mandag 27. september 2010

10 x dagens

 1. Beslutning: å oprette en personlig profil på Twitter
 2. Samvittighetsknuger: jeg skuler unna spinning nok en gang
 3. Lunsj: hjemmelaget pizza; rester fra lørdagskvelden
 4. Utfordring: å finne et gratulasjonskort som passer til et brud & brud-par
 5. Sjokk: å se gulljentas oppklorte ansikt etter en catfight i barnehagen
 6. Form: brygger på en forkjølelse
 7. Drikk: varm melk med honning
 8. Kveldsaktivitet: blogge og legge meg tidlig
 9. Røverkjøp: denne søte notatboken - 14 kr hos Nordli:

Denne skal jeg bruke til å notere lister i når jeg ikke er online

lørdag 25. september 2010

10 ting som gjør meg i godt humør

 1. Ost som er skåret med riflet ostehøvel
 2. Fremmede folk som smiler/hilser i det de går forbi
 3. Når en sang jeg liker spilles på radioen
 4. Nybakt brød
 5. Når ungene uoppfordret kommer og koser
 6. Å gå en tur i frisk luft
 7. Vinterens første snøfall
 8. Levende lys
 9. Hagen vår
 10. Å planlegge en reise


fredag 24. september 2010

10 fine fredagspunkter

Dagen i dag har til nå vært hakket bedre enn den i går, og det må feires med en lykkeliste. Her er 10 ting som er fint i dag: 

 • Å stå opp alle fire etter en god natts søvn
 • Lang frokost sammen med gulljenta - gutta hadde tjuvstartet litt
 • Gullgubben leverte junior i barnehagen, mens vi jentene kan kose oss hjemme i dag
 • En lang dusj
 • Nyklippet hår (tiden etter Et Anaruhhjem-forestillingen i går ble tilbrakt hos frisøren)
 • Masse levende lys. Dagen i dag ber på sine knær om levende lys
 • En gulljente som lar mamma blogge mens hun selv spiser eple
 • Edith Piaf som synger La vie en rose
 • Passe mye fredagsvask, vi rekker over det meste før lunsj
 • Etter lunsj skal vi trille en tur, og etter det: ta helg og bare koooose!

God helg!

10 scener fra Et Anaruhhjem - oppfølgeren

Den som trodde dramatikk og tragedie var over i Et Anaruhhjem da Mamma hadde levert fra seg unger og mann, og blogget om det hele, tar feil. Det hele utartet seg nemlig til en heldagsforestilling.

Her følger 10 scener fra Et Anaruhhjem - oppfølgeren: 

Rollelisten er uendret.

Akt 1 - kulisser: Anaruhheimen, tidsrom: 14:48 -15:03

Teppet går opp

Scene 1:  Mamma har klart å heve seg over morgenens fadese, og har hatt en rett så fin dag med mye innehold. Blant annet har hun nettopp lest ferdig boken sin. Hun ser på klokka, tror den er 14:40, og suller litt videre. Hun tror hun har 10 minutter til rådighet før hun skal hente Gulljenta i barnehage nr 2. I det hun går ut døra, ser hun at klokka ikke er 14:50, som den burde ha vært, men heller 15:00 (mao må hun ha sett feil; at klokka var 14:48 da hun sjekket første gang). Fin start på ettermiddagen - 10 minutter for sent. 

Teppet går ned

Akt 2 - kulisser: inne i og på vei til og fra barnehage nr 2, tidsrom 15:12 - 15:28

Teppet går opp

Scene 2: Mamma ankommer barnahage nr 2 ti minutter senere enn planlagt. Hun skynder seg å pakke Gulljentas sekk, og for å spare tid, lar hun mye av yttertøyet ligge igjen. Gulljenta sitter og spiser i det Mamma kommer, og hele jenta er innsmurt i Litago bringebæryoghurt. Hun dufter likedan.

Scene 3: Mamma og Gulljenta er på vei for å hente Pappa på togstasjonen, og er allerede 15 minutter senere ute enn det Mamma hadde avtalt med Pappa. Mamma "seifer" på veivalget for å unngå sinkende trafikk, bare for å innse at det "seife" veivalget viser seg å ta en del ekstra tid akkurat i dag. Gulljenta er ikke fornøyd med omveien, og begynner å hyle av fulle lunger i baksetet. 

Teppet går ned

Akt 3 - kulisser: Barnehage nr 1, tidsrom 15:45 - 16:20

Teppet går opp

Scene 4: Grunnen til at Pappa sitter på med Mamma og ungene akkurat denne dagen, er at Gullguttes barnehage (barnehage nr 1) har høsttakkefest. Alle foreldre er invitert på grønnsakssuppe mellom klokka 15:00 og 16:30. Anaruhfamilien ankommer ca 15:45, noe som er litt senere enn planlagt, men antatt akseptabelt. Det er det visst ikke. Nesten alle andre foreldre har kommet (vanligvis henter de fleste foreldre etter klokka 16:00), og de fleste er ferdige med å spise. I tillegg holdes kalaset utendørs, noe som er strek i regningen både for Gulljenta, som mot hennes vilje blir stappet i en ytterdress, og for Mamma, som ikke tok med Gulljentas lue fra barnehage nr 2, ei heller ytterklær til seg selv. Gulljenta er kald på ørene, Pappa er kald (men har nå i alle fall både jakke og lue), Mamma er kald, og suppa er nokså kald den også. Heldigvis er Gullgutten fornøyd, og det er vel det viktigste.

Teppet går ned

Akt 4 - kulisser: Anaruhheimen, tidsrom 16:30 - 17:10

Scene 5: Grunnet kulde og (det er fælt å si det, men) en noget kald og uappetittlig suppe i barnehage nr 1, er det ingen i Anaruhfamilien som har spist noe særlig siden lunsj. Kjøleskapet er et trist syn, og det besluttes å lage risengrynsgrøt i stedet for å stoppe for å handle. Pappa lager grøt mens Mamma tar ungene med i stua. Gulljenta suller rundt og vil ha alt det Gullgutten har, Gullgutten blir sint og frustret over at hun ødelegger Briotogbanen hele tiden, og Mamma irritere seg over den stadig økende sutringen fra Gullgutten. 

Scene 6: Mamma går lei. Hun gir Gullgutten grei beskjed om at hun ikke gidder å hjelpe han med å bygge banene flere ganger, fordi han bare sutrer, selv om det er hans egen feil at banen blir ødelagt. Gullgutten blir sint og lei seg, og sier at han ikke vil være sammen med Mamma. Mamma svarer 'neivel', og går på kjøkkenet. 

Scene 7: Gullgutten går opp på rommet sitt, for å fortelle Nattbamsa at Mamma er dum. Maten er klar og Pappa går opp for å hente Gullgutten. Mamma setter Gulljenta til bordet, og sistnevnte remjer fordi maten ikke blir servert fort nok.

Scene 8: Alle sitter til bords, og har så vidt begynt å spise. Gullgutten får lov til å ta kanel og sukker på selv, mens Pappa må assistere litt med smørklatten, da klatten plutselig blir trekvart smørpakke stor. Smørklatten lander u-sentrisk på Gullguttens grøt, og han begynner å gråte. Pappa prøver å forklare at det går an å flytte smøret, samtidig som han trøster og godsnakker. Mammas hode begynner å koke av all denne pusesnakkingen og deggingen i en situasjon hun mener er uholdbar. Hun sier til Pappa at Gullgutten bare spiller ham, og at nå er det nok sutring fra guttens side. Han kan enten spise grøten nå, sånn den er, uten å sutre/gråte, eller han kan få gå fra bordet og ta en pause til han er i bedre humør og klar til å spise. Pappa liker ikke at Mamma blander seg inn i hans måte og gjøre ting på, og gir Mamma et stivt blikk. Mamma reiser seg, takker for maten (som så vidt bare er smakt på) og går fra bordet. 

Scene 9: Mamma hører at Gulljenta gråter, men at Pappa er opptatt med å snakke med Gullgutten. Mamma kommer tilbake til kjøkkenet og tar seg av Gulljenta. Mamma og Pappa har en lengre diskusjon (på randen av en krangel, faktisk) om Gullgutten og Mammas oppførsel ved middagsbordet er akseptabel. Begge er vel egentlig enige om at det er den ikke, og Mamma sitter igjen med intrykket at denne dagen er kjip ikke bare pga dagens latterlige hendelser, men også det faktum at Mamma og Pappa har hatt lite tid til hverandre de siste to ukene, at begge er litt slitne av ulike årsaker. 

Teppet går ned - pause

Akt 5 - kulisser: Anaruheimen, tidsrom: 17:30 - 21:30

Teppet går opp

Scene 10: Alle er trøtte og slitne, men i alle fall venner og vel forlikte. Anaruhfamilien tilbringer ettermiddagen på den store hoppekoseputa på Gullguttens rom. Gullgutten ser Barne-TV, GUlljenta, som bare har sovet en 20 minuttersdupp tidligere på dagen, blir lagt for kvelden. Etter at barna er lagt, surfer Pappa på nett mens Mamma strikker. Mamma er skrekkelig sulten siden hun trasset under middagen, og Pappa lager en Grandiosa til henne. I tillegg lager Pappa niste, kjører bilen i garasjen og kysser Mamma kjærlig og lenge. 

Teppet går ned.

Gotta love a happy ending?

 

torsdag 23. september 2010

10 scener fra Et Anaruhhjem

Et Anaruhhjem - scener fra en røff start på dagen,
torsdag den 23. september 2010
Medvirkende:
- Anaruh, i rollen som mamma
- Gullgubben, i rollen som pappa
- Gullgutten, spiller seg selv
- Gulljenta, spiller seg selv
Akt 1 - kulisser: Anaruhheimen, tidsrom 06:51 - 08:17
Teppet går opp

Scene 1: Gulljenta våkner, blir tatt med inn til Pappa i dobbeltsenga og begynner å gråte når Mamma går på badet uten henne.
Scene 2: Gulljenta blir etterhvert hentet og stelt, og hyler og skriker fordi hun ikke vil ha på body.
Scene 3: Mens Mamma lager frokost, prater Gullgutten høylytt om helt uvesentlige ting, mens Gulljenta hyler fordi maten ikke kommer på bordet fort nok.
Scene 4: Pappa rydder kjøkkenet og finner fram  - og NAVNER - en ny barnehagesekk, sistnevnte handling var IKKE godkjent av mamma, som hadde tenkt å navne den nye sekken på en annen måte.
Scene 5: Mamma blir drittsur pga nevnte navning, Gullgutten maser om å få pakke sekken sin selv, Gulljenta gråter fordi mamma ikke vil holde henne, Pappa synes Mamma oppfører seg barnslig. Alle tre trasser Mammas ordre om at både mann og barn skal være i stua til hennes dårlige humør går over, og begge barnehagesekkene er pakket (dog åpnes det for at Gullgutten kan få legge matpakken sin i sekken)
Teppet går ned
Akt 2 - Kulisser: På vei til Barnehage nr 1, deretter til togstasjonen, deretter til Barnehage nr 2, tidsrom 08:17 - 09:03
Teppet går opp

Scene 6: Pappa har gjort en formidabel innsats ved å ikke plage Mamma ytterligere, og Mammas humør er på bedringens vei. Morgentrafikken er likevel krevende, og Mamma innser at hun aldri burde ha kjørt i dag. Mange kamikazevalg blir foretatt
Scene 7: Pappa går av på togstasjonen, sier 'hade', men Mamma får ikke noe farvelkyss i dag
Teppet går ned
Akt 3: I og utenfor Barnehage nr 2. 
Teppet går opp
Scene 8: Mamma tar Gulljenta ut av bilen, og opdager at hun fremdeles har tøfler på. Skoene står igjen hjemme i gangen
Scene 9: Mamma prøver å overbevise seg selv om at Gulljenta ikke trenger sko i dag, siden det uansett er støvelvær. Gulljenta bæsjer, og Mamma må skynde seg å skifte en bleie før Gulljenta skal gjøres klar for å være med på tur sammen med de andre barnehagebarna
Teppet går ned - Pause
Akt 4 - kulisser: Anaruheimen, tidsrom 09:16 - 0940
Teppet går opp
Scene 10: Mamma har kommet hjem fra leveringsrunden, og føler seg helt på bånn, etter å ha gitt familien en så bedriten start på dagen. Samtidig som hun sitter alene ved datamaskinen og blogger om det hele, prøver hun å gjemme seg for en nabo som er skikkelig masete ang noen radonmålinger og - reduserende tiltak som nevnte nabo er svært opptatt av at Anaruhheimen skal gjennomføre.
Teppet går ned. Forestillingen aplauderes med øredøvende stillhet.
Note: Ingen foreldre, barn eller tilfeldige medtraffikanter ble skadet under forestillingen

