fredag 29. oktober 2010

10 ting som får meg til å grøsse


I forbindelse med helgens Halloween, her er 10 ekle og skumle ting som får meg til å grøsse: 

 1. Scream-masken på bildet over 
 2. Sånne små klisterlapper som finnes på frukt
 3. Matrester som har havnet i oppvaskkummen. Jeg nekter å fjerne de uten bruk av oppvaskhansker
 4. Å gå alene i mørket. Enten det er ute på løpetur eller en tur i egen kjeller når gullgubben ikke er hjemme
 5. Maggot
 6. Edderkopper
 7. Rosa strøssel til å ha på soft-is
 8. Sneiper og snusklyser
 9. Hår i maten. Og biter av brusk eller fiskebein. *Ugg*
 10. De aller fleste skumle filmer. Også de uten bø-effekter. Jeg fikk ikke sove på ukesvis etter på ha sett Silence of the Lambs. Godeste Hannibal Lecter kom under huden på meg, og jeg slapper ikke av når jeg ser Anthony Hopkins filmer lengre. For under mannens sjarmerende ytre er det vel en indre Hannibal, uansett rolle han spiller...

Sånn. Da får alle dere med sterkere mage enn meg kose dere med godteri formet som avkappede fingre, grøsserfilmer og taranteller i glasskasser. Jeg skal til nød stille ut et litt småskummelt gresskar og henge lapp på døra: "vær så snill å ikke ring på døra, 3-åringen vår er livredd for monstere og spøkelser!". (Det tok oss over et halvt år før han slutte å snakke om farlige spøkesler etter forrige halloween, og han får fremdeles panikkanfall når fremmede ringer på. Senest nå forrige helg da bøssebærerne fra TV-aksjonen kom.) 

fredag 22. oktober 2010

10 forslag til feiring av en internasjonal dag

På søndag er det FN-dagen, og det er en dag verd å markere litt. Jeg er jo en ihuga fan av merkedager, og midt blant alle de religiøse mer eller mindre hellige dagene, er det også fint å ha en dag som er ment å passe for oss alle. 

Fra barneskolen kan jeg huske at vi på denne tiden av året hadde internasjonale innslag i undervisningen; vi spilte afrikansk musikk, spiste Nicaraguansk mat (skolen vår hadde en vennskapsskole der), så lysbilder fra lærere og andres utenlandsturer og lagde tegninger av hvordan vi trodde folk i Kina bodde. Jeg minnes dette som koselige stunder. Hvorfor ikke gjøre det samme i voksen alder? Her er i alle fall 10 forslag til hvordan man kan markere FN-dagen med internasjonale innslag:

 1. Siden FN-dagen faller på en søndag i år, har du tid til å kose deg med en lang og mettende English Breakfast
 2. Bruk formiddagen til å spille boccia i parken, akkurat som eldre italienske herrer gjør
 3. Og ha med en termos med rooibos-te fra Sør Afrika. Eller kaffi fra Brasil, om du vil 
 4. Spis japansk sushi til lunsj
 5. Ta en spansk siesta på sofaen
 6. Og hvis du ikke vil sove, men likevel trenger en stille stund, kan du lese Anna Karenina av russiske Leo Tolstoy
 7. Eller du kan se en indisk Bollywood-film. Jeg synes sånne filmer er fantastisk morsomme, spesielt språket, og det at skuespillerne ofte bryter ut i spontan dans. Litt uvant når en er vant med vestlige ikke-musikal-filmer
 8. Ved middagstider er det bare råvaretilgangen som setter begrensningen. Finn fram verdenskartet, pek i blinde og søk på nett etter oppskrifter på mat fra landet du pekte på. Hva med Gallo Pinto fra Costa Rica?
 9. Selv om det er søndag kan det være rom for litt kveldskos, så hva med en vin fra New Zealand mens du hører på franske Édith Piaf?
 10. Og dagens viktigste bedrift: gi så det monner når bøssebærere fra TV-aksjonen kommer på døra. I år går pengene til Flyktninghjelpen, Norges største internajsonale humanitære organisasjon. Organisasjonen har [...] arbeider for å fremme og beskytte rettighetene til flyktninger i eller utenfor sitt eget land (kilde: Wikipedia).

