mandag 28. februar 2011

10 månedsmål for mars

Ny måned, nye muligheter. Dog er tiden jeg har å bruke på meg selv om mine prosjekter blitt betydelig innskrenket; i går begynte jeg nemlig på jobb igjen! Foreløpig har jeg vært så heldig å få jobbe bare 60%, noe mer ville gått hardt utover barna, huslige sysler og mitt eget overskudd. Sånn det er nå, skal jeg rekke å gjøre fine ting for meg selv denne måneden også. Her er 10 ting jeg har lyst til å gjøre i mars:
 1. Feire fastelavn
 2. Kjøpe liljer til Maria-dagen den 25. mars
 3. Gå en langtur på ski
 4. Planlegge sommerens hage
 5. Lage en liste over- og gjennomføre vårrengjøringen
 6. Høre ferdig lydboken min
 7. I forbindelse med at min Månedsmåltradisjon fyller 2 år i år, skal jeg ta et fotbad
 8. Drikke sitronte fra Twinings i solveggen på terrassen
 9. Trene minimum 6 10 ganger. Jeg har litt å ta igjen nå, for jeg var syk hele siste uka i februar
 10. Gjøre kontorplassen min litt mer personlig og koselig
Tenk, det er mars allerede! Jeg gleder meg til å se våren snike seg innpå oss dag for dag!

søndag 27. februar 2011

10 minner fra februar

Sånn. Da er vi straks ferdig med februar også. Mars og våren venter på å gjøre sin ankomst, selv om snødybden i hagen sier noe helt annet. Vinteren varer nok noen uker til, gitt! Uansett, målet med februar var å kose meg, prøve å nyte livet og tenke minst mulig på ting som er tunge å takle. Det synes jeg at jeg har klart sånn passe greit. Her er 10 ting jeg fant på i februar:

Så film. Masse film!

Fant en ny favorittsjokolade. Den første chilisjokoladen kjøpte jeg på Hotel Chocolat i London i januar, og den hete ettersmaken var helt i min gate. Lindt sin er ikke fullt så "sterk", men en god nummer 2. I alle fall om man lar bitene smelte på tunga i stedet for å tygge dem. Den nye chili-Walters-sjokoladen fra Freia er dog bare humbug. Jeg klarer i alle fall ikke å kjenne det "hintet" av chili som produsenten påstår er der.

Tok gullgutten med på hans første kinofilm. Det var en spesiell opplevelse - bare han og jeg alene i den store salen. Dog sammen med Gråtass, hans nye venn og litt for mye godteri. Gullgutten min kastet opp da vi kom hjem. Etterpå sa han: "Mamma, neste gang skal jeg velge litt mindre godteri." Han er en klok liten tass!

Lekte at min fine blomsterleveringsbil fikk motorstopp. Og da må man jo ut å mekke litt, gitt.

Hadde en sovende "Blumm" på sofaen. Begge ungene synes den drakten er stor stas, og gulljenta er aller søtest når hun kaller den for Blumm. Forøvrig er det det biler sier også: "blumm, blumm". Det er så morsomt når barn lærer å snakke, det er nye gebrokne ord for hver dag nå.

Drømte meg litt bort. Gi meg noen uker til, og så er jeg klar for å dra, dersom det plutselig skulle dumpe en reisebestilling ned i postkassa mi!

Fikk nydelige morsdagstulipaner. Og fine kort. Og kake!

Tok inn morellkvister, og etter en tid sprang ut i vakre grønne blader og en enslig liten blomst.

Trodde at det aldri skulle slutte å snø. Jeg er fremdeles skeptisk, for det har snødd enda mer etter at dette bildet ble tatt.

Spilte bowling med gullgubben, og klarte å dra en trippel strike! Dog vil den observante leser oppdage at disse tre strikene var det eneste å rope hurra for denne kvelden. Resten av kastene mine gikk i renna...


Sånn har jeg tilbragt senvinteren, hvordan har dine dager vært?

fredag 25. februar 2011

10 ting som er grønne

På en grå fredag er det fint å fokusere på det grønne. Plutselig er våren her (håper jeg!). Her er i alle fall 10 ting som er grønne:Gullguttens innesko

En tube på badet

Mine øyne (ja, de er grønne begge to, selv om bare det ene får være med i bloggen...)

Anaruhs essentials, som står i bokylla i stua

Gullguttens morgenkåpe

En 70-tallsgrønn bolle. Egentlig burde vel druene ha vært grønne de også, ser jeg

De nye, flotte skuddene på fjorårets pelargonia. De to plantene mine har overvintret i kjellerstua, og for to uker siden skamklipte jeg dem i håp om nye, tette skudd. Og det har funket! Er spent på å se om de blomstrer like bra som i fjor også; da stod de i blomst tre måneder i strekk! 25 kroner pr stykke på IKEA. Det må være mitt beste blomsterkjøp noen sinne

Løperen på stuebordet. Samt bladverket til de hvite rosene. Jeg er ikke sikker på hvilken av dem som "grønner" opp bordet mest

Interiørdetaljer på gullguttens rom. Legg merke til det heklede teppet i knæsj limegrønne oldemorsruter; mamma heklet det til å ha på barnevognen min for 30 år siden!

Nok en sak som hører gullgutten til: lørdagsgodtespisestolen. Vi har hvit sofa, så når sjokoladen kommer fram, vil jeg helst at ungene sitter et annet sted. Nå har de hver sin barnestol, og det er stor stas for dem begge.


Jeg kan nesten kjenne duften av nyslått gress og grønne epler!

Jeg er just ferdig meg en skikkelig grundig helgevask, og har et par ærender rundtomrking før jeg skal hente barna. Jeg vil ønske alle en riktig god helg!


torsdag 24. februar 2011

10 ting jeg liker i dag

Bytt ut kjolen hennes med en pysj, og du har meg i kveld. Eller ikke....
 • Rooibos-te med smak av karamell fra The Tea House i Covent Garden
 • Små kubbelys i duse rosa- og lillatoner fra Lene Bjerre
 • Hjemmedag med min überkule tre-og-et-halvt-åring
 • Aniktsbehandling bestående av rens, skrubb og maske mens ungene badet
 • Å lese Glamourbibliotekarens fem år gamle blogginlegg
 • Føtter innsauset i Glo Minerals Honey Sugar Butter body butter
 • Flanellspysj, hjemmestrikkede sokker og ulltrøye ytterst
 • Skulder- og nakkemassasje mens ungene spiste kveldsmat (takk, elskede!)
 • The Catcher in the Rye i sofakroken

Mmmm - jeg nyter kvelden, og har tatt helg litt på forskudd!

tirsdag 22. februar 2011

10 nye kostymeforslag


Vi vil ha loff!
For to år siden blogget jeg et inlegg med forslag til karnevalskostymer. Dette innlegget er jo naturlig nok superpopulært akkurat nå, og i den anledning tenkte jeg å forære foreldre på kostymejakt 10 nye ideer:
 1. Konge: Lag en krone av papp, mal den med gullmaling og lim på "diamanter", og følg min oppskrift på kongekappe.
 2. Snekker: Dongribukse, en t-skjorte (med bilde av Byggmester Bob på?) og et verktøybelte. Slike kan kjøpes i lekebutikker/Maxbo ol, eller man kan sy selv: Sy en avlang remse som er like lang som barnets hofteomkrets. Bank inn trykknapper og sy på lommer og hemper til verktøy. Sy en "badehette" av gult stoff og tre utenpå barnets sykkelhjelm, og ta evt på verne(sol)briller og hansker. Jeg har sett skikkelige arbeidshansker i barnestørrelser på Maxbo og den typen butikker.
 3. Karius og Baktus (oj, nå ser jeg hva ungene skal være til neste år, når begge går i samme barnehage! Forslaget funker nok best når man er to i følge): spøtelappet selebukse/bukse med seler, stripete genser og evt en vest. Kreppetang gir bustete hår, har man ikke riktig farge kan man farge tuppene med fargegele, og en svartmalt tann her og der gir rette looken.
 4. Romfarer: etter svigermors eldgamle oppskrift: Et hvitt antrekk - evt med applikrete romskipmotiv og en sykkelhjelm dekket med aluminiumsfolie. Dersom romfareren trenger oksygenpakke (eller hva de nå har på ryggen), kan en ryggsekk kles med en et hjemmelaget sekkovertrekk i ønsket farge. Gjerne påsydd noen "knapper", slanger og det man måtte ha tilgjengelig for å få dette til å se teknologisk avansert ut.
 5. Brud: hvis du ikke har en hvit kjole, kan man ta en hvit genser/body og lage et rasende billig skjørt av hvitt (blonde/paljett?)stoff med løpegang og buksestrikk a la kongekappen over (spør hvis du lurer på hva jeg egentlig mener). Slør lages av bløtt tyll og bruden pyntes med fine smykker, ringer, brosjer osv. Brudebukett av silkeblomster.
 6. Brudgom: finn fram findressen. Kan være et godt alternativ når barnet helst ikke vil kle seg ut, men gjerne går med på å være fint kledd (sånn som hos oss i år).
 7. Cowboy(laila): dongribukse/skjørt, en rutete skjorte, gjerne en vest utenpå og cowboyhatt. Og hva med en lasso i beltet? Jeg er 100% i mot våpenleker, så pistoler får ikke mine barn ha. Så kjip er jeg...
 8. Indianer: stillongs, mokasintøfler og en stor t-skjorte, gjerne med mange farger og mønster, som klippes frynsete i bunn. Tre gjerne treperler på frynsene og slå en knute for å holde dem på plass. Kjøp fargerike fjær og sy fast på et pannebånd og mal krigsmaling i ansiktet.
 9. Engel: Hvitt antrekk og englevinger kjøpt i butikk. Evt kan de lages selv av litt tjukk hvit papp, glitter og/eller fjær, og med pålimt/sydd/stiftet bred buksestrikk til å tre armene gjennom, som en slags ryggsekk.
 10. Pippi: mismatchende sokker, noen store sko hvis det lar seg ordne, en gul (ermeløs) voksenskjorte med et par store påsydde knapper og fletter. Fregnene ordnes med ansiktsmaling, og hvis det ikke er regler mot å ha med godteri: en liten pose med sjokoladegullmynter. Ape og flekkete hest er hakket mer vanskelig å få tak i...
Oppdatering: siste tilskudd på kostymefronten er denne listen fra Januar 2013

10 ting som er oransje

I dag snør det. Igjen. Dette vil jo ingen ende ta! Ut vinduet nå er nesten alt hvitt, det eneste med farge er de nakne, brune morelltrekvistene våre, og jeg kan så vidt skimte naboens røde hus. Det er på tide med litt farger! I fjor laget jeg en kombiliste, i år holder jeg meg til en farge. Herved presenteres gullguttens favorittfarge og energigiver nr 1 - her er 10 ting som er oransje:

En muffinform i silikon.

Gullguttens gardiner. Jeg er klar over at de kan se noeget feminine ut sånn tatt ut av sammenheng, men resten av rommet er helt blått, så heltheten blir faktisk ganske bra.

Et ballongdyr. Tryllekunstneren flirte godt da min sønn ba om et reinsdyr, midt oppi alle ønskene om prinsessekroner og Kapten Sabeltannsverd. Vedkommende gjorde så godt han kunne, og jeg vil tro at dette er det nærmeste en ballong noen gang kommer til å ligne på et reinsdyr.

Etiketten på Sana-sol-flasken.

Gulljentas sparegris (som var umulig å få i fokus med det noget primitive mobilkameraet mitt).

Et pashina-skjerf jeg fikk av mamma og pappa da de kom hjem fra Spania. Nydelig farge (mye klarere enn på bildene), jeg vet bare ikke helt når og hvor jeg skal bruke det.

Diverse bokrygger i Billy-hylla. Jeg drømmer om å fargekoordinere bøkene våre, men enn så lenge må de sorteres etter størrelse for å kunne få plass til dem alle.

Appelsiner. Nå smaker de helt utrolig deilig! Dobbel energigiver!

Tulipaner far morsdagsbuketten jeg fikk av gullgutten. Han ville helst gi meg oransje blomster, og en diger multifarget tulipanbukett var det nærmeste han kom.

Lipgloss fra Shiseido i fargen Mango Passion. Jeg lover; den har ikke samme farge under bruk!


fredag 18. februar 2011

10 x dagens

 1. Blomster: tulipanene fra morsdagsbuketten står fremdeles
 2. Trening: en to timer lang skitur
 3. Neglelakk: Isadoras Chelsea red. Endelig en fin rødfarge!
 4. Lunsj: nudler og wokede grønnsaker + cashewnøtter
 5. Skrekkblandede fryd: det er bare litt over uke til jeg begynner å jobbe igjen!
 6. To-do: lage pannekakerøre, rydde klasvask, skrive handleliste og handle
 7. Bok: Kollektivt selvmord på lydbok
 8. Musikk: anleggsmusikk
 9. Duft: Voluspa dyftlys - Saijo Persimmon
 10. Mest ettertraktede ungkar: min sønn, utkledd som konge i barnehagens karneval. Han ble svært godt mottatt av stedets prinsesser
Ha en strålende helg! Min er foreløpig uten planer, men jeg sier ikke nei til hjemmelaget pizza, filmkveld med mannen min eller en familieskitur, kjenner jeg.

tirsdag 15. februar 2011

10 filmer på min huskeliste hos biblioteket

Biblioteket er et genialt sted - også når det gjelder film. Nå finnes det ingen videosjapper i nærheten lenger (den siste forsvant i fjor en gang), jeg er ikke helt på nett på dette med streaming og VOD ennå, og å kjøpe film anses som et unødvendig pengesluk så lenge jeg ikke har planer om å se filmen igjen og igjen. Derfor: biblioteket. I alle fall når det ikke er så viktig å få sett den nyeste filmen føst (Spis - elsk -lev har et halvt års ventetid!). For litt eldre travere derimot: genialt! Ofte har bibliteket klassikere som få andre videosteder har. For tiden står disse 10 filmene på min huskeliste i Mappa Mi:
 • Gilda
 • Stekte grønne tomater
 • Cinema Paradiso
 • The Big Sleep
 • Manhattan
 • Frost/Nixon
 • Coco Chanel & Igor Stavinsky
 • Bonnie and Clyde
 • Paris je t'aime
 • Kautokeino-opprøret
Måtte vinteren vare lenge ennå :p

mandag 14. februar 2011

10 ikke-valentinske gjøremål å fylle dagen med

Til min kjære: jeg elsker deg av hele min Briotogbane!

Cirka sånn her kommer min dag til å se ut i dag:

 1. Stå opp sammen med barna, og levere dem i barnehagene
 2. En time hos optiker
 3. En tur innom biblioteket. Forøvrig en lynvisitt, i det brannalarmen gikk etter et par minutter
 4. Nødvendighetsshopping: votter til gullgutten, nye vintersko til meg (Noen semi-stygge Sorelstøvler til å leke ute i. Både min mann og jeg holder på å fryse tærene av oss av all utelekingen for tiden, og følte derfor et sterkt behov for å ha noen skikkelig varme sko. Sånn at det ikke er vi voksne som maser om å få gå inn etter en halvtime i akebakken...) og bursdagsgave til nevøen vår som snart fyller 3 år
 5. Lunsj og blogging (og et lite stykke kake fra i går - hurra!)
 6. En oppvask etter morsdagsparty i går
 7. Gjøre klar middag; mexicansk gryte i dag
 8. Hente barn litt tidligere enn vanlig, for å kunne spise middag ca klokken 16
 9. En tidlig treningstime...
 10. før jeg skal tilbringe kvelden på et foreldremøte

Når jeg kommer hjem, er det store sjanser for at min kjære har lagt seg. Så - ingen forhåpninger om romantisk kveld for to her i gården. Men det er greit. Jeg er egentlig litt anti-Valentines-day. Selv om jeg ikke akkurat blir rasende dersom det skulle dukke opp en overraskelse på min vei i dag :) Jeg sneik med et stykke kake i gullgubbens matboks da jeg lagde niste til ham. Håper han blir glad for det. Ha en fin dag - enten du kaller det merkedag eller hverdag er det jo koselig å vise noen at du er glad i dem!

søndag 13. februar 2011

10 morsdagsstikkord

Fine, fine morsdagskaken! Av en eller annen grunn lar ikke bildet seg rotere...

 • Innetid, siden det har vært for kaldt til å ha barna ute
 • Mange mor-og-barn-koser
 • Morsdagskake
 • Kanner med te
 • En mann som har lekt med barna i hele dag
 • Stairway to Heaven på NRK Gull
 • Svigerforeldre på pinnekjøttmiddag
 • Fargerike tulipaner i gave fra barna
 • En imaginær tur til New York
 • Strikketøy

lørdag 12. februar 2011

10 x lykken er

 1. En lang natts (nesten uavbrutt) søvn
 2. Deilig helgefrokost i stua med varme rundstykker, egg og blåbær
 3. Sol inn vinduet
 4. En kopp Rose Puchong-te
 5. Sjokolade
 6. Budstikkas lørdagsavis
 7. En gulljente som lager sovelyder fra vogna like ved
 8. To gutter som er ute og "gjør ærend" før morsdag i morgen
 9. Å vite at de to skla lage sjokoladekake til meg i morgen
 10. En tur i svømmehallen senere i dag

Jeg elsker at helgene begynner å bli roligere, og at vi i større grad kan finne på ting vi har lyst til, og ikke måtte legge opp dagene etter primærbehov som søvn og havregrøt!

Ønsker alle lesere en deilig helg og en fin morsdag i morgen!

fredag 11. februar 2011

10 romantiske filmer med Meg Ryan

Meg-maraton av romantiske filmer på Valentinsdagen, kanskje?
 
Søndagens film fikk meg til å tenke på Meg Ryan. Spiller ikke hun i utrolig mange romantiske komedier/filmer? Et par klikk på Wikipedia gav inspirasjon til følgende liste: 10 romantiske filmer hvor nettopp Meg Ryan spiller (NB! hun har ikke hovedrollen i alle, men er sitt kjente søte, sprudlende følelsesvesen i dem alle):
* Top Gun
* Innerspace (kjent som Min Mikropartner på norsk)
* When Harry met Sally
* Sleepless in Seattle
* When a Man Loves a Woman
* French kiss
* Addicted to Love
* City of Angels
* You've got m@il
* Kate & Leopold

Dersom jeg skal se en av disse i nærmeste fremtid, ønsker jeg meg You've got m@il. Det er så lenge siden sist, og jeg har lyst til å se alle de fine Upper West Side - scenene igjen!

mandag 7. februar 2011

10 ting jeg vil huske fra helgen som var


Ingenting er som en romantisk komedie i kjærestens armkrok en søndagskveld i februar
 
Som jeg har nevnt så mange ganger før - året har hatt en slitsom start. For ikke å gå helt i frø, har jeg bestemt meg for å fokusere på alle de tingene som faktisk er fine. Her er 10 fine punkter fra helgen:
 1. Pannekakemiddagsbesøk av lillesvogeren og kjæreste
 2. Fantastisk morsom telemarkskjøring på Kolsås sammen med gullgubben, mens de to i punkt 1 satt barnevakt
 3. Og pizzadate (avsluttet med Oreo kake til dessert) hos Peppes etterpå
 4. Mye koselig lek (og lite hyling og skriking!) sammen med ungene på lørdag, det føles som evigheter siden vi bare har kost oss sammen uten at noen av oss har oppført seg dårlig
 5. Mens vi andre tre lekte, fikset min kjære handyman avløpet til vaskemaskinen. Jeg kan atter en gang vaks klær! Jeg er så glad at jeg nesten gråter!
 6. En rolig lørdagskveld med tente stearinlys og hjemmelaget pizza.
 7. Tidlig til sengs, og en lang natts søvn. Ubetalelig...
 8. På søndag tok vi med svigers til Sæteren Gård på Kom-deg-ut-dag. Vi grillet pølser på bål og mumset kanelbollene som gullgutten og jeg lagde på torsdag, vi akte, kjørte hest og slede og vi fikk hilse på Turbo (han karen i blått, bildet er lånt fra kjentmannsmerket.no), samt to svært så kosete kaniner. Alt til gullguttens store begeistring
 9. Etter fem timer på tur ble svigers med oss hjem på gullgubbens hjemmelagde lasagne, etterpå forsvant ungene opp sammen med svigerfar mens jeg og svigermor strikket.
 10. Da ungene plutselig - og helt uventet - sov søtt så tidlig som klokken 19, bestemte vi voksne oss for å lage røde popcorn fra London og se When Harry met Sally. Tredje fine kjærestekveld på rad, jeg føler meg helt bortskjemt!
I dag jobber jeg meg gjennom oppspart klesvask og x antall ting på to-do-listen min. Men det gjør jo ingenting når man har hatt en så fin helg som denne! Ønsker alle lesere en fantastisk uke!

søndag 6. februar 2011

Tur er sunt, året rundt - her er 52 turforslag

I dag er kom-deg-ut-dagen; navnet er selvforklarende.
Mangler du inspirasjon? Her er 52 turforslag:

 1. Skituren
 2. Aketuren
 3. Bålturen
 4. Matturen (pikiniken)
 5. Sykkelturen
 6. Seilturen
 7. Joggeturen
 8. Trilleturen
 9. Badeturen
 10. Kyststituren
 11. Skogsturen
 12. Bærturen
 13. Hytteturen
 14. Vårskituren
 15. Måneskinnsturen
 16. Blomstringsturen
 17. Roturen
 18. Orienteringsturen
 19. Padleturen
 20. Skattejaktturen
 21. Markaturen
 22. Fisketuren
 23. Hinderløypeturen
 24. Skøyteturen
 25. Klatreturen
 26. Teltturen
 27. Rideturen
 28. Gåturen
 29. Bondegårdsturen
 30. Kveldsturen
 31. Soloppgangsturen
 32. Solnedgangsturen
 33. Toppturen
 34. Blåturen
 35. Juvingturen
 36. Svømmeturen
 37. Gapahukturen
 38. Regnværsturen
 39. Snøhuleturen
 40. Jaktturen
 41. Soppturen
 42. Langturen
 43. Fjellturen
 44. Kjæresteturen
 45. Parkturen
 46. Stormturen
 47. Lufte-hunden-turen
 48. Lunsjpauseturen
 49. Spaserturen
 50. Søndagsturen
 51. Byvandringsturen
 52. Fugletitterturen

Dersom du trenger hjelp til å detaljplanlegge din tur, klikk på linkene i lista, eller prøv f. eks ut.no og turistforeningen.no. God tur!


lørdag 5. februar 2011

10 ting som er rosa

For meg er februar en rosa måned. Kanskje er det ettermiddagslyset som gjør det, kanskje er det det faktum at butikkene er fylt til randen med røde og rosa kort, bamser, blomster og sjokoladegaveesker siden det nå straks er Velentines day. Uansett - I disse sukkersøte tider - her er 10 ting som er rosa:

Te fra Pukka

Klesvasken, når man er to jentejenter i husholdningen i alle fall

Roser fra Kiwibutikken

Nasse. Gulljentas Partner in Crime

De første omgangene på mitt nye strikketøy

Prinsessekjolen lillesøster fikk til jul av storebror. Han var fast bestemt på at det var prinsessekjole han ville gi! Den skulle helst vært oransj (hans favorittfarge), men det viste seg å bli vanskelig å finne kjøpeprinsessekjole i den fargen, gitt...

Et av mine to Jakob Weidemann-maleri (eller kunstplakater om du vil...)

Kakeboks fra Fortnum & Mason. Jeg hadde jo bursdag da vi var i London, og da morgenen opprant, trakk min elskede opp den innebygde spilledåsen med Happy Birthday to you, og serverte smørkjeks fra denne

En miniprimula fra Mester Grønn. Blomsten var fin, innpakningen finere. Jeg elsker fint innpakkede gaver og ting og tang!

Dukkesengetøyet som gulljentas mormor har sydd. Morfar har snekret den fine senga, og hennes bestemor (farmor) har strikket dukkens klær! Ungene våre er heldige som har så flinke besteforeldre!

fredag 4. februar 2011

10 ting å være takknemlig for i dag

Sånn skal en skolebolle være: vulgære mengder deilig vaniljekrem med litt luftig bollegreie rundt,
samt passe mye melisglasur og kokos på toppen! Helt fantastisk!

 1. Det er fredag!
 2. Stiftelsesloven
 3. At det er sånt jeg er god på! (ref pkt 2)
 4. At Kanel i Sandvika vet just preis hvordan man lager verdens beste skoleboller
 5. Sol i øynene
 6. At NAF-testen av bilen går godt for de omfattende reparasjonene som har blitt utført de to siste ukene
 7. At jeg ikke er hinsides trøtt, selv etter en natt med forstyrrelser en gnag i timen
 8. At det er overraskende lett å være positiv, selv i tunge tider. Er det et tegn på at ting snur nå?
 9. En familie som støtter opp under meg
 10. Nattens dryss med nysnø. Det er egnetlig greit at vinteren ikke er over helt ennå. Jeg har fremdeles mange skiturer på ønskelisten


torsdag 3. februar 2011

10 x Lykken er

Lykken er:

 1. En mailinnboks uten nye mailer
 2. Å lese lokalavis med tekster som "og alle dei ansatte i den nye kafeen har vore på baristakurs i Oslo". Ooooo - Oslo, til og med! Det er så søtt at jeg må smile.
 3. Fuglesang
 4. Duftlys fra Voluspa
 5. Sms fra en venninne jeg ikke har hørt fra på en stund
 6. Å hoppe i putehaugen sammen med barna
 7. En kopp te (eller to)
 8. Å legge seg tidlig
 9. Strikketøy
 10. Barnevakt til fredag kveld


10 x dagens

 1. Gullgutt: hjemme og koser seg med mammaen sin
 2. Hjemmebakst: kanelboller
 3. Kos: nevnte boller og kakao
 4. Film: Thomas toget feirer jul
 5. Blomster: knall rosa roser
 6. Te: Thé des Songes Blancs fra Le Palais des Thés
 7. Gledesmoment: solfylt stue
 8. Husarbeid: sengetøyskift og støvsuging
 9. Løfte om at våren snart kommer: fuglesang gjennom åpne vinduer
 10. Lovverk: Stiftelsesloven. Spennende, ikke sant?


tirsdag 1. februar 2011

10 månedsmål for februar


Denne listen har vært på papiret en stund, men nå som jeg skal "føre den inn", der jeg at en del drastiske endinger må til. I utgangspunktet så februarlisten ut som en to-do-liste over ting som "må" gjøres, men de ble raskt og effektivt fjernet nå. Januar ble litt annerledes enn jeg hadde trodd, og eg akter derfor å lage en nytelsesliste i stedet for. Det har jeg jammen fortjent, synes jeg. Så - her er 10 deilige mål for februar:
 1. Høre på anleggsmusikk. Her og her er eksempler på hva jeg mener
 2. Ta opp pelargonene fra i fjor, som til nå har vært på mørketidsferie i kjellerstua
 3. Ha gullgutten hjemme fra barnehagen. Og bygge mer smålego!
 4. Trene minst fire økter med styrketrening
 5. Trene gjennomsnittlig minst to ganger i uken (som i januar - helt fantastisk!)
 6. Ta en "ferietur" til Oslo
 7. Dra på stevnemøte (ha!) med min kjære
 8. Ta badstue
 9. Begynne på ny bok. Du kan være med å bestemme hvilken
 10. Bake kanelboller, og spise de med kakao til