onsdag 22. september 2010

10 ting man kan gjøre en kveld i september

 1. Bake brød sammen med to små gullunger, dersom man er så heldig å ha det
 2. Bade de samme ungene rene for mel og deigklumper
 3. Plukke inn de siste sommerblomstene fra hagen 
 4. Tenne mange, mange stearinlys
 5. Tasse rundt i bestemorstrikkede ulltøfler
 6. Drikke Lipton Blue Fruit Tea
 7. Høre Édith Piaf synge fransk 50-talls pop
 8. Spise nybakt grovbrød med brunost på
 9. Lese den koseligste bloggen jeg vet om
 10. Glede seg til kjæresten kommer hjem fra årets siste regatta
Sånn ser i alle fall min kveld ut, hva med deres?

tirsdag 21. september 2010

10 x dagens

 • Te: Liptons White tea
 • Ettermiddagsplaner: leke; og være takknemlig for alt jeg har!
 • Lunsj: omelett med skinke
 • Sjokolade: Freia Premium 86% cocoa
 • Vær: strålende sol
 • Husarbeid: mer klesvask
 • Tøffeste beslutning: å droppe Oslo Maraton (pga for lite trening i forkant)
 • Middag: wok med svinekjøtt og ris
 • Sjekk på nett: Bærum Kulturhus og Hakkebakkeskogen
 • Film: Schindler's List. Jeg er fremdeles rystet...


mandag 20. september 2010

10 x dagens

# antioksidanter: en bolle skogsbær med vaniljekesam

# trening: spinning i kveld

# sisyfostendenser: klesvask og støvsuging, det tar aldri slutt!

# lunsj: quesadilla med skinke og tomat

# te: 7 agrumes fra Le Palais des Thès

# ærend på Storsenteret: jeg trenger ny sykkellykt

# overraskelse: denne

# impulskjøp: det blir vel Kamille det da, vel 

# lydbok: Gymnaslærer Pedersen; Dag Solstad

# strikketøy: ullbukse i perlestrikk til gulljenta. Kunne med fordel ha vært nevnt under punkt 3 denne også...


10 ting Kamilles lesere kan gjøre om høsten

Da jeg logget på bloggen i dag, hadde noen lagt til en ny kommentar som jeg ble så gira over at jeg tillater meg å republisere både kommentaren og en to år gammel liste:

Anbjørg Sætre Håtun sa... 

Hei du som lager listebloggen!
Jeg er helsejournalist i Kamille og lager hver uke en sak under Anbjørgs hustavle!
I den utgaven av Kamille som er i salg nå laget jeg en sak hvor jeg refererte til din blogg og listen du hadde laget over ting å gjøre om høsten!
Til saken jeg lagde hadde jeg laget en intro hvor jeg skrev at listen var hentet fra din blogg, men av en aller annen grunn har denne introen falt ut i trykken slik at det ser ut som om jeg har laget listen!
Jeg vil bare informere deg om det, slik at hvis du leser Kamille og ser listen din på trykk så vet du fra meg at jeg hadde laget saken med følgende intro (som da ikke kom på trykk, og det beklager jeg!)


Anbjørgs hustavle:
10 ting å gjøre om høsten!
Jeg har alltid vært superfan av høsten. Den årstiden representerer for meg en ny start! Og så er det årets fineste kosetid! Det synes tydeligvis mange andre også, for på internett finnes uttallige blogger hvor folk ramser opp hva de synes er topp å gjøre på akkurat denne årstiden. Her er en liste helt etter min smak, og den fant jeg på http://listebloggen.blogspot.com:

 1. Dra til byen og kosegå. Ha på skjerf og hansker, og drikke en kakao-to-go. Ta en tur i parken og leke litt, se i butikkvinduer og på folk som går forbi.
 2. Bake eplekake og invitere på søndagskaffe.
 3. Gå en tur i skogen å samle høstløv. Sette noen i vase, og presse noen. Når bladene er tørre, kan vi lage fine høstkort og sende til bestemødrene våre.
 4. Gå en kveldstur i mørket med mannen min. Finne et utsiktspunkt og se på alle lysene nedenfor.
 5. Kanskje jeg skal finne en hytte å dra til? Eventuelt leke hyttetur hjemme med fyr i peisen, stearinlys, løstsittende og myke plagg og en god bok.
 6. Gjøre hagen klar for vinteren.
 7. Sjekke når det er høsttakkefest i kirken og ta en tur. Vi går ikke i kirken så ofte, men høsttakkefest og allehelgensdag er faste kirkedager om høsten.
 8. Dra i svømmehallen. Svømme 1000-2000m og ta en lang dusj og badstue etterpå. Hårkur, koppssrubb, bodybutter og drikke masse vann! Deilig.
 9. Pløye gjennom samleboksen med Sex og Singelliv en søndag jeg er hjemme alene.
 10. Strikke ullsokker. I alle fall skal jeg gjøre ferdig de to parene jeg holder på med. Babystørrelser, så det bør gå greit. 

  --
  Med vennlig hilsen
  Journalist og forfatter
  Anbjørg Sætre Håtun

Hei hå - Listebloggen er visst på trykk! Jeg synes det er koselig at andre deler min kjærlighet for høsten OG gleden over å lage lister over den. Selv hadde jeg helt glemt denne lista, og lagde en ny tidligere i høst. Kjenner jeg meg selv rett, så kommer det vel flere lister fra samme lest, høsten er jo deilig, da!

fredag 17. september 2010

10 ting en fredag bør inneholde

I dag har jeg hatt en fantastisk dag! Helt fri, ikke noe som måtte gjøres, barna var i barnehagen og sol, sol, sol hele dagen. Her er 10 fine ting som gjør en fredag fin:

 1. Et antrekk man trives i. Mitt bestod av skinny jeans, hvit t-skjorte, en camelfarget cardigan, pudderrosa skjerf, veske, ullsokker og joggesko (jeg liker gode sko når jeg skal gå mye...)
 2. Favorittparfymen. Min er Lancômes Miracle
 3. Leppestift. Det bruker jeg veldig sjelden, men i dag passet det. Min var fra Lorèal i fargen Caramel Eva
 4. Lunsj på kafè. Jeg valgte Kafè Oscar i Vollen. De har de deiligste små quicher, et (altfor!) digert utvalg av boller, wienerbrød og kaker og en fantastisk kaffe mocca. I dag ble det likevel Earl Grey te. Det var liksom en te-dag i dag
 5. Å lese bok utenfor hjemmet. Jeg hadde med meg Marilyn Monroe i veska, og siden det ikke var fullt hos Oscar, fikk hun komme opp i fanget. Spennende nå, har kommet til kapitlene som omhandler hennes mystiske død og alle de sprikende versjonene og konspirasjonsteoriene
 6. Å vandre rundt i fine butikker. Vollen er et bra sted for det, men det er farlig mye lekkert der. Jeg klarte å begrense meg til å bare kjøpe en håndkrem med roseolje fra La Compagnie de Provence hos Søstrene Sagen
 7. Å finne noe man trenger, og var redd for at man måtte lete lenge etter. Jeg trenger veldig nye vintersko og nye vinterjakke. Eller - etter i dag er jeg kun på let etter vinterjakke, for de perfekte vinterstøvlene dukket plutselig opp hos Skoringen i Asker (de virker dog til å være umulige å finne på nett, så her blir det ikke noe bilde...)
 8. Å få de rådyre favorittproduktene (Aromessence Angélique og Aroma Night Angélique) fra Decleor med 25% rabatt. Hos Face It i Asker - løp og kjøp!
 9. Å hente to søte småtroll i barnehagen, komme hjem til ferdigstekte pannekaker (takk, elskede!) og leke ute i vakkert høstvær hele ettermiddagen.
 10. Å kose seg med blogging, Fleur de Geisha- te i SOS-Barnebyerkoppen min, tente duft- og stearinlys, og synet av dagens blomster: blekrosa Calaliljer*
Sånn ser en helt fantastisk dag ut når man Polyvore'r den: 

En dag i Vollen

* dog hadde kvelden vært hakket bedre med gullgubben tilstede, men han er den gode sønn og hjelper sine foreldre med å bære flytteesker i kveld. Jeg gleder meg til å se hvordan svigers får det i den nye leiligheten sin!

torsdag 9. september 2010

10 x dagens

 1. Gode gjerning: "forberedende" tester for å bli blodgiver
 2. Strikketøy: ullbukse til gullgutten. I koksgrått Eskimogarn
 3. Lunsj: hjemmelaget baconcheeseburger med salat og tomat
 4. Frukt: plommer av typen Opal
 5. Blomster: høstbergknapp fra egen hage
 6. Happytune: 'Like It' - Enrique Iglesias. Minner fra årets Sydentur strømmer på
 7. Nye smak: Litago Banansplitt. Noen ganger trenger man en smilende sjokoladeku
 8. Kropp: nyvasket, -skrubbet og -smurt. Alenedager er deilig!
 9. Fremtidsplaner: Åpen dag på Asker og Bærum Politistasjon den 18. september sammen med ungene, mens gullgubben hjelper svigers med flyttingen
 10. Planer for kvelden: være sammen med gullgubben, som jeg ser litt lite til for tiden


onsdag 8. september 2010

Mine 10 teer i gruppen grønne-, hvite og røde teer

Her kommer listen alle har ventet på i dagesvis nå; de siste 10 teene i te-triologien min. Her er mine 10 teer i gruppen grønne-, hvite og røde teer:

# Lipton White Tea
# Lipton green tea Tropical Fruit
# Twinings Voyage African Tundra (rød)
# Le Palais des Thés - Fleur de Geisha (grønn)
# Le Palais des Thés - Wu Long 7 agrumes*
# Confecta Rooibos
# Confecta Honeybush
# Lipton Green Tea
# Dilmah Green Tea Moroccan Mint
# Numi Flowering Tea Lavender Dream (hvit)Sistnevnte te er en sånn tebladknopp, som springer ut til en blomst når den får trekke i varmt vann. Akkurat denne teen er utrolig mild og tander, smaker søtt og blomsteraktig og har en nydelig lys rosafarge. I tillegg er den økologisk! What's not to like?

* Wu Long, eller Oolong-te er en mellomting mellom grønn og svart te, og fikk plass på denne listen si den det var plass her, men ikke på listen over mine svarte teer.

mandag 6. september 2010

10 planer for uke 36

Nå har gulljenta og jeg akkurat kommet hjem fra helsestasjonen. I dag var det en litt forsinket 1-årskontroll (hun er 14 mnd nå), og det innebar et stikk i hvert lår. Hun gråt ikke så mye, men ble tydelig satt ut og sliten av det, så nå ligger hun og sover. Det gir meg tid til å blogge litt og legge både løse og faste planer for denne uka. Her er 10 ting som jeg tror det skal gå greit å rekke over: 

 1. Levere to bøker på biblioteket
 2. Lage en liste over barneulltøy som må kjøpes/strikkes innen et par ukers tid
 3. Dra i svømmehallen med en nabo og våre to gulljenter
 4. Ta forhåndssjekken for å bli godkjent som blodgiver igjen
 5. Vaske kjøkkengulvet
 6. Dra på spinning med en venninne i kveld
 7. Klippe gresset - igjen. Det gror som aldri før her nå
 8. Rydde litt i garasjen sånn at bilen får plass. Tror ikke der er så lenge før det kommer nattefrost, og det er greit å slippe å skrape bil med to små rundt beina en morgen
 9. Legge den bibliotektlånte lydboka - Gymnaslærer Pedresen av Dag Solstad, om noen lurte - over i iTunes, sånn at jeg er klar til lytting når anledingenbyr seg
 10. Strikke, lese, blogge, kose meg med jenta mi, nyte livet! Det er vel litt fy å si det, men jeg anbefaler alle å ta et ekstra permisjonsår, altså! Og jeg har funnet den perfekte måte å forsvare prosjektet mitt på: Jeg tok aldri noe friår mellom videregående og universitetsstudier. Dette er mitt år på "folkehøyskole" eller "jordomreise" eller "smafunnstjeneste" eller "militæret". Og ja - jeg utvikler meg, lærer nye ting og blir et bedre menneske av å være hjemme dette året. Bare spør meg om 12 måneder! 

Ha en riktig så fin uke!

10 fine ting vi fant på i helga

Hva er det med septemberhelger så er så fint? Så lenge vi har hatt barn, har vi hatt noen helt fantastiske helger tidlig i september hvert år, og helgen som var føyer seg pent inn i rekken over flotte høstdager. Her er 10 ting vi fant på:

Fredag

 • Tok med ungene på McDonalds og spiste softis og lekte i lekeslottet de har der
 • Gullgubben og jeg så de første to timene av Gudfaren II mens vi koste oss med smågodt

Lørdag

 • Vi tok en rask og effektiv handlerunde og fikk kjøpt inn ny bilstol og ny vinterdress til gullgutten
 • Gullgutten og jeg bakte eplekake med epler fra hans oldemors hage, og etterpå inviterte vi alle naboene på kake og gul saft på vår lille lekeplass
 • Da ettermiddagen kom dro vi på "skogstur" i et lite skogsholt som ligger rett i nærheten av huset vårt. På den andre siden fant vi en fin lekeplass og koste oss der til kvelden (= barne-TV og tilhørende lørdagsgodt) kom 
 • Etter at ungene var i seng lagde vi to voksne hjemmelaget pizza og så resten av Gudfaren

Søndag

 • Vi stod opp passe tidlig, spiste frokost og smurte med nistepakke og dro til Frognerparken for å leke i Frognerborgen. Både barn og voksne storkoste seg
 • Etter middag fikk vi besøk av familie, og koste oss med resten av eplekaken, is, boller og mer gul saft
 • Da kvelden kom så vi på Emil i Lønneberget på barne-TV (mer eller mindre) alle fire, slev gulljenta viste en viss interesser - det var jo bilde av kuer der!
 • Helgens siste timer ble brukt til å bestille flybiletter, sitte på terrassetrappa og se på solnedgangen, lese litt og se reprisen av mandagens 71 grader Nord sammen med min kjære

I det hele: en helt fantastisk helg! Vi sov lengre enn vanlig, ungene var i perlehumør stort sett hele tiden, vi hadde masse kjærestetid, masse kose-oss-med-barna-tid og vi har bare kost oss hele tiden. Sånn ønsker jeg at alle høstens helger skal være!


lørdag 4. september 2010

10 svarte teer i mitt te-sortiment

Her kommer den spennende del 2 i Anaruhs te-triologi. Her er 10 svarte teer:
 1. Twinings Apple, Cinnamon & Raisin
 2. Twinings Lemon
 3. Dilmah Blueberry
 4. Lipton Yellow Label
 5. Suraiya Chai
 6. Simon Levélt Mango appelsin
 7. Lipton Black Rose
 8. Black Cat Earl Grey
 9. Le Palais des Thés - Thé des Lords
 10. Lipton Blue Fruit
Stay tuned for siste te-gruppe: grønne-, hvite og røde teer. Snart på en Listeblogg nær deg!

fredag 3. september 2010

10 ting som gjør meg glad i dag

 • Det er ferdag og helgeværet innbyr til mange fine utetimer
 • Den nye Nøstebarnkatalogen kom i posten i dag
 • Det gjorde også pakken min fra Bravissimo.com
 • Nyinnkjøpte nektariner
 • I dag skal vi ha pannekaker til middag. Da blir ungene så glade!
 • I kveld skal jeg se film sammen med min elskede (og en diger skål med smågodt!)
 • Nyvasket hus
 • 'Misjonen' med Antonsen og Golden på P4
 • Omelett til lunsj. Jeg er skikkelig hekta, dette er 4. omelett denne uka
 • Begge ungene er i barnehagen i dag, og slev om det er deilig å være litt alene, så savner jeg de skikkelig etter noen timer. Men nå er ventetiden straks over; jeg drar straks avgårde for å hente dem. 

Ha en riktig god helg, alle sammen!

torsdag 2. september 2010

Dagen i dag i 10 punkter


 1. Sov til klokka var 7, stod opp med gullungene og hadde en fin morgen
 2. Leverte gullgutten i barnehagen 
 3. Gjorde litt husarbeid mens gulljenta svinset rundt og lekte på egenhånd
 4. Leste bøker med henne og strikket litt hver gang hun gikk for å hente ny bok
 5. Hørte på hylingen hennes i 15 minutter før hun ga opp (hun fikk ikke viljen sin, og da kan hun hyle, gitt!) og krøyp opp på fanget mitt for å kose litt i stedet
 6. Lunsj sammen med en litt gladere gulljente. Omelett, yoghurt og frukt
 7. En trilletur med sovende jente til Sandvika, hvor vi var innom biblioteket og lånte en lydbok og Kanel og kjøpte kaffe og boller
 8. Lekestund ute, fremdeles med gulljenta, før vi hentet gullgutten og lekte videre med ham mens vi ventet på at middagen skulle bli ferdig
 9. Tok med gullgutten på "play date" til en av guttene i barnehagen hans - himmel hvor gøy de to hadde det! Jeg fikk dessuten skravlet fra meg sammen med guttens mamma :D
 10. Leggetid - gullgutten var overtrøtt og oppførte seg som overkokt spagetti. Gulljenta er overovertrøtt og "straffer" meg for å ha vært borte fra henne hele ettermiddagen. Jeg går i skytteltrafikk mellom stua og rommet hennes for å så-så-så'e hver gang hun hyler til. Gullgubben fikk dra å trene, nå er jeg litt usikker på om det var så lurt - jeg vil mye heller svømme og ta badstu enn å passe en jente som gråter, jeg også...

Jepp - sånn har min dag vært. Hva med din? 

10 urteteer i te-skuffen min


Anaruhs rikholdige utvalg av te. Og fremdeles har jeg litt mer te i skapet over benken også...
Eh - te, ja. Jeg er over gjennomsnittlig glad i te, og jeg liker å variere. Jeg liker å variere mye. Ved siste opptelling nå hadde jeg over 30 ulike sorter, så en 10'er liste ble for smalt denne gangen. Men ved nærmere undersøkelser kunne jeg konstatere at det gikk an å dele inn sortimentet i tre kategorier: urtete, svart te og samlegruppern grønn-, hvit og rød te. Første te-subgruppe inneholder følgende 10 teer:
 • Pukka Herbs love
 • Pukka Herbs harmonise
 • Pukka Herbs pleasure
 • Pukka Herbs night time
 • Lipton infusion-herbal Enchanting raspberry blueberry
 • Heath & Heather Blackcurrant
 • Heath & Heather Ginger & Lemon 
 • Heath & Heather Raspberry Leaf
 • Yogi Tea licorice Egyptian Spice
 • Celestial Seasonings Sugar Plum Spice
Da er det bare å ta en tur på kjøkkenet og koke litt tevann da...

onsdag 1. september 2010

10 augustminner

Sånn. Der var tidenes lengste august over. Jeg skjønner ikke helt hvorfor, men de 31 dagene har vart i all evighet. Men det har ikke vært meg i mot - for all del. Jeg har rukket å ha det så fint på så mange måter, på så mange steder. Her er en liste med 10 fotominner; august 2010 var den måneden hvor jeg:

... ruslet tur på fine Frogner, og dagdrømte om en spennende og altoppslukende karriere, leilighet i byen og et liv uten barn,

...strikket ferdig mitt første sokkepar,

...tilbragte en deilig søndag i Åsgårdstrand med familien min,

...jobbet i hagen, og tok en pause med te fra termos og epler fra eget tre,

...hadde erteblomster i vase hele måneden,

... fikk kjøre "ånkli" gravemaskin! Og fylle et lass på en lastebil til og med!,

... drakk fredagste sammen med gulljenta,

...arrangerte barnebursdag,

... plantet om pottene ved inngangsdøra til en mer høstlig variant,

og hadde regn på kjøkkenvinduet mens jeg vasket opp og hørte på NRK Klassisk.

Alt dette i tillegg til alt det jeg ikke tok bilder av! Det har vært en lang og velidg, veldig fin måned!

10 månedsmål for september

Her er 10 ting å rekke før september er over om 30 dager:

 • Lage en treningsmusikkliste på iPoden
 • Delta i Oslo Maraton (men ikke på maraton-distansen, altså)
 • Ta badstu. Det er dette 2010-målet jeg ligger lengst etter med
 • Bake en eplekake. Treet vårt bugner over av epler i år
 • Male blomsterkassen som min kjære snekret til meg tidligere i sommer
 • Lese ut The many lives of Marilyn Monroe
 • Finne på noe morsomt med gullgutten en dag gulljenta er i barnehagen
 • Finne en ny lydbok
 • Se Schindlers liste, som jeg tok opp da den gikk på TV i sommer
 • Melde meg som blodgiver igjen. Jeg ga blod før jeg fikk barn, men de siste fire årene har jeg enten vært for gravid eller ammende til å få lov til å være giver. Men nå er jeg "lovlig" igjen, og det er på tide å årelates litt igjen :p Gå inn på GiBlod.no og meld deg du også!