onsdag 30. november 2011

10 ting jeg har gjort i ettermiddag

Kjære Advent - i år er du ekstra velkommen!
 1. Vasket tre maskiner med klær
 2. Laget middag og vasket opp og ryddet kjøkkenet etterpå
 3. Tørket støv i stua og stelt stueplantene
 4. Funnet fram den viktigste adventspynten. Julepyntes får vi ta fram etterhvert
 5. Lest et par lokalaviser som jeg har hatt et visst etterslep på
 6. Fylt barnas julekalender og hengt den opp
 7. Funnet fram jule CDene mine, og lyttet til dem non stop i to timer nå
 8. Pakket inn gavene fra oss til barna (ski til gulljenta og en skikkelig spikkekniv til gullgutten. Men hysj - ikke si noe til dem!)
 9. Tent adventslysene og drukket The des Amants iblandet litt eple og kanelte fra apoteket
 10. Og kansje viktigst av alt: Emosjonelt avsluttet november! Jeg er ikke helt overbevist om at det er desember i morgen (hvor er snøen?), men har i alle fall gjort det jeg kan for å sette meg selv i julestemning i kveld. Nå nettopp flippet jeg kalenderene våre - nå er lange, grå og travle november over, og når jeg våkner i morgen er det desember!
Nå skal jeg straks gå og finne meg en bolle med skogsbær og granateplekjerner og en romslig klatt vaniljeyoghurt til kveldsmat. Natta!

Ti ting å være glad for akkurat nå

Akkurat nå er jeg glad for:
 1. At jobbdagen er over om 5 minutter
 2. At solen skinner
 3. At dette er den siste dagen i november. I år har november vært klein, synes jeg
 4. At mamma og pappa kommer på besøk til helgen
 5. At jeg har så koselige kollegaer
 6. At To-do-listen min stadig skrumper inn
 7. At ettermiddagen og kvelden er viet til adventspynting
 8. At de gode juleappelsinene har kommet i butikken nå
 9. At brevet til Enhetsregisteret er skrevet og sendt. A burden off my back!
 10. At jeg ha bestemt meg for å gå ned til 80% stilling fra januar av (dog har jeg ikke mannet meg opp til å søke ennå...)

Ferdig liste: 24 ting å putte i barnas adventskalender

Listen begynte den 11. november som en arbeidsliste og etter en pangstart sto det stille for meg lenge. Men listen ble klar (om enn litt i siste laget for å kunne inspirere andre...), og i kveld skal jeg putte, pakke, ordne og fikse. Her er 24 "ting" barna får i årets adventskalender:
 1. Hver sin appelsin de kan putte nellikspikere i - kjøpt inn
 2. Stigespill - kjøpt inn og skal være til en helgedag
 3. Sprettball - kjøpt inn
 4. Pepperkakeform - kjøpt inn, legges til en dag vi kan bake
 5. En tur i svømmehallen
 6. En ny film - kjøpt inn. Til en helgedag
 7. Sjokoladenissefigurer - kjøpt inn
 8. Noe julepynt de kan ha på rommet sitt - har fra før
 9. Barnesnøskuffe - kjøpt inn. Forhåpentligvis blir det litt snø før jul...
 10. Og hvis snø: familietur i akebakken
 11. Bake og spise lussekatter og drikke kakao - har ingredienser i hus
 12. Kinderegg - kjøpt inn
 13. Badekonfetti/fargebad/bruseball eller noe sånt - kjøpt inn
 14. Sjokoladegullpenger på Nilsmesse/Nikolausdagen - kjøpt inn
 15. Lyslenker til å pynte barnerommene med - har fra før
 16. Minirosinesker - kjøpt inn
 17. Noe i forbindelse med pappaens bursdag den 8. (hemmelig) - kjøpt inn
 18. Reisetannbørster  - kjøpt inn
 19. Mørketur til Utsikten med lommelykter og varm drikke på termos - ok
 20. Spise middag på resaturant/boller på kafé
 21. Fine refleksbrikker. De har fått før, men en del har blitt borte - kjøpt inn
 22. Slikkepinner - kjøpt inn
 23. Print av figurer de kan fargelegge eller male - ordnet
 24. Lage arme riddere til kveldsmat - har ingredienser i hus

tirsdag 29. november 2011

10 x akkurat nå

 • Har jeg iskaldt vann i Evian-flasken min
 • Er det jordbærpai med vaniljekrem tilgjengelig i fellesarealene - føstemann!
 • Er det allrede mørkt ute! Hva er dette? Klokka er ikke 15 en gang :(
 • Har jeg sendt bursdagsgartulasjoner til ei jente jeg håper blir svigerinnen min om ikke så altfor lenge
 • Har jeg sjekket at kalenderen min er oppdatert. Det tikker stadig inn nye møter
 • Skal jeg snart avslutte dagen
 • Må jeg huske å hente en utskrift før jeg går
 • Venter to filmer og en bok på meg på biblioteket
 • Flasser neglelakken min av - resultatet er skikkelig sjuskete
 • Sitter jeg og småfryser

10 ting jeg gjorde i helgen

Tirsdag i dag, men mandag for meg – deilig! Har hatt en skikkelig lang helg, og her er 10 ting jeg har funnet på de sist dagene:
 1. Vært på reise til Nordmøre for å feire min nieses dåpsdag.
 2. Jeg har kost meg med verdens søteste lille baby. Hun smilte og lo, hun sovnet i armene mine og hun var så myk og varm og luktet så godt!
 3. Jeg har sovet mye, men er likevel skikkelig trøtt. Berit herjet utenfor og lagde mye bråk. Barna på naborommet var urolige om nettene, og mine egne våknet ganske tidlig. Gullgubben og svigerforeldrene mine stod for det meste av barnepasset, men likevel sitter netter med mye avbrutt søvn fast i kroppen. Godt at denne uka er kort!
 4. Jeg har drukket liter på liter med Twinings Earl Grey te. Det var lenge siden sist, og et svært hyggelig gjensyn.
 5. Kake! Jeg har spist kake!
 6. Jeg har, på vegne av styret i barnehagen, mottatt nok et brev fra Enhetsregisteret, som mener at vi ikke har sendt inn de riktige papirene. Jeg blir gal! Og denne gangen er jeg veldig sikker på at de tar feil. Jeg er så lei av den uendelige jobben det er å melde inn nytt styre til dette supperegisteret! Byråkratiet får en helt ny dimensjon, altså!
 7. Hatt en kjærestekveld sammen med min mann, et brett nachos og 71 grader nord på opptak. Fantastisk etter en helg hvor vi to nesten ikke har vært alene mer enn noen minutter sammenhegngende
 8. Jeg har vått vite at nok en venninne er gravid. Jeg er rimelig sikker på at befolkningsveksten er ivaretatt her til lands i alle fall!
 9. Jeg har hevet skuldrene til godt oppunder ørene. I går kveld ble jeg liggende med lettere panikk over alt jeg burde, skal og vil rekke før jul. Noe må droppes, men hvordan velge?
 10. Jeg har oppdaterte meg på favorittbloggene mine. Et jobbmøte ble avlyst i dag tidlig, så jeg bevilget meg en halvtimes blogglesing samt oppdatering av Listebloggen. Nå er det tilbake til jobb, bare 3 dager og 6 timer til helg!
Ha en fin tirsdag!

lørdag 26. november 2011

10 ting som skal forberedes til advent

I morgen starter jo advent sånn kirkemessig sett. Men fordi vi skal i dåp har jeg tenkt at jeg har litt ekstra tid, i alla fall fram til den 1. desember. Her er 10 ting som skal ordnes så raskt det lar seg gjøre:
 1. Adventskalender til barna (og til bloggen)
 2. Rydde unna høsten. Har et par høstplanter ute som må kastes nå, pynt som hører høsten til skal vekk og så må jeg ta (minst) en runde til med løvraking under epletreet
 3. Finne fram adventspynten
 4. Kjøpe lilla lys
 5. Finne fram julemusikk
 6. Planen er å bestille fotogaver allerede nå, men i år er dette mannens oppgave og jeg har bestemt meg for å ikke blande meg oppi det. Men jeg krysser fingrene for at det skjer i tide...
 7. Kjøpe blomster til vinduskarmen. Men jeg har ikke helt klart å bestemme meg. Skal det være julestjerne, juleglede eller asalea i år?
 8. Bake julebrød/julekake som skal spises til søndagsfrokostene
 9. Kjøpe en eviggrønn busk til å pynte med på trappa
 10. Begynne å skrive julekort. Mest fordi jeg satte det som novembermål, men må vel innse at jeg kanskje ikke rekker det. 

fredag 25. november 2011

10 krav til en perfekt kvinne anno 2011

"Æ kainn bakæ!"

I et tidligere innlegg lagde jeg listen over krav til en god husmor, du vet, hun som er som tatt ut i fra en film fra 50-tallet. Hun som vasket vinduer flere ganger i uken for å være best i borettslaget, hun som bakte de best hevede bollene, hun som til en hver tid hadde perfekt lagt hår og hun som hadde den hviteste klesvasken. I dag hersker vel litt andre ”krav”. I alle fall er det interessant å se hvordan kvinner (gjerne mødre) profilerer seg i dag gjennom sosiale medier på nett. Her er 10 ting du må ha kontroll på dersom du skal bli beundret og misunt av andre kvinner:
 1. Bloggen/facebookprofilen er viktig. De bør oppdateres minimum en gang om dagen, og bør aller helst ha velredigerte bilder av deg, barna (mannen er sjelden avfotografert med mindre han er drepende kjekk…) og det meste du finner på av aktiviteter som er nevnt under. I tillegg er det et must at du har bilder av dine vakre barn i fine klær (helst kjøpt i/fått i gave av en nettbutikk som er annonsør på bloggen din) i situasjoner som oser av familiekos: baking, legobygging sammen med pappa, maling (med kommentaren ”godt at jeg husket å legge på voksduken, for jeg vet ikke om den oransje fargen der passer helt til mine puddergrønne spisebriller, haha! Men de er jo søte disse små, da [hjerte]”, med kakaobart på påsketur eller under vill hopping i sofaen.
 2. Man må være flink til å vaske hus. Her er intet forandret siden 50-tallet. Man bruke lavendeltøymykner, henge sengetøy ut til tørking i sola, og bytte gardiner til jul. Når man vasker bør man ta et rom av gangen, sånn at man virkelig får skuret det ned en gang i blande. Underveis er det hyggelig om man finner glemte skatter som man kan skrive et blogginnlegg om, eller tagge en facebookvenninne som tingens rettmessige eier.
 3. Cupcakeproduksjonen må være under kontroll. Enhver moderne kvinne må kunne bake cupcakes, men om det er etter Leilas oppskrift eller en pose fra Toro er ikke så farlig så lenge du legger deg på ditt nivå: hjemmeværende kvinner baker fra bunn av, kvinner med fulltidsjobb slipper unna med posevarianten. Men obs! Hvis man prøver å bytte om kan det fort bli bråk – hjemmemammaen får kritikk for å være for lat, karrierekvinnen for å være for frampå og dømmende overfor andre karrierekvinner som må ty til Toro. Men viktigst av alt: kall det for all del ikke muffins! Det heter cupckakes nå, you know! I tillegg er det ingen ulempe dersom du i tillegg baker egne brød og knekkebrød, lager marsipanfigurer til jul sammen med bestevenninnene dine eller klarer å avlevere en naturtro sjokoladekopi av Den Sorte Dame til din nevøs 4 års dag. Husk å ta mange bilder!
 4. Interiøret må stamme fra en av de tre følgende: mellomdyre møbelbutikker (IKEA kan gå an dersom dette er et bevisst og foretrukket valg, og ikke bare noe du endte opp med), loppis/ bruktbutikk/ arvet/ funnet på dynga eller hos en (bloggbasert) interiørbutikk med navn a la ”French country style”, ”Koselig med peis”, ”Landstedslykke” eller ”Shabby home”. Klær og tilbehør kan også kjøpes i sistnevnte butikker. Alternativet er mellombillige/ mellomdyre kjeder som Zara, NoaNoa eller en butikk du ramlet over sist du var på ferie.  
 5. Du må alltid, alltid, alltid ha avskårne blomster hjemme, aller helst liljer, ranunkler, dhalias (da jeg var liten het det georginer – nå blir det helt feil) eller ting som egentlig ikke er blomster, men kål, kvister, løvverk eller grener med nøtter og bær.
 6. I tillegg til blomstene må du eie en del andre effekter som skaper kos. Jo flere av følgende, jo bedre: sinkhus, lysestaker fra Tine K, pudderrosa sofaputer, gamle brudebilder av oldeforeldre (hvis du ikke har av egen familie er det helt ok å kjøpe svart/hvitt fotos av fremmede folk på loppemarked), barneleker/bøker/utstyr som er fra da du selv var liten, duftlys, praktiske ting som vedkurv, tepper, oppbevaringsesker osv i en veldig tydelig naturlook (tenk kuskinn, nevner, bast osv), bokstaver og nips man har arvet etter verdnes fineste farmor. Når du dekker på til selskap, er det utrolig viktig at servietter, lys, kakepynt osv har et helhetlig tema, og det er bare et pluss dersom ting er kjøpt enten hos Rice, Green Gate eller tatt med hjem fra New York (som sammen med London, Paris og Göteborg er en by som alle må avlegge en visitt til før eller siden).
 7. Når helgen kommer er det obligatorisk å legge bena høyt (why?) og kose seg med mann og barn og taco og potetgull og sjokolade (det beste er om du har en fast favoritt og ikke vingler mellom både stratos, kvikk lunsj og plomme i madeira) og rødvin og pepsi max (sistnevnte virker til å være den foretrukne brusen blant kvinnelige bloggere i 25-35 årsalderen).
 8. Fysisk aktivitet er et must, men det er ikke så viktig akkurat hva man gjør, så lenge man virkelig elsker det man holder på med, måtte det være løpeturer, hoppe i sprederen sammen med barna, trille turer med vogn, kaste pinner til hunden, rusle tur med jazz på iPoden – det er fritt valg. I tillegg er det ok å definere husarbeid som mosjon, man blir da sliten av å tørke støv en hel dag også.
 9. Selv om man er gift (noe man selvsagt må være), er det viktig å date mannen sin i blant. Hvis man har vanskelig for å få barnevakt må man gjøre det ekstra koselig hjemme, tente lys, en flaske Cava og noe godt å spise. Hvis en kan dra ut er det særlig populært å spise på dyre gourmetrestauranter - eller det motsatte - dra på McDonalds siden det var der man ført møttes som sjernete 15 åringer - så lenge man har en romantisk grunn er det meste lov, dra på shoppeferie til en storby (hvir mannen ideelt sett drar kort og bærer poser) eller dyrke kjærligheten foran peisen på en hytte uten innlagt strøm og vann. Skulle man mot all formodning fremdeles være singel etter passerte 25 år er dette ok så lenge man har noen supre venninner, en bra betalt jobb og et klesskap stappfullt av klær (som er så dyre at det ikke er forsvarlig å komme i nærheten av hverken cupcake-glasur eller forkjølede små barn som må være hjemme fra barnehagen, stakar, og heller slappe av hjemme med Astird Lindgrenklassikere og kanelsnurrer). I slike tilfeller er det også lov til å bytte kjærester en gang i blandt, så lenge man er åpen og inrømmer at man har kjærlighetssorg i et passe langt tidsrom etter bruddet. Hvis man skriver for lite gir man ikke nok av seg selv, skriver man for mye er det sutring. Pass på!
 10. Andre ting som er akseptert å fylle fritiden med er: å lese interiørblader, å se TV-serier på DVD, å invitere venninner på jenteklubb, strikking og hekling, se film sammen med kjæresten (uten at det er definert som date), juleplanlegging, lese bøker og gjøre lett hagearbeid som løvraking, løkplanting og forsåing av grønnsaker (gressklipping, hekketrimming og en hver bruk av trillebår er mannens domene).
Sånn. Hvis du bare følger disse 10 reglene er det ganske sannsynlig at du lykkes som moderne kvinne. I alle fall utad. Faren for at du ramler ned i et stort svart, depressivt hull når du ikke lengre makter å (vedlike)holde fasaden er også relativt stor. Men fortvil ikke! Da kan du bare starte på nytt innefor et nytt scope: "Mitt sammenbrudd og veien tilbake til et normalt liv - et kritisk blikk på de uppnåelige sosiale kravene som stilles til moderne kvinner". 

God helg og husk å kjøpe ranunkler, bake cupkakes, spise hjemmelaget pizza, fyre i peisen, susse mannen, bade barna og til slutt sette deg med beina høyt hevet med et glass pepsi max i den ene hånda og en caramello i den andre! I know I will!

torsdag 24. november 2011

10 ting jeg er takknemlig for i dag

 Orkidé i novembersol
 1. Sol, sol og mere sol!
 2. At jeg har sovet godt i natt
 3. At jeg har en mann som baker verdens beste rosinboller med barna når du jobber overtid
 4. Og at jeg fikk med meg bolle i matboksen
 5. Nye Madrugadaalbum på iPhonen
 6. At jeg skal smake sushi for første gang i dag
 7. En ny orkidé på kontorpulten min
 8. At jeg kan gå i møte og kjenne at jeg er den som har mest kunnskap og kontroll på det som diskuteres
 9. At helgen begynner i dag! En langhelg er svært velkommen nå
 10. Følelsen når musklene jobber når man tar trappene i stedet for heisen 6 etasjer opp
Happy Thanksgiving, everyone!

10 ting jeg ønsker meg til jul


Danske Elle - