko og gå hjemmefra.

 8. Gaustadtoppen (1883 moh). Dette er den toppen i Norge som arealmessig har den største utsikten; på klarværsdager kan man se omlag en sjettedel av fastlands Norges areal! I tillegg til å gå stien opp, er det visstnok også mulig å "ta heisen" opp - inne i hjellet finnes en bane for de litt mer bedagelig anlagte. Jeg foretrekker dog å gå opp, men kanskje ta banen ned igjen for opplevelsens skyld, dersom den skulle vise seg å være åpen den dagen jeg står på toppen.

 9. Veobreahsten (2185 moh). Den mest urealistiske toppen på lista her. En supersøt liten topp midt ute i Veobreen i Jotunheimen, for å komme seg dit må man kunne krysse bre og klatre. Jeg kan ingen av delene. Ennå. Men man kan vel lære seg? Og man har vel lov tli å drømme litt. Valget av denne toppen er basert ene og alene på toppens navn - hør så vakkert det er: Veobreahesten!

 10. Fannaråken/Fannaråki (2068 moh). På toppen ligger Norges høyest beliggende Turisforeningshytte hvor man kan overnatte. Tenk å sove over der, og stå opp tidlig og se morgensolens første stråler treffe Hurrungane og Skagadølstindane i Sørvest. Fantastisk!

mandag 22. juni 2009

10 midtsommerlykker


Aaah, midtsommer! Her er 10 ting som gjør denne tiden så deilig:
 1. Å gå barbeint i solvarmt gress.

 2. Humlene som holder til i hagens vesle kløvereng.

 3. Å lese bok i skyggen hvor det er akkurat passe varmt.

 4. Cumulus.

 5. Sommerkjoler.

 6. Rabarbra .

 7. Ferietid. I år blir det ingen feriereiser, men jeg benytter anledningen til å mimre om tidligere års reiser, samt drømme om hva vi kan gjøre neste år.

 8. Lange lyse kvelder. Selv om jeg må inrømme at jeg foretrekker de litt mørkere sensommerkveldene jag, da.

 9. Markjordbær. Og at gullgutten er sin mor opp av dage - han elsker både å plukke og spise dem!

 10. Frokost på terrasen. Aller helst med nybakte rundstykker, godt pålegg, frukt, jus og en kopp te. Sånn er alle finværsfrokoster hjemme hos mamma og pappa. Mmmm...

torsdag 18. juni 2009

10 søkemotortreff som sender folk til Listebloggen


Ved hjelp av StatCounter-funksjonen kan jeg få en nøkkelordsanalyse som forteller meg hvordan ulike brukere har kommet til bloggen min via søk på ulike søkemotorer. Litt morsomt synes jeg, siden litt av hensikten med bloggen var å lage lister som også kan hjelpe andre. Her er 10 ting folk søker på, og ender opp med en tur innom Listebloggen :
 1. (Tidlige) tegn på graviditet

 2. Forslag til karnevalskostymer

 3. Steder å dra på tur til i Oslo, Asker, Bærum og Lier

 4. Søk etter Andersen & Lauth kjoler

 5. Hvordan få babyen til å sove

 6. Råd mot løs mage

 7. Filmklassikre

 8. Søk på bihulebetennelse + sykemelding

 9. Forlag til bursdagsfeiringer

 10. Ting å pakke i sykehusbagen

Listen er rangert med mest poulære treff på topp. Jeg håper at dere det gjelder fant det dere lette etter!

I tillegg til disse 10 var det en del litt rare og søte treff jeg bare må nevne: 'oljehyre', 'moreller selvplukk 2009', 'gravid karusell', 'trå på nysådd plen' og 'steder å ta med dama'. Den siste er min favoritt - tenk for en søt fyr som har sittet og googlet og planlagt å ta med kjæresten sin ut en tur *aaaah*

onsdag 17. juni 2009

Make-over

Jeg ble så inspirert av KK og pyntedilla der at jeg bare måtte oppdatere utseende på bloggen. Bare synd at jeg ble så ivrig at jeg glemte å ta et før-bilde da...

Uansett - sier som Gjyri Helén Werp, sjefsredaktør i KK på lederplass: pyttsann - nå er det sommer!

10 lykkepunkter i dag


Som antydet i forige inlegg, lå denne dagen an til å bli svært så fin. Så langt har den infridd over alle forventninger. Klokka er bare halv fire, og jeg er allerede oppe i 10 lykkepunkter:
 1. To episoder av SATC mens jeg ventet på at morgenkvalmen skulle gi seg. Litt stille alenetid, litt jus og en frukt senere var jeg klar for å starte dagen på "onkli" (selv om den startet noen timer tidligere med rask frokost sammen med gutta, litt nettsurfing og en kjøretur for å få gullgubben trygt på jobb).
 2. Å komme ut av dusjen for å oppdage duggrafitti: gullgubben har på et eller annet tidspunkt skrevet inn min bokstav + hans bokstav i et hjerte i duggen på speilet! Nå vil det dukke opp hver gang noen av oss produserer damp der inne, i alle fall til vi vasker badet neste gang. God grunn for å drøye akkurat det, kjenner jeg! Kjære, elskede mannen min!
 3. Det er nesten skremmende hvor ofte det er fint vær her østpå. Synes det er sol og varme hver eneste dag, til tross for at en og annen mørkeblå sky durer forbi. Kan ikke unngå å bli glad av sånt.
 4. Som nevnt: handletur. Fikk tak i nesten alt jeg skulle ha. Pluss enda litt til.
 5. I det hele tatt: Tur ut av huset. I fint tøy. Og sminke. Og på en god hårdag.
 6. Jeg spiste lunsj på Peppes (kunne ikke unngå å la meg friste av duften). Alene, men sammen med KK. Denne utgaven var så sommerslig og full av inspirasjon til å pynte seg litt at jeg ikke kunne unngå den fristelsen heller.
 7. Og for å toppe det hele, stakk jeg innom et parfymeri og kjøpte med ny lipgloss; Shiseidos Mango Passion. Jeg har hatt den før, men har vært missing in action i månedsvis. Det var på tide å komme over tapet og skaffe seg en ny en.
 8. I kveld er jeg hjemme alene, og derfor ligger store mengder lesestoff klart: nevnte KK, siste nummer av =Oslo (kjøpt av en selger med kortautomat! Ingen grunn til å skylde på manglende kontanter lengre, visstnok), The secret life of bees og en påbegynt Salige er de som tørster.
 9. En kurv med jordbær. Alltid jordbær.
 10. Å finne ut at Neutral også har flytende vaskemiddel i tillegg til hvitt - og colorpulverene. Halleluja - det skal ikke mer enn et Svanemerke til for å glede meg i dag, visst!
Håper at alle har (hatt) en like fin dag som meg i dag!

10 ting på dagens kjøpeliste

Juhu! I dag har jeg bilen, slik at jeg kan komme meg utenfor hagegjerdene våre. Lykke!
Anledningen brukes til å gjøre en del ærender, blant annet handle litt. Her er 10 ting på dagens liste:
 1. Mer nesespray! Har brukt opp min egen, og snylter nå på gullgubben sin (selv om jeg synes at å dele nesespray er i samme gate som å dele tannbørste: lite lekkert)
 2. Ammete. Skal man begynne å drikke den før fødselen, mon tro?
 3. Bienes hemmelige liv, av Sue Monk Kidd. Etter anbefalinger fra Stine.
 4. Nye ullbleiebukser til gullgutten. Han vokser visst ekstra mye nå som det er sommer.
 5. Bursdagsgave til samme gullgutt.
 6. Ballonger og evt annet å pynte med til toårsdagen. Det er ennå en måned igjen, men jeg er usikker på hvor lett det er å komme seg ut å få ordnet dette på et senere tidspunkt.
 7. Det som mangler til sykehusbaggen av energimat og drikke.
 8. En fin plante som skal henge ved inngangsdøra. Stemorsblomstene som jeg kjøpte til påske har holdt stand helt til nå - imponerende.
 9. Kubb. Hagen vår er nok litt for humpete til crocket, men kubb bør gå greit. Dessuten kan jo gullgutten også være med å spille.
 10. Voksduk til det nye hagebordet vårt. Men bare dersom jeg finner en jeg liker, noe som har vist seg å være vanskelig ved tidligere forsøk.

tirsdag 16. juni 2009

10 tanker i den stille natt

I natt våknet jeg klokka 4. Ja - vi har begynt å kalle 4-tiden for natt igjen, etter at vi *bank i bordet* har lykkes med å få gullgutten til å sove til mellom 6 og 7. Men - stille natt til tross, det er ingen garantier for at jeg får sove videre, så mellom klokka 4 og 6 ble jeg liggende og tenke på alt mellom himmel og jord. Jeg begrenser meg herved til 10 tanker som jeg fremdeles husker:

 1. Tilbakeblikk på Tatt av Kvinnen, som jeg fullførte i går.
 2. Planlegging av pakking av sekk til o-løp i ettermiddag.
 3. Jeg laget en liste over bomkjøp på CD-fronten gjennom tidene.
 4. Stille natt, liksom? Fuglene er utrolig mye mer aktive klokka 4 enn klokka 6. Etter klokka 8 er det ikke en eneste en som gidder å ymte et eneste kvirrevitt.
 5. Argh - tett nese - hente nesesprayen.
 6. Gullgubben er så fin når han sover. Han smiler i søvne.
 7. Jeg gleder meg til å ha bilen på onsdag, da skal jeg tøffe rundt og gjøre ærender.
 8. Oj - jeg har ligget våken i snart to timer! Kan det ikke bli morgen snart, sånn at jeg kan stå opp?
 9. Tenk, at etter snart et år i huset her, så lot nabokatten seg klappe!
 10. Pust inn - pust ut. Pust inn - pust ut.

Punkt 10 er det sist jeg husker før jeg sovnet igjen klokka 6.

mandag 15. juni 2009

10 prediksjoner om babyens kjønn

Gah! Har hilst på mange nye og gamle kjente i helgen, og jeg er uendelig lei av spørsmålet om vi vet om Lille Baby er gutt eller jente. Og jeg er enda mer lei av kommentarer av sorten: "Åh guri, jeg hadde aaaaaldri klart å vente så lenge med å vite. Jeg hadde blitt gal!" Javel, du er deg, jeg er meg. Jeg klarer fint å vente, og selv om jeg hadde visst, hadde det ikke spilt noen rolle til eller fra på hvordan jeg forbereder meg på det å bli mamma (igjen). Men - for å kunne svare alle dere som er så fryktelig nygjerrige på våre vegner: nå går jeg vitenskapelig til verks for å gi dere svaret på det dere lurer på. Her er 10 måter man visstnok skal kunne forutsi barnets kjønn på, og mine tilhørende konklusjoner ut i fra disse:
 1. Sover du med puten vendt mot nord, blir det en gutt, mot sør en jente. -> Jente.

 2. Ligner magen en basketball og sitter lavt, blir det en gutt. Ligner den en vannmelon og sitter høyt, blir det jente. -> Gutt. Men det skal sies magen hadde markant jenteform sist og da fikk jeg som kjent en gutt.

 3. Legger den vordende faren på seg sammen med deg som er gravid, venter dere en gutt. Hvis ikke, blir det en jente. -> Jente
 4. Slipper du unna timene over doskålen tidlig i svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er du derimot veldig kvalm, venter du en jente. -> Jente. Eller - så dårlig som jeg har vært (begge gangene) burde jeg vel fått et helt fotballag med jenter...

 5. Ser du spesielt godt ut under svangerskapet, skal det tyde på at du venter en gutt. Jenter stjeler morens skjønnhet. -> Jente. Definitivt...

 6. Er mor fysen på salt eller sur mat, skal det tyde på gutt. Er det søt mat og gjerne godteri på topp, ventes en jente. Foretrekker du kjøtt og ost, skal også dette være tegn på gutt, mens frukt skal tyde på jente. Hvis foretrekker å spise skalken på brødet i stedet for en skive, venter du en gutt. Har du derimot ikke lyst på skalken i det hele tatt, blir det en jente. Har du ikke lyst på appelsinjuice, blir det en gutt, og hvis du må ha appelsinjuice hver dag, ventes en jente. -> Jente. På alle punktene.

 7. Er hjertelyden under 140 slag i minuttet, skal det tyde på en gutt. Er den over 140, ventes en jente. -> Jente. Fosterlyden ligger jevnt på 145-150. Gullguttens lå på 140.

 8. Har du vondt i hodet under svangerskapet, skal det tyde på en gutt, hvis ikke blir det en jente. -> Jente.

 9. Har den vordende mor lite eller ingen halsbrann i svangerskapet, er en gutt i vente. Er hun derimot plaget av dette, blir det en jente. -> Jente.

 10. Er mor bekymret under svangerskapet, ventes en gutt. Er hun rolig og avslappet, blir det en jente. -> Jente.

Så der har dere svaret: Det er 90% sikkert at vi venter en jente. Magefølelsen min (som jeg stoler enda mer på, sier jo faktisk det samme...)

Alle punktene er hentet fra Babyverden.no. Her er også flere punkter, men ikke alle er like lette å vurdere forskjellene på. Jeg valgte de 10 med klarest resultat for eget vedkommende.

10 ting som er ok å gjøre når man er syk

Forkjøla. Igjen. Det positive er at jeg begynner å bli god på å være syk, så jeg vet liksom hvordan jeg skal gripe det hele fatt. Her er 10 ting som er greit å gjøre når man er syk:

 1. Sørg for nok søvn. Ikke for mye, men i alle fall ikke for lite.
 2. Burk nesespray for å forhindre bihulebetennelse. Jeg ser ut til å være særlig eksponert for dette når jeg er gravid.
 3. Start dagene rolig med litt frukt (vitaminer) og mye å drikke.
 4. En (eller mange) kopp med noe varmt å drikke er fint.
 5. En lang dusj. Et bad fungerer vel også, dersom man har litt større badekar enn det vi har.
 6. Velg riktig antrekk: noe passe varmt og komfortabelt.
 7. Slapp av med en film, en bok, et blad eller hva som helst.
 8. Gjør noe lett, men givende arbeid (jeg vakser klær og skal bake horn til o-løp i morgen), sånn at ikke sykdomsfølelsen tar helt over.
 9. Ta en Paracet før hodepinen tar helt knekken på deg.
 10. Ikke syt for mye, da mister folk interessen for å stelle for deg. Vær bare sånn passe tufs når andre er tilstede (sleipt, men det fungerer)

God bedring til alle syke!

fredag 12. juni 2009

10 ting man kan gjøre i morgenregnet


 • Sove lenge.

 • Ta en varm dusj med kroppsskrubb og såpe som dufter av syrin.

 • Ta på seg treningstøy, sykle til jobben og dusje og skifte der. Sykling i sommerregn er så deilig!

 • Ta på seg regntøy og gå en lang tur med hunden før frokost. Eller gå uten hund, dersom man ikke får tak i en.

 • Tenne stearinlys.

 • Lage i stand en god frokost: tine noen rundstykker, finne noe godt pålegg og lage en kopp te.

 • Lese morgenavisen i ro og fred.

 • Sette seg nært vinduet med en tekopp og et sjal over skuldrene og se på regnet mot ruta.

 • Spille klassisk musikk. Chopin er visst anbefalt.

 • Dersom du bor et sted uten naboer: gå ut i regnet i lite eller ingen klær og bare bli våt. Har man badstue eller badestamp vil det være en bonus etterpå. Hvis ikke fungerer vel punkt to her også.

Regn er ikke så verst, altås. Så lenge en bare har muligheten til å nyte det.

torsdag 11. juni 2009

10 drømmepunkter fra en perfekt sommerfjelltur

Memurubu

Jeg sitter stadig og drømmer om turer i fjellet. Her er 10 drømmepunkter fra en tenkt fjelltur:
 • Turfølge: gullgubben Y

 • Våkne utsovet og full av energi på en Turisthytte i Jotunheimen.

 • Været er lettskyet oppholdsvær med gløtt av sol inni mellom. Det er passe varmt, sånn at man kan gå i langbukser (best mot tornekratt) og t-skjorte. Fjellsko, solbriller, solkrem og compeed er vel et must.

 • Dagens program: stå opp, spise frokost, pakke sekkene og dra.

 • I sekkene har vi ekstra klær, matpakke og drikke, litt nødrasjon, soveposer, litt toalettsaker og turhåndkle, førstehjelpsutstyr, kart og kompass. GPSen er med, men den brukes som regel bare til å sjekke høyde over havet sånn for gøy.

 • Dagens turmål: en annen turisthytte, og veien går aller helst over en fjelltopp med fin utsikt, forbi et vann hvor vi kan spise nistepakken og bade litt og til slutt ned i en frodig dal. Terrenget er variert og fint, litt ur, litt buskas, gjerne lyng med blåbær i og avslutningsvis gjennom litt skog.

 • Nistepakken består av brødskiver med salami og tomatskiver i en boks ved siden av (sånn at ikke skivene blir så vassne). Vi har sitronte med sukker på termosen og vann fra fjellbekkene vi passerer på drikkeflaskene. Muligens har vi også pakket en melkesjokolade, men den er viktigst å ha med på vinterturer.

 • På veien møter vi plenty av ullne sauer, vi ser en mus og vi passerer noen snøfonner som ligger og halvsmelter i skyggen. Svært få andre har vlagt samme rute som oss, så vi er tort sett alene.

 • Fra turens toppunkt kan vi se et vann farget grønt av brevann, andre topper (aller helst Hurrungane, som er så vakre, så vakre) og den brunmalte hytta som er dagens endestasjon.

 • Når vi kommer fram deler vi resten av sjokoladen på en benk langs hytteveggen. Vi skaffer oss sengeplasser, dusjer og skifter om til middagen. Den består av lokalmat fra området og vi flotter oss med dessert - gjerne gele med vaniljesaus. Etterpå er vi akkurat passe slitne og dorske, så vi blar litt i noen gamle utgaver av Fjell og Vidde som ligger i peisestua mens vi fordøyer dagen. Litt senere trasker vi en kveldstur opp på en liten kanus ved hytta og holder rundt hverandre mens vi ser på at sola går ned bak fjellene. Vi slokner tvert i det hodet treffer hodeputa og sover tungt og søtt til neste morgen og neste etappe på turen.

Aaaah - lykksalighet!

Forøvrig er punktene en slags potpurri av minner fra ulike fjellturer gullgubben og jeg har hatt i Rondane, Jotunheimen, Trollheimen, Sylane og Telemarksfjella.

onsdag 10. juni 2009

10 uleste skjønnlitterære bøker i bokhylla mi


Noen har visst bestemt at sommer = lesetid. Javel.  Jeg har jo nok av tid og nok av bøker å lese. Her er 10 uleste skjønnlitterære bøker i bokylla mi:
 • Tatt av kvinnen, Erlend Loe - lest
 • L, Erlende Loe - lest
 • Vindens skygge, Carlos Ruiz Zafón
 • Salige er de som tørster, Anne Holt - lest
 • Paradiset, Lisa Marklund
 • Halvbroren, Lars Saabye Christensen
 • En bønn for Owen Meany, John Irwing
 • Anja, Elisabeth Young - lest
 • Tiden det tar, Hanne Ørstavik - lest
 • ? Opptatering: The secret life of bees, Sue Monk Kidd - lest
Ok, så ble det bare 9. Det betyr at det er plass til en bok til på lista. Kom igjen - anbefal meg en god sommerbok!

Og NB! det er en grunn til at bøkene på lista ikke er utlest allerede. De fleste har kommet som pocketutgaver sammen med et ukeblad av noe slag, andre har vært "se her har du en gratis bok" fra en eller annen bokklubb. Resten har bare ikke fenget etter det magiske x antall sider (Halvbroren, En bønn for Owen Meany). Planen er å begynne på toppen, men dersom noen har en tiende bok å anbefale, så kan det nok hende at den får snike i køen.

10 eksempler på Murphys lov

Ikke det at det har oppstått noen større kriser her, vi er bare litt smålei av alle de små tingene som til en hver tid må fikses. Her er 10 eksempler på Murphys lov:

 1. Man er hjemme alene, og innser litt for sent at det er tomt for toalettpapir på badet.
 2. Bilen finner ut at den skal streike litt i det man skal til å kjøre til barnehagen.
 3. Det nærmest renner eplejus ut av kjøleskapet i det man åpner det - den nesten fulle kartongen har ligget med utilskrudd kork hele natta. Vanligvis pleier den å stå, men akkurat denne gangen var det ikke plass til det.
 4. Kaken med bløt og fin glasur faller og lander "med smørsida ned" når man skal løfte den kvarte kakeresten av fatet og over i en boks.
 5. Man glemmer at man har hengt opp et dryppvått laken til tørk, og tråkker rett i dammen under. Med begge beina.
 6. Absolutt alt faller på gulvet når man er (nesten) høygravid og lite lysten på å bøye seg og plukke det opp igjen. Er tyngdekraften ekstra sterk om dagen?
 7. Hvit topp (eller bukse) - den ene gangen man liksom pynter seg litt ekstra, da ender man opp med flekker i alle valører før det har gått en halvtime.
 8. Man har hamstret dusj- og håndsåpe fra Neutral sist man var på Ultra, bare for å komme hjem å finne ut av at den ene såpa har ikke hatt tett kork, og har såpet til de ti andre flaskene som var i posen.
 9. Man har satt over en klesvask med alle mulige ekstraprogrammer som gjør at maskinen går i over tre timer. Først når den er ferdig ser man at man har glemt å ha i vaskemiddel. Rykk tilbake til start.
 10. Den ene gangen man bestemmer seg for å helle av pastavannet ved å gløtte på lokket, og ikke ved bruk av dørslag - ja, da går hele greia bokstavelig talt i vasken.

*akk* livet er så vanskelig :p

tirsdag 9. juni 2009

10 ønsker for fødselen

Jeg har allerede nevnt at jeg skulle skrive en ønskeliste for fødselen. Her er den. De som ikke ønsker å lese om noe fødselsrelatert (for noen er dette sterke saker), så kan det være lurt å stoppe her.


 1. Vi er klare over at jordmor og evt lege har det medisinske ansvaret, men vi ønsker å bli holdt informert, oppdatert og få være delaktige i avgjørelser som tas underveis, dersom det skulle dukke opp noe spesielt.

 2. Jeg har bekkenløsning, og trenger nok noen råd om hvilke(n) fødestilling(er) som kan være de(n) beste.

 3. Sist var det veldig greit å stå på kne, bøyd over en saccosekk i sengen i åpningtiden (jeg hadde en rask fødsel, det gikk ca 3 timer fra vi kom til fødestuen til barnet var født).

 4. Jeg vil helst ikke bli lagt på rygg under noen stadier av fødselen dersom det kan unngås.

 5. Jeg ønsker å prøve å føde uten medikamell smertelindring. Dersom det ikke går, kan jeg tenke meg å prøve lystgass. Det brukte jeg sist, og det var helt greit. Jeg er mer redd for spinal/epiduralbedøvelse enn for selve fødselen, så dette vil jeg helst unngå.

 6. Sist fikk jeg massasje og varme risposer på nedre del av ryggen mellom riene. Det var veldig behagelig og jeg kunne tenke meg det denne gangen også.

 7. Jeg ønsker at det gås aktivt inn for å forhindre revning, men jeg vil helst ikke bli klippet. Personlig mener jeg at klipping kun er aktuelt for å forindre alvorlig revning, og ikke som et føre-var tiltak i alle tilfeller.

 8. Jeg ønsker å la barnet og kroppen få tid på seg i frigjøringsfasen, jeg vi helst ikke bli mast på om å presse dersom jeg og barnet har det bra.

 9. Jeg tror jeg trenger ro og fred under fødselen. Jeg tror at jeg også denne gangen kommer til å gå inn i meg selv og la kroppen jobbe, og vil muligens ikke være så veldig pratsom.

 10. Når barnet er født, ønsker vi ha ha h*n mest mulig hos oss. Medisinsk kontroll av barnet er helt ok, mens vask og stell gjerne kan vente dersom det er mulig.

I det hele tatt: Det er jeg som skal føde og mitt barn som skal fødes, og jeg stoler på at kroppene våre klarer det på egenhånd. Vi trenger bare litt fed, ro og tid på oss. Dersom ting ikke går så bra, er jeg helt åpen for at sykehuspersonalet tar over og vil la de gjøre jobben sin uforstyrret. Skulle det skje, vil jeg ha behov for informasjon. Dersom den ikke kan gis der og da, vil jeg gjerne ha den så raskt som mulig etterpå, slik at jeg får bearbeidet det hele.


Er det noe jeg har glemt?

10 ting jeg vil nyte...

Mmm - sensommermat! Drømmer om hesjing, bærhøsting og sene sommerkvelder

... når svangerskap og evt barseltid er over:
 1. Mannen min!

 2. Aktiv lek med gullgutten

 3. Spekemat. Gjerne sammen med rømmegrøt utpå sensommeren

 4. Trening. Ååå, som jeg savner en hard treningsøkt

 5. Fjell - og skogsturer. Da gullgutten var 2 måneder dro vi på høstferie i fjellet. Frister absolutt til gjentakelse

 6. Parmesan. Den er upasteurisert, og dermed off limit i noen uker til

 7. Sterk mat. I svangerskapene tåler jeg jo så vidt litt pepper

 8. Å sove på magen

 9. At svangerskapset småplager litt etter litt blir borte. Og så glemmer man det hele og tar fin form og god helse for gitt...

 10. Muligheten til å gå mer enn 100m uten å måtte ta et kvarters bekkenhvilepause

Jeg er ikke lei (ennå). Men jeg kjenner at jeg har nådd grenselandet hvor man både trives som gravid og samtidig gleder seg utrolig mye til å være ferdig.

mandag 8. juni 2009

10 ting på en toårings ønskeliste

Nå er det ikke så lenge til det er toårsdag her i huset. I den forbindelse har besteforeldre og tanter og onkler begynt å spørre hva gullgutten ønsker seg. Egentlig tror jeg ikke han ønsker seg noe som helst, han maser aldri om å få noe når vi går i butikkene. Aller helst vil han bare låne andres ting, og låner gjerne bort sine egne ting i bytte. Det er vel unødvendig å si at vi foreldrene er svært fornøyde med en gutt som spør et annet barn "låne?" i stedet for å dytte barnet unna, stjele leken og rope "Vil ha! Min!".

Men, noe skal han da få til bursdagen sin, her er en liste over 10 forslag som jeg har tenkt å tipse familien om:
 1. Plaskebasseng. Men mulig vi kjøper det før selve bursdagen, sånn at han kan bruke det hele sommeren.
 2. Vannleker til bassenget. En liten båt (selvfølgelig!), en sånn vannmølle osv.
 3. Billedlotto av noe slag. Han liker intelektuelle utfordringer, så dette kan være et gøyalt spill for ham.
 4. Svigermor har lyst til å gi han en springsykkel - Like a bike. Men gullgubben og jeg er litt usikre på konseptet; er det så bra som selger vil ha det til? Hva med bremser? Og kommer den til å bli brukt når han har en gåbil og trehjulssykkel fra før? Vi er i tenkeboksen.
 5. Flere skinner til Briotoget. Gullguttens mamma blir nå glad for det i alle fall...
 6. Fargekritt. Nabogutta har noen skikkelig digre noen som du virkelig må gå inn for å knekke dersom du skal klare det. Gullgutten har lagt sin elsk på disse (neina, mamma! = tegne, mamma), men forståelig nok er naboene litt redde for denne skatten som med tid og stunder vil brukes opp.
 7. En ting gullgubben nok kommer til å legge ned veto om, men: trampoline! Den ville tatt opp store deler av hagen, det er jo så mye ulykker med dem osv, men likevel: trampoline! Hm - var det nok et mamma-ønske?
 8. En (eller flere) litt større biler. Han har bare noen knøttsmå noen, men jeg ser at han lar seg fasinere av store billeker og ønsker seg nok sin egen. En som han ikke må levere fra seg når bilens rettmessige eier skal gå inn. Gjerne en som han kan ha ute og trekke etter seg i en tau. Det er visst veldig spennende.
 9. Ulltøy som passer til vinteren. Selv om dette høres traurig ut å få, så er gullgutten overraskende interessert når han får nytt tøy. Han er stolt som bare det, og viser fram sko og klær: "Seeee! Nyyyyy!" og smiler stort.
 10. Sandaler. I alle fall hvis han får de litt på forhånd av selve dagen, sånn at han kan bruke de hele sommeren. I såfall håper jeg bare at han vil gå med de. For selv om de nye joggeskoene han fikk for noen uker siden var bra stas de første dagene, så har han lagt sin elsk på et par vår/høstsko som han har. Når vi skal ut kommer han med de skoene og sier bestemt i fra om at han vil ha på seg "disse to".

10 kostholdsendringer som må inn nå!


Jordmoren jeg går til kontroll hos er en skikkelig forkjemper for brødet. Nesten hver gang jeg har vært inne har hun spurt meg om jeg spiser nok brødmat. Nesten hver gang har jeg svart at brød ikke er helt det beste for meg, først pga at brød er fælt å kaste opp, og nå fordi brød gir meg så fryktelig halsbrann. Denne gangen spurte hun hva jeg spiser i stedet. Jeg svarte at det blir en del frukt og yoghurt. Da ble jordmor lit streng, og sa at det burde jeg være litt forsiktig med på grunn av at disse matvarene inneholder mye sukker. Jeg ble litt snurt, og droppet å si at jeg tyller i meg store mengder av jus i løpet av dagen også. Dessuten - jeg spiser jo sunt som bare det, tenkte jeg.

Men etter å ha sett litt nærmere på hva jeg spiser i løpet av en dag, ser jeg at en skjerpings må til; i løpet av den siste uka har jeg spist både pølser, potetgull, cookies, dessertpuddinger, boller og brus. Og ikke bare på lørdagene...

Babyen har blitt så stor nå at jeg klarer nesten ikke å spise noe som helst, og da er det liksom litt ekstra viktig å fylle den lille plassen som er med sunn og næringsrik mat. Så her er 10 endringer som må iverksettes nå:
 1. Huske å ta tranpillene hver dag. Hvis jeg er for kvalm om mårningene, så får det bli senere på dagen.
 2. Bytte ut (en del av) jusen med vann. Jeg har kjøpt sitroner til å ha i, det er faktisk veldig godt.
 3. Bytte ut noen av fruktene med grønnsaker. Jeg er jo glad i grønnsaker, det føles bare som litt mer jobb å tilberede.
 4. Spise regelmessige måltider og ikke bare en bit her og en bit der i løpet av dagen. I det siste har jeg vært så mett av slike småbiter at jeg nesten ikke har orket middag.
 5. Mer proteiner. Jeg bygger tross alt et annet menneske med maten jeg spiser.
 6. Drikke nok. Når kvelden kommer er jeg enormt tørst. Er ikke det et tegn på at jeg ikke har drukket nok tidligere på dagen? *gå og finne et glass sitronvann*
 7. Vente til lørdagene med potetgull, godterier og is.
 8. Nå som jeg er hjemme har jeg alle muligheter til å bli flinkere til å tilberede grønnsaker til middagene. Eneste aber med dette er at gullgutten er så glad i enkelte grønnsaker (mais, brokkoli, gulerøtter, erter) at vi ikke får han til å spise resten av middagen. Også han trenger kjøtt, fisk og poteter...
 9. Te kan fint drikkes uten sukker. Jeg gjorde det før, men da kvalmen herjet som mest var søt te en fin måte å få nok overskudd til å orke å finne seg annen mat. Nå er det litt vanskelig å avvenne seg med det søte.
 10. Og som jordmor gjør et poeng av: nok kornvarer. Jeg kommer nok ikke til å spise mer brød, men müsli, knekkebrød og havregrøt går jo greit.

For den overinteresserte kan jeg melde om at dagens frokost bestod av et speilegg, to skiver kokt skinke, en brødskive og litt tomatbønner. Et glass appelsinjus, en kopp urtete (uten sukker), to tranpiller og en nektarin akkompanierte. Mye mat ja, men frokost er det eneste måltidet hvor jeg har plass til store mengder. Jeg har stoppet å gå opp i vekt, noe som også (nesten) bekymret jordmor, så her er det åpent for flere store frokoster i ukene fremover.

10 ting å pakke i sykehusbagen

Gullgutten ble født en lørdag morgen. Fredag kveld hadde gullgubben og jeg sittet og snakket om at vi trodde det var lenge igjen til fødsel ennå, men at det ikke skadet å lage en liste (kommer som et sjokkk på dere, sant?) over ting vi skulle ha med oss allerede da. Så vi gjorde det. Da vannet gikk og riene kom med bare et par minutters mellomrom i 3.30 tiden den natta, var vi glade for den lista, og vi fikk i all hast med oss det vi hadde planlagt før vi dro til sykehuset.

Når alt kommer til alt var det vel lite i den bagen som var krevende nødvendig å ha med, men jeg er likevel glad for at blant annet fotoapparatet var der, for eksempel. Vi har bilder av en gutt som er 3 minutter gammel, og selv om han ser ut som en sint, klissete rosin, så elsker jeg nettopp de bildene der.

Derfor - fordi det ikke skader å ha lista klar: her er 10 ting jeg vil pakke i sykehusbaggen vår:
 1. Fotoapparat. Nemlig.

 2. Alle nødvendige papirer til sykehuset. Dette inkluderer også min ønskeliste for fødselen. Sist hadde jeg få eller ingen formeninger om hva jeg ønsket, denne gnagen ønsker jeg meg det samme som jeg fikk sist (jeg var nok en lett håndterlig fødekvinne, ja). Men denne gangen er det nytt sykehus, så jeg føler for å informere litt om hva jeg syntes var bra sist gang. Og husker jeg rett, så var jeg ikke særlig verbal under fødselen, og da kan det være greit å bare gi de et papir, evt be gullgubben tale min sak.

 3. En stabel med håndklær og litt plast til å ha over setene i bilen. Jeg er faktisk reelt forberedt på at jeg kan ende med å føde både her hjemme og i bilen på vei til sykehuset (selv om di ser sykehuset fra vinduene i 2. etasje).

 4. Drikke til å ha under fødselen. Jeg husker jeg hatet det skvipet av en energidrikk jeg fikk servert sist, så denne gangen tar jeg med min egen. Aller helst vil jeg ha Bringebær Kjeft, men det klarer jeg ikke finne i noen butikk eller kiosk her. Hvis noen vet om et sted: rop ut! Sist fikk jeg tak i på Ultra på Solsiden, men Ultrabutikkene her har ikke. Foreløpig alternativ er bringebær/solbær varianten av MER.

 5. Klær til Lille Baby. Jeg tenker å ta med samme sparkebukse som jeg hadde med til gullgutten, men en silkeullbody i stedet for bodyen med upraktisk lukking og blondekant rundt halsen jeg hadde med sist. Lue og jakke som sist, og hjemmestrikkede sokker i silkeull. Ja, og så babyteppet i alpakka da. Det må jo med.

 6. Det elasktiske bæresjalet fra MaM Eco.

 7. Digre truser til å ha mine egne "bleier" i. Aaah - voksenbleier er så sexy!

 8. Ja, og noen klær til meg selv da. Og nattkjolen min fra nøstebarn. Silkeull med knepping foran, perfekt til amming.

 9. Bilstol til hjemreisen.
 10. Toalettsaker til både meg og gullgubben. I håp om at vi får familierom slik at han kan overnatte der også. I tilfelle ikke, og jeg må dele rom med andre mødre og barn: ørepropper...

fredag 5. juni 2009

10 gjøremål før babyen kommer

Da jeg våknet i dag tidlig slo det meg at det nå er mindre enn en måned til 4. juli. Ja, det er den amerikanske Independence day, og det er bursdagen til Dronning Sonja, men hva så tenker du? Jo, 4. juli er den datoen jeg har fått det for meg at jeg kommer itl å føde. Hele tiden har 4. juli stått som brent fast i hodet, og nå er det altså mindre enn en måned til.

Selv om jeg er 100% sykemeldt synes jeg at jeg ikke rekker å få gjort noe særlig om dagene. Viljen er der, lysten er der, men overskuddet mangler ofte. Jeg prøver å gjøre litt hver dag, og håper på å komme i mål med det som må gjøres og det jeg har lyst til å gjøre før den tid. Jeg letet opp en tidligere liste over ting som må gjøres før babyen kommer, og jeg ser at 9 av 10 punkter er i boks. Nå er det på tide å sette opp en litt mer detaljert arbeidsliste som jeg kan forholde meg til i ukene som kommer. Her er 10 ting jeg ønsker skal være klart i alle fall til månedsskiftet juni/juli, om ikke før:
 1. Skaffe oss en ekstra vogn. Dette er nok det viktigste punktet, da vi har blitt enige om å skaffe oss en barnehagesovevogn til gullgutten, og ikke ny vogn til babyen. Jeg tror gullgutten trenger litt tid på å venne seg til den nye, pluss at jeg ikke øsnker at han skal føle at han blir kastet ut av den gamle til fordel for Lille Baby.

 2. Jeg vil legge på sengetøy i både sprinkelsengen og i sovekurven.

 3. Gardinene på babyrommet må sys ferdig. Dette er jo på ingen måte et hastepunkt, men dette er mitt rare-gravide-dama-punkt; gardinene være ferdige, eller så er ikke jeg helt klar...

 4. Jeg må lage en liste over ting jeg skal ha i sykehusbaggen, og deretter pakke den.

 5. Og en slags ønskeliste til jordmor om hvordan jeg ønsker at fødselen skal være (fødeavdelingen oppfordret til dette, da vi som føder der om sommeren ikke får komme inn til journalskriving og samtale pga nedbemanning i juni og juli).

 6. Jeg vil ha et lite lager av barselmat i huset. Ikke fordi butikkene stenger den dagen jeg føder, men fordi jeg husker at jeg trengte mye mat for å amme + at jeg helst vil ha det litt rolig rundt oss de første dagene.

 7. Jeg må få lagt fyllsoffet i leketeppet på plass igjen. Det måtte ut da det skulle til vask.

 8. Trekket på bilstolen må også på igjen. Det var litt plunder å få av, så jeg håper vi klarer å få det på igjen *jaiks*

 9. Gjøre unna alle de tingene jeg vet at vi ikke kommer til å rekke etter at Lille baby har kommet: skrape og male utvendige vinduskarmer og rammer, beise terrassen, avise fryseren osv. Egentlig er dette manne-oppgaver, men det er vel min jobb å motivere slik at de blir gjort...
 10. Oj - en ting jeg helt hadde glemt: jeg må sende inn noen papirer til arbeidsgiver. Det kan jeg gjøre nuh med en gang.

Jaja, det var ikke de helt store tingene som gjenstår, og velidg få av de er krevende nødvendig, men greit å ha en liste likevel.

torsdag 4. juni 2009

10 ting jeg har lyst til å gjøre i dag

 Hjemme alene!
Over et helt døgn helt for meg selv, dette må feires med 10 ting jeg har lyst til å gjøre:
 1. Vaske trekket til babybilstolen - Check
 2. Sjekke ut nettgalleriet til Kunstverket.no, hvor bildet over er hentet fra - Check
 3. Spise nekatariner. Jeg kjøpte mengder av dem i går - Check
 4. Gå en tur ut og plukke markblomster - Check
 5. Spise landbrød med bacon, tomat og mozarella - gratinert i ovn - Check
 6. Lese ut boken jeg holder på med - Check
 7. Sitte på terrassen med avis, en kopp te og en cookie - Check
 8. Spise noe godt til middag. Forslag? Pr nå vurderer jeg å bestille en pizza, for å slippe å lage noe som helst. Oppdatering: det blir Biff Chop Suey fra Pizza & Kina Expressen (for et treigt, men dog dekkende, navn!) Jeg orker bare ikke å lage noe til meg selv i dag. Håper maten kommer i sånne fancy bokser som man ser på amerikanske TV-serier *knegg* - Check
 9. Sløve foran TV'en med gamle episoder av SATC - Check
 10. Sove - Check
Aaah. Nyte. Hvile. Ruge.

tirsdag 2. juni 2009

10 månedsmål for juni

Herlighet - juni allerede! Det begynner å nærme seg fødsel, og siden jeg fødte en måned for tidlig sist gang, er jeg forberedt på å gjøre det samme denne gangen også. Derfor ønsker jeg å bruke juni til å gjøre ting som ikke er så lett å få til når man skal amme nyfødt baby. Her er 10 ting jeg har lyst til å fylle juni med:
 1. Dra til Asker og spise en Sub med ost og skinke fra Big Bite. Skikkelig svangerskapsmat!

 2. Innen St. Hans skal jeg være klar til å føde, praktisk og mentalt.

 3. Og babyrommet skal være klart det også, selv om Lille Baby nok kommer til å sove inne hos oss.

 4. Jeg har lyst å kjøpe en ampel som skal henge ved inngangsdøra vår.

 5. Jeg har lyst til å gå på kino og se Engler og Demoner. Hørte den på lydbok i den perioden jeg måtte trille gullgutten 4-6 timer hver dag for å få han til å sove.

 6. Dersom været holder seg sånn som dette, har jeg lyst til å bade ute. I alle fall dyppe tærne.

 7. Jeg vil lese ferdig boka jeg holder på med: Norsk Litteraturhistorie Fritt Etter Hukommelsen, av Knut Nærum. Det bør gå greit, har vel bare 20 sider i gjen, ca.

 8. Ha en kjærestekveld på terrassen med jordbær og eplemost fra Liereple.

 9. Lage pastasalat etter svigermors oppskrift, og spise sammen med grillmat en dag.

 10. Dersom jeg ikke er i fødsel innen 30. juni, skal jeg bestille meg en time hos fotpleier. Det skal være min belønning for å ha ruget frem et fullbårent barn :D