onsdag 29. juli 2009

10 månedsmål for august

1. august og fremdeles i feriemodus. I alle fall ut helga. Det har ikke blitt så mye blogging i det siste, men jeg har nå klart å oppfylle alle julimålene - untatt det om å ferdigstille lista over 100 ting jeg har lyst til å gjøre før jeg dør. Er oppe i ca 80 ting nå, og tenker så det knaker på hva de 20 siste skal være.
Listen over ting jeg vil gjøre i august har vært litt lettere å få til:
 1. Dra en tur i skogen og plukke blåbær
 2. Høre Forføreren av Jan Kjærstad på lydbok
 3. Strikke en ullbleiebukse
 4. Se Cars-filmen i sin helhet. Jeg har sett bruddstykker av den flere ganger, men har alltid måtte gå å ta en klesvask, lage mat eller annet spennende, og aldri fått sett den sammenhengende.
 5. Invitere til barnebursdag. I løpet av sommeren har det flyttet inn tre gutter på gullguttens alder, i tillegg til nabogutten på 3 som bodde her fra før. Jeg tenker å invitere gutta med foreldre, sånn at vi alle kan bli litt bedre kjent.
 6. Lage og sende ut dåpsinvitasjoner
 7. Bake havrekjeks
 8. Sykle en tur
 9. Planlegge gulljentas dåp
 10. Ta toget til Oslo og gå en trilletur til St. Hanshaugen

fredag 17. juli 2009

10 måter å feire bryllupsdager på


I dag har jeg og min elskede mann vært gift i fem år! Tradisjonen tro feires bryllupsdagen på vår måte - uten pomp og prakt av noe slag. Det passer oss fint - da gullgubben fridde til meg gjorde han det med ordene (fritt etter min hukommelse): "Jeg vet at jeg ikke frir på valentines dagen eller noe sånt, jeg vet det er en vanlig tirsdag. Men det er sånn livet er, det er aller flest hverdager. Det viktige er å gjøre hverdagene finest mulig". Og sånn har vi fortsatt å ha det - hverdagene våre er flotte. Noen dager (som for eksempel gårsdagen) er tunge og kjipe. Andre er gullgode fra morgen til kveld. Bryllupsdagene våre har vært sånn. Her er 10 ting vi har gjort på våre 5 bryllupsdager:
 1. Ligget på hver vår sofa (hjemme hos svigers) med forkjølelse, sett Tour de France og spist Grandiosa med kjøttdeig og løk
 2. Gått en tur i en blomstereng, noe som endte med et flåttbitt
 3. Besteget toppen av Vindeggen (1516 moh)
 4. Overnattet på hytte sammen med (nesten) hele svigerfamilien min
 5. Overnattet på Barselhotellet på St. Olavs hospital
 6. Ammet gullgutten i timesvis hjemme alene mens gullgubben dro for å løpe orientering
 7. Pakket til flytting
 8. Pakket, ordnet og fikset for å dra i bryllup
 9. Pakket, ordnet og fikset for å dra i begravelse
 10. Og om alt går etter planen: spise nachos og se på en ødelagt* TV i kveld.
Jeg elsker bryllupsdagene våre, jeg!
* TVen vår har fått et illebefinnende. Noe har skjedd slik at fargene er helt forskyvd; rødt blir grønt, grønt blir blått og blått blir magenta (rosalillarødt). Dersom det ble litt forvirrende, se for deg følgende: En blå bjørkeskog mot rosa himmel med en TV-reporter som ser ut som Shrek i forgrunnen. Ny TV er under vurdering.

onsdag 15. juli 2009

10 linjer til minne om farmor

Farmor sovnet stille inn tirsdag 14. juli klokken ti om kvelden. Sårt og trist, men det var henne vel unt. Endelig skal hun få fred og ro, og få treffe igjen farfar. Vi andre sitter igjen med gode minner. Her er 10 ting som for alltid vil minne meg om farmor:
 1. Fyrstekake
 2. Rabinovitz
 3. Vitsesidene i Se og Hør
 4. Kryssord
 5. Rabarbragrøt med melk og sukker
 6. Historiene fra da hun var liten
 7. Milkshake
 8. Nullen
 9. Hennes glamorøse stil og eleganse
 10. Utklipp fra aviser og ukeblader, sirlig samlet i permer og kladdebøker

Kjære farmor - hvil i fred.

tirsdag 14. juli 2009

10 planer for gullguttens 2-årsdag

I dag er det toårsdag! Nå ligger bursdagsbarnet og sover litt, mens jeg mimrer tilbake til dagen han ble født. Når han våkner, kjører vi på med fullt kallas. Her er 10 begivenheter på en liten gullgutts bursdag:

 1. Vi tjuvstartet litt i går, da gullgutten og jeg bakte bunnen til havregrynsterta. Når han våkner skal vi dra og kjøpe jordbær og deretter legge på vaniljekrem (og smake litt på den), bær og bringebærgele.
 2. Bursdagssang i det han ble hentet opp av senga i dag tidlig. Gullgubben stod for den feiringen, for jeg satt og ammet. Kjente litt klump i halsen der og da, men jeg får synge litt når jeg henter han opp fra vogna om litt.
 3. Presanger i lange baner da han kom ned i stua. Foreløpig er "tunnellbrua" til Briotoget den mest populære, han kjører og kjører. Endelig slutt på dårlig entreprenørskap og rasfarlige varianter av boktunneller og liksombruer laget av bamser og duploklosser.
 4. Balkongflagget er hengt opp.
 5. Far og sønn tok en tur på lekeplassen mens jeg ammet, spiste frokost og fikk meg en dusj. Sameiets lekeplass er visst himmelen! Han går jo aldri lei.
 6. Egg og bacon til lunsj. Og skive med gulost! For et festmåltid! Det syntes nå i alle fall hovedpersonen.
 7. Ved neste bleieskift bytter vi om til fintøy. Mest fordi jeg har et visst behov for å pynte meg litt, dernest fordi gulljenta har fått en så nyyydelig rosa liten kjole av grandtante Randi. Men det trenger jo ikke gutta å vite...
 8. Dagens middag: pasta med kjøttsaus. Eller pasta uten kjøttsaus hvis han bestemmer seg for det. Uansett serveres det maiskorn ved siden av - en ubstridt favoritt.
 9. Etter middag kommer bestemor og bestefar for å spise kaker, druer, seigmenn og nonstop. Ryktene tilsier at de også har med seg presang.
 10. For å toppe dagen skal han få velge pålegg på kveldsmaten selv (altså, han får som regel velge, men gjerne fra et begrenset utvalg som vi voksne har bestemt). Uansett vet jeg vel hva han kommer til å svare: "bliiiiim (= prim)".

Og når barnet har lagt seg, skal mor fortestte å mimre tilbake til den dagen hennes store, veslevoksne gullgutt ble født. Akk så fort alt ting går!

onsdag 8. juli 2009

10 nøkkeltall fra fødselen

En kort liste over en kort fødsel:
 • Dato: 05.07.09
 • Født ved 38 uker og 0 dager
 • Vannet gikk klokka 19:00
 • Riene startet ca klokka 19:35
 • Klokka 21:00 var hun ute
 • Vekt: 2680 gram
 • Lengde: 47 cm
 • Hodeomkrets: 31 cm
 • 10 fingre og 10 tær
 • Antall timer på barsel før jeg ble rastløs og fikk dra hjem: 17

Hun er en sann drøm. Alt går så lett. Hun sover hele dagen, vil amme hele natta, skriker når hun blir skiftet på og har sjarmert storebroren sin i senk. *Bank i bordet*, men ingen sjalusi så langt, gullgutten vil bare kose med henne, vi er helt satt ut av hvor omsorgsfull han er overfor henne, og det faktum at hun slutter å gråte dersom han stryker henne over hodet. Om bare dette søskenforholdet kunne vare evig... Y

tirsdag 7. juli 2009

10 ord fra meg

er
hun
her!
Vår
vesle
gulljente
kom
søndag
kveld

torsdag 2. juli 2009

10 månedsmål for juli

Hm, denne lista skulle vel ha vært publisert litt før, men jeg har ikke hatt ork til å gjøre den ferdig før nå. Ikke fantasi heller. Tankene mine kretser nemlig nesten 100% rundt punkt 1, selv om de resterende 9 også er ting jeg gleder meg til og har lyst til å gjøre:
 1. Føde!
 2. Feire gullguttens 2 årsdag
 3. Feire fem års bryllupsdag
 4. Spise mengder av norske jordbær
 5. Møte lillesvogerens kjæreste - kanskje vår fremtidige svigerinne?
 6. Leie Max Manus på dvd. Vi var vel de eneste i kongeriket som ikke klarte å få med oss denne på kino i vinter.
 7. Få lagt over en lydbok på iPoden, sånn at jeg har noe å høre på mens jeg ammer
 8. Gjøre ferdig lista over 100 ting jeg vil gjøre før jeg dør. Er oppe i 60 nå
 9. Bake en havregrynsterte
 10. Lese ut 'Tiden det tar' av Hanne Ørstavik (kommentar fra gullgubben da han så bokens tittel: 'hehe, du mener at dette var riktig bok å lese nå?' Jepp, det tar visst litt mer tid denne gangen...)
Der var lista klar, så får vi se hvor mange jeg greier. Til info klarte jeg 8 av 10 i juni. Kinotidene passet oss ikke, og sånn kroppen føles nå om dagen har jeg ikke turt å bestille fotpleietime heller.