Ha en fin og internasjonal helg!

onsdag 20. oktober 2010

10 x dagens

 1. Antrekk: grå ullkjole. Å, som jeg elsker kjolen min! Måtte den aldri bli utslitt!
 2. Irritasjonsmoment: ene vognhjulet har punktert! Grrr og dobbel grrrr!
 3. Jomfru i nød: Anaruh. Hennes mann er på reise - hvem skal lappe dekket da?
 4. Vaksine: MMR til gulljenta. Stikket er vondt, å rive av plasteret er vondere!
 5. Kosestund: lunsjbesøk hos- og trilletur sammen med våre venninner
 6. Innvitasjon 1: Middagsinnvitasjon til samme venninne i morgen, da vi begge er alene med ungene denne uka
 7. Innvitasjon 2: bursdagsselskap hos en venninne av gullgutten. Og jeg får være med!
 8. Ettermiddagsplaner: å ha med begge ungene på ToysRUs for å kjøpe gave til nevnte bursdagsbarn
 9. Middag: Toro Tomatsuppe. Jeg er litt slapp når jeg ikke har "barnevakt" mens jeg lager middag
 10. Kveldsplaner: å sy dukkeklær

tirsdag 19. oktober 2010

10 ting å glede seg til

Som nevnt i forrige innlegg skjer det mye for tiden. Her er 10 ting jeg gleder meg til i dagene, ukene og månedene som kommer: 

 1. I morgen skal gulljenta og jeg på lunsj til våre to venninner
 2. På fredag skal jeg på ost- og vinkveld sammen med en gjeng fantastiske damer
 3. Jeg gleder meg til helgen, for da kommer gullgubben hjem fra en jobbreise
 4. Neste uke skal jeg på et lederkurs. Det skal bli litt godt med annen input enn det som hører husmor"yrket" til også...
 5. 1. november feirer jeg og Gullgubben 10 år som kjærester
 6. I november skal vi på årsfest/julebord. Det er faktisk første gang vi skal på en sånn fest sammen. I tidligere år har vi enten jobbet på ulike steder, jeg har vært for gravid eller ammende, eller vi har manglet barnevakt. Men i år ser det ut til å ordne seg!
 7. I desember har min kjære mann 30-årsdag
 8. Og i desember skal vi også kose oss masse med advent og juleforberedelser! Baking, pynting, julegaver, lære ungene julesanger og lære dem andre tradisjoner
 9. Siden svigerforeldrene mine har flyttet fra hus til leilighet i høst, har det åpnet seg en mulighet for at deler av familiens julefeiring legges til vårt hus. Det blir så spennende, jeg har lenge lengtet etter å begynne å skape egne juletradisjoner
 10. I januar er det jeg som fyller 30, noe jeg faktisk gleder meg til. Jeg har egentlig følt meg 30 i en del år allrede

Sånn, masse fint å glede seg til! Og etter bursdagen min i januar er det mest sannsynlig skisesong. Og så kommer våren. Og sommeren. Og...!

10 ting jeg driver med for tiden

De siste dagene har jeg brukt lite tid på bloggen, til fordel for andre aktiviteter. Her er 10 av dem:
 • Jeg jobber med å lage en stillingsannonse for barnehagen jeg er styreleder i.
 • Fredag forige uke hadde gullgubben og jeg en fridag sammen med gullgutten, mens gulljenta var i barnehagen. Vi dro i svømmehallen, spiste lunsj på kafè og dro til det nye, fine biblioteket i Asker. Gutten var storfornøyd, for ham er det sjelden luksust å få ha både mamma og pappa for seg selv en hel dag. 
 • Jeg jobber med egen nettverksbygging, og har begynt å fundere på hva jeg vil gjøre når dette permisjonsåret er over. Bli hvor jeg er? Be om å bli flyttet internt i firmet? Søke på andre jobber? Bytte bransje? Ta etterutdannelse? Det er så mange muligheter, og jeg lurer veldig på hva jeg har mest lyst til. 
 • Vi har gjort hagen klar for vinteren. Noe løvraking gjenstår jo, men det kan vel drøye lenge ennå, fremdeles tviholder epletreet på bladene sine. 
 • I går var gulljenta og jeg på handletur. Vi måtte kjøpe cherroxer til ungene, litt mer ull hos Nøstebarn og en og annen overraskelse til litt senere i høst/vinter. 
 • I går avholdt jeg mitt første styremøte, i dag er jeg litt småtrøtt, da vi holdt på til (det som for meg er) langt på natt...
 • Jeg leser. En skjønnlitterær bok, en -eh, hva kaller man en bok om ikke er fagbok, ikke biografi og ikke skjønlitterær?  -  annen bok og en lydbok. I tillegg prøver jeg å få lest alle avisene og magasinene som dumper ned i postkassa
 • Matlaging. Jeg har som månedmål å prøve nye ting. Det går så det suser, men det tar litt tid når man skal finne oppskrifter, handle inn og følge en oppskrift man ikke kan utenat.
 • Barnepass og husarbeid. Egentlig som vanlig, men litt ekstra har det vært nå. Gulljenta har vært litt småpjusk siste uka, og da vil hun helst at vi skal sitte i sofaen og kose. Det er ikke så ille som det høres ut :p Gullgutten har lært seg å tisse på do på egenhånd, uten hjelp, men det medfører litt småsøl i ny og ne. Ergo må mor ordne opp, helst på en svært diskret måte, slik at treåringen ikke blir lei seg for ikke å ha mestret dette 100%. 
 • Utetid. Nå begynner det å bli litt kaldt og utrivelig å være mye ute på regnværsdagene, så vi har utnnyttet timene med sol til det fulle i det siste. På lørdag var vi på Haugsvollen i Vestmarka og lagde bål og spiste pinnebrød, og på søndag var vi på Vestlia (v/Solli) og var med på sesongavslutningen til Askerladden (turorientering). Begge turene egnet seg godt for små barn, og på Solli er det jo til og med hester man får klappe :)

fredag 15. oktober 2010

10 mobile fotominner fra i sommer

I det siste har vi stadig våknet opp til rimfrost på bakken ("se mamma, vi har fått nytt gress!") og stadig mindre løv på trærne. Jeg har begynt å bruke dobbelt sett med ullsokker (ullvangsokker inni raggsokker) og til nå i dag har jeg rukket å drikke tre kopper te. Med andre ord: nå er tiden for å ta fram bildene vi tok i sommer. 

Her er 10 ting vi gjorde i sommer:


Møtte på en kar som virkelig kunne kunsten å ta livet med ro


Plukket kirsebær fra naboens tre, og lagde deilig syltetøy


Trillet tur langs den vakre Sandvikselva. Her er Claude Monets Bro


Dyrket 1 stk sukkerert. Gullgutten stod for både planting, vanning og høsting,
hans første erfaring som bonde


Blåste såpebobler


Plukket blåbær i skogen


Dro på hyttetur til Spikertjernet


Fant et jordbærsted


Leste Dalen Portland i min egen kløvereng


Hilste på en maur vi originalt nok kalte Mauritz


tirsdag 12. oktober 2010

10 ukjente fakta om meg


Jeg har fått en award! Ikke akkurat Nobels Litteraturpris, men samma det. Sulvis synes jeg er en Beautiful Blogger, og det er stas for meg. Betingelsen for å motta awarden er å utlever 10 (vel, opprinnelig 7, men faste lesere kjenner meg vel nå) hittil ukjente fakta om meg selv. Værsågod: 

 1. Jeg blir veldig lett misunnelig på andre som har et tilsynelatende perfekt liv
 2. Noen ganger føler jeg meg slukt av mammarollen
 3. Jeg har blitt hekta på litteraturserien Livets Lenker *oh, the shame...*
 4. Jeg ser nesten aldri på TV
 5. Jeg liker å lese på do. Etter at jeg fikk barn er dette det eneste stedet jeg får lese i fred så lenge barna er våkne.
 6. Fårikål er det eneste jeg har smakt som jeg rette og slett ikke liker
 7. Jeg er redd for å få brystkreft
 8. Jeg er en smugspiser, men den eneste jeg lurer er meg selv...
 9. Jar har alltid ønsket å leve to liv: et som ligner det jeg har nå, med barn, hjemmemammatilværelse og streben etter å være en god gammeldags husmor, og et hvor jeg er karrierekvinne, bor i en lekker toppleilighet i byen, reiser mye og er Carrie Bradshaw - men uten å være singel. Gullgubben hører hjemme i begge livene :p. Jeg er dog klar over at dette er umulig, så nå lever jeg liv 1, og så får vi se hva som skjer når ungene blir voksne. Jeg vil helst leve i mange hundre år, jeg elsker livet! 
 10. Jeg liker ikke å sende sånne awarder videre, jeg. Jeg synes så lett at noen blir glemt. Så - denne kjeden stopper hos meg. Men feel free til å lage en tilsvarende liste i egen blogg, folk er jo alltid interessert i "hemmligheter" om andre. 

mandag 11. oktober 2010

10x dagens

 • Søk på Wikipedia: Haiku
 • Gjøremål: sortere mobilbilder
 • Overraskelse: en invitasjon til ost- og vinkveld
 • Te: Fleur de Geisha. Og Yellow Label. Og African Tundra. Og White tea. Og...
 • Nedtur: jeg må takke nei til en Halloweenfest pga mangel på barnevakt
 • Middag: hjemmelaget grønnsakssuppe. Og chiabatta med hvitløkssmør
 • Blomster: oransj blomkarse og de tre siste røde rosene fra en to uker gammel kjøpebukett
 • Husarbeid: klesvask. Why am I not surprised
 • Trening: spinning i kveld
 • Lengsel: å dra på høstferie. Enten på hyttetur med peiskos, eller storbykjærestelanghelg med restaurant-  og museeumsbesøk eller en uke med sol, sandslott og bading sammen med ungene *drømmedrømmedrømme*


30 småting man kan gjøre for å ta vare på seg selv i hverdagen

For et par uker siden (iiiik, som tiden flyr) fikk jeg en utfordring: 

Hei, har lest bloggen din lenge og synes den er rasene festlig og bra :)
ble sittende å tenke her forrige dagen og lurer på om du kan hjelpe meg med en ting siden du er en reser på lister..
Jeg skulle gjerne hatt 30 gode småting som jeg kunne skrevet opp på lapper og trukket en lapp hver dag for å glede meg selv litt.. sånne hyggelig ting man kan gjøre for seg selv for å ta vare på seg selv litt i hverdagen.. Tar du utfordringen?

Ja, så klart jeg tar utfordringen! Det har tatt litt tid fordi det har skjedd så mye annet på disse dagene, men nå er den her - listen over 30 småting som kan redde dagen (intet mindre, faktisk!): 

 1. Lakk neglene. Det er overraskende hvor fin og pyntet man føler seg da.
 2. Bak noe godt. Jeg synes baking er mental avkobling, det smaker (som regel) godt og huset dufter deilig lenge etterpå. 
 3. Slumre på sofaen en søndag ettermiddag.
 4. Drikk te/kaffe/kakao av en fin kopp som du ellers ikke bruker. 
 5. Sett på musikk og dans. Eller endra bedre: dra ut og dans hele natten.
 6. Løp til du får blodsmak i munnen. Bare løp alt du makter, det trenger ikke være så langt.
 7. Lag en ny matrett, eller smak noe nytt på restaurant. 
 8. Kjøp et blad som får deg til å drømme litt, og les det på en kafè.
 9. Prøv å lage månedsmålslister over ting du har lyst til å prioritere. Gelden er tredelt: du får satt fokus tp ting du liker å gjøre, det er en enorm tilfredsstillelse å stryke ut det du har gjort og dersom du tar vare på listene fra måned til måned, har du også en slags dagbok du kan bla tilbake i og mimre om alle de fine tingene du har gjort for deg selv (og evt. andre). 
 10. Få noen til å gi deg skulder -, nakke- og hudebunnsmassasje. 
 11. Sov! Og ligg lenge å slumre når morgenen kommer. 
 12. Inviter venner og familie på kveldsmat en tirsdag kveld, og le masse.
 13. Lån reisehåndbøker/reiseberetninger på biblioteket og drøm deg bort litt.
 14. Kjøp et lerret og akryl/oljemaling og mal i vei!
 15. Spis dessert på en hverdag. Her i huset er sjokolademousse en sikker vinner. 
 16. Skrubb kroppen, ta badstu, dusj i kaldt vann, drikk vann mens du venter på at kroppen skal komme tilbake i varmebalanse og smør deg inn med en god kroppskrem.
 17. Kjøpe en bukett blomster til deg selv.
 18. Gjør noe du mestrer, noe du er flink til (syng for andre, løs den vanskeligste sudokuen, lag ostesufflè eller hva det nå måtte være).
 19. style håret helt annerledes ann du pleier.
 20. lag en liste over alt du er takknemlig for. Legg bort lista, og ta den fram igjen på dager hvor alt ser ut til å gå deg i mot. 
 21. Tenn masse levende lys. 
 22. Smil til en tilfeldig forbipaserende ute, som oftest får man et smil tilabke også. Sånt kan jeg leve på i timesvis, jeg!
 23. Lær deg noe nytt. Et håndarbeid, et språk, ta et fotokurs, prøv magedans +++
 24. Gå en lang tur i naturen. Legg merke til lyset, lydene, hvordan det dufter, hvordan underlaget kjennes under føttene, smak på bær når det er sesong for det. Opplev naturen.
 25. Lag friskpresset appelsinjus. Snart er det vel appelsinsesong også?
 26. Lag fotoalbum/fotobøker og husk å bla i dem med ujvene mallomrom.
 27. Tøy og bøy og strekk litt på deg. En høyst undervurdert aktivitet som fører til øyeblikkelig velvære.
 28. Dra på hyttetur. Hvis du ikke har egen hytte, kan du sjekke om du finner ditt drømmested blant over 1000 hytter på ut. no. Peiskos, en lydbok (da det ofte er dårlig leselys på sånne hytter), tursjokolade, raggsokker - what's not to like?
 29. Stell i stand et fotbad. Det finnes fotbadesalt og sånt man kan ha oppi, men både grønnsåpe og eteriske oljer (hver for seg!) funker helt fint. Husk å finne fram håndkle og evt fotfil, pedikyrsett og fotkrem før du setter deg ned.
 30. Kle deg fint og pynt deg litt, selv om du bare skal være hjemme alene. Å føle seg fin gir godt humør og masse overskudd, og det kan man vel aldri få for mye av?

Sånn. Da håper jeg at du kan finne noe å kose deg med. Det er sikkert ikke alt som tiltaler deg og det er ikke alt som passer når som helst, men det går jo an å variere punktene litt også. Jeg har tenkt at punktene skulle være passe lette og få satt i gang, de skulle ikke koste for mye å gjennomføre, hverken av tid eller penger, og det skulle stort sett være ting man kunne få til uansett hvor i landet man bor. 

Jeg håper heller ikke at punktene er for banale. Før jeg begynte å blogge var det nettopp sånne ting jeg lengtet etter, men det var ikke alltid så lett å komme på akkurat hva en skulle gjøre når en trengte et lite løft. Som oftest endte jeg med å spise sjokolade... 

Så alt i alt, jeg håper du som etterlyste listen er fornøyd, og at du går en vinter full av egenomsorg i møte! 

10 minner fra helgen som var

Kjære Dagbok

Her er 10 fine stunder fra helgen som var: 

 1. Gulljenta og jeg hadde en skikkelig storrengjøringsøkt på fredag. Vi ryddet og støvsugde huset, gjorde unna klesvask, fikk ryddet i barnas klesskap og la bort alt sommertøyet deres. Vi sorterte også ut babylekene som ingen bruker lengre, og noe - både leker og klær - fant veien til UFFs klesinnsamling. Håper at noen andre kan ha glede og nytte av det vi ikke kommer til å bruke mer.  
 2. Fredag i 16-tiden fikk vi besøk av gullguttens bestekamerat. Han spiste pannekaker sammen med oss, og etterpå bygde de Briotogbane sammen med gullgubben. Gulljenta og jeg dro på butikken og handlet mat for helga. 
 3. Den kvelden fikk gullgubben og jeg smake på hvordan det ville være å ha tre barn. Veslekameraten skulle sove over hos oss for første gang, og hans mor hadde "advart" oss mot at han satt urolig til bords og var vanskelig å legge. Det var han ikke! Guttene så Barne-tv, spiste kveldsmat, ble stelt og lagt og *zip* etter kort tid sov de begge to. Eller, alle tre, egentlig. Å ha tre barn i huset var ikke noe annerledes enn å ha to, bortsett fra at to gutter lager en del mer lyd enn bare èn...
 4. Fredagskvelden ble tilbragt i gullgubbens armrkok, sammen med potetgull, pepsi og Gudfaren III. Jeg elsker sånne kosekvelder!
 5. Ungene sov til 8:30 lørdag morgen, det må være ny rekord! Etter at veslekameraten hadde - noe motvillig- dratt hjem, dro vi andre fire en tur ut. Guttene skiftet dekk på bilen og vi jentene høstet epler. Jeg visste at det var mye frukt i år, men er overveldet over årets "fangst"! Jeg ga bort en hel bærepose med epler til nabodamene, og har fremdeles en piknikkurv som er overfull. Gulljenta og jeg knasker epler dagen lang, men jeg tror vi kommer til å slite med å så spist alle. Har derfor planer om å lage eplsmos senere i uka.
 6. Lørdagsgrøten ble spist hos svigers, som antageligvis har Bærums beste utsikt. Da har hatt det så travelt i høst med flytting og boligsalg, men nå ser det ut til at de går en litt roligere tid i møte. Vi håper på mange invitasjoner, for utsikten er rett og slett fantastisk! Og lite er mer avslappende enn å komme til dekket bord, hvor ungene er sysselsatt med "nye" leker og besteforeldre som mer enn gjerne leker og leser bøker med dem, og hvor en selv lener seg bakover i en Stressless og lar øynene hvile over hele indre Oslofjord...    
 7. Utover lørdagsettermiddagen, sånn etter at gulljenta hadde spist en hel klase druer og gullgutten karret til seg bestemors siste tørkede aprikoser, begynte ungene å blir fryyyyktelig slitne. Vi tuslet hjemover og framskyndet Barne-TV med en halvtime (dvs, satte på en dvd med Elias)  og plutselig var begge ungene i seng - og sov- kvart over seks! Gullgubben og jeg lagde oss nachos og så enda en film (Mamma Mia, men må vel liksom ha sett den, er det ikke sånn?) og var tidlig i seng vi også. Og heldigvis for det, for gulljenta holdt oss våkne med hosting natta lang...
 8. Første del av søndagen ble brukt til soving. Først fikk jeg sove lenge, og da gulljenta ble lagt for dagsovingen sin, fikk gullgubben tatt seg en formiddagshvil han også. I mens tok jeg med meg gullgutten og bakte eplepai og lagde vaffelrøre, og da gulljenta vånket dro vi ut og plukket høstblader, nyper og siste rest av sommerens blomster for å pynte med inne. 
 9. Helgens andre besøksrunde kom etter vi hadde spist middag. Gulljenta og jeg har to venninner vi er mye sammen med, og dette har våre to eldste barn, som går i samme barnehage, fanget opp. De store barna vil også være med å besøke hverandre, fikk vi høre en dag. Så da gjorde vi det; inviterte hele familien deres på kaffi og kaker, sånn som bare en husmor kan :p
 10. Helgen ble avrundet på helgvis: lykkelig fordi vi har hatt det så fint både som kjærester, foreldre og sammen med familie og venner. Slitne, fordi antall timer kvalitetssøvn var under minstrekravet. Lett arbeidende, fordi mandagens jobb og barnehage skulle forberedes. Og til slutt - avslappende i sofaen med en bok og en tekopp, fordi det tross alt fremdeles var helg :)

Ahhh, helgene våre blir bare finere og finere etterhvert som ungene blir større og kan være med på mer!

fredag 8. oktober 2010

10 minner fra den 08.10.2005


Sånn kan det se ut i Molde og omegn når snøen har lagt seg på fjellene i sør. Bildet er fra VisitNorway.com

Egentlig skjedde det ingenting spesielt på denne dagen for 5 år siden. Likevel husker jeg den, fordi det var en så fin dag. Det var en lørdag, men siden jeg hadde helgevakt på jobben, så føltes det som en fredag - en glamorøs fredag. Her er 10 minner fra denne fine dagen:

 1. God plass og rolig stemning i kantina under frokosten og en spasertur i nydelig vær ned til kontoret
 2. Antrekk som følger: kort, svart skjørt, svart genser/topp og knall rød strømpebukse. Det ga alle mennene på jobb noe å snakke om den dagen, gitt
 3. Eva Cassidys Songbird på CD-spilleren, en gave fra gullgubben
 4. En rolig dag på jobben, hvor jeg fikk gjort unna alt det som hadde hopet seg opp i de foregående ukene
 5. Etter at jobbdagen var over gikk ferden til Oslo, hvor gullgubben allerede ventet. Siden det ikke gikk passende fly til Trondheim på lørdager, bestemte vi oss for å ta en korthelg hos foreldrene hans
 6. Det var kommet nysnø på fjellene sør for Romsdalsfjorden, og sammen med strålende høstsol var utsikten fra bussen mot Årø helt fantastisk
 7. På vei til flyplassen shoppet jeg meg en ny lip gloss - Shiseidos Mango Passion, en gloss jeg liker godt, og har brukt mye
 8. På Årø koste jeg meg med kakao og en svele (er man på nordvestlandet, så er man på norvestlandet!)
 9. Gullgubben hentet meg på Gardermoen, det var alltid så godt å se ham igjen etter en lang jobbuke, og det var ekstra kos å bli hentet i bil og kjøre en tur med ham, siden vi ikke hadde egn bil på den tiden
 10. Da kvelden kom, fikk vi servert svigermors hjemmelagde pizza, noe av det aller beste jeg vet

Fine, fine dagen *mimre* Det skal ikke mer til. Her er et noget spedt forsøk på å vise dagen via en fotomontasje fra Polyvore:

08.10.2005

torsdag 7. oktober 2010

10 ting man kan gjøre på en solskinnsdag i oktober

I dag har det vært strålende vær! I går var verden gråt og trist, i dag: helt fantastisk! Høstfarger, klar himmel, det gyldne lyset - fantastisk! Det er ikke så varmt ute lengre, men hvis man kler seg riktig, er det fremdeles mulig å kose seg ute. Her er 10 forslag til hva man kan gjøre på en dag som denne:
 • Sitte på trappa med en kopp te og lese avisen
 • Vaske bilen med stereoen på full guffe
 • Legge ut en skjøteledning og steke vafler på terassen
 • Tenne bål i skogen, og lage kanelbolle-pinnebrød
 • Sykle en lang tur
 • Rake løv og klippe gresset for siste gang før vinteren
 • Sitte på utekafè med pledd og en god bok
 • Leke "gi et lite blink" etter det har blitt møkt*
 • Gi beng i at det er sol og at man "burde" være ute, og heller kose seg med kjæresten inne!
* Dette lekte vi mye da jeg var yngre. Konseptet er enkelt, det er den gode gamle gi et lite vink- leken, hvor vinket er byttet ut med et blink fra en lommelykt. Kjempegøy når både voksne og (litt større) barn leker sammen. 

tirsdag 5. oktober 2010

10 x dagens

 1. Natt: sov hele natten uten å bli vekket av ungene! *lykksalighet*
 2. Zen-øyeblikk: å se på tre gulspurver som badet og drakk av en pytt utenfor kjøkkenvinduet
 3. Gode gjerning: jeg har gitt 450 ml blod i dag. Hvis du trenger, så er det klart til i morgen ettermiddag...
 4. Film: The 7 year itch med Marilyn Monroe og Tom Ewell. Marilyn er så tøff!
 5. Te: en deilig fruktte fra Cemo Gorurmet, som jeg fikk som takk for nevnte blodgiving
 6. Frukt: en kurv med nektariner. Jeg klarte ikke stoppe når jeg først hadde begynt...
 7. Hyggeligste hilsen: mail fra en gammel seilkollega fra Trondheim
 8. Nettverksbygging: å finne gamle kjente på LinkedIn
 9. Tenke-på-og-notere-ned: 30 fine ting å gjøre for å ta vare på seg selv
 10. Utfordring: å få fritiden til å strekke til sånn at jeg rekker både det jeg må, det jeg vil og det jeg burde. Foreløpig vinner to'ern suverent :s

10 månedsmål for oktober

Månedsmållisten kommer litt sent denne gangen. Det skyldes egentlig mange ting, men mest det at jeg ikke rakk å publisere den før jeg dro avgårde for å oppfylle punkt nummer 1.
Punktene denne måneden bærer litt preg av at året begynner å gå mot slutten. Jeg har planer om å gjøre ting som jeg blir i godt humør av, og som gir meg energi og påfyll til vinteren.
 • Reise bort en helg
 • Dra på museeum, Nasjonalmuseet lokker
 • Kjøpe (alkoholfri!) rødvin, og nyte den i gullgubbens armkrok (hvis jeg liker den da. Sist jeg smakte vin syntes jeg at det var skikkelig æsj, men kanskje jeg har blitt litt mer moden i smaken de siste 10 årene?)
 • Lese en 10-på-topp-bok
 • Høre Gymnaslærer Pedersen på lydbok
 • Prøve minst en ny middagsoppskrift. Jeg er matlei
 • Gå på kino. I oktober går det flere filmer jeg har lyst til å se
 • Kjøpe konfekt på Dropsen. Jeg har aldri kjøpt konfekt til meg selv før, men når ingen andre gjør det så....
 • Leke litt med symaskinen. Kanskje blir det til og med julegaver ut av det?
 • Legge en plan for hvordan holde hjernen i gang i permisjonstiden, samt tenke på hva jeg har lyst til å gjøre etter at dette året er over. Det er lenge igjen til 1. september 2011, men jeg vet at tiden går fort og at en del ting krever planlegging lang tid i forveien. Så nå, når jeg plutselig har funnet energien og lysten til å tenke karrieremessig fremover, da skal jeg surfe denne bølgen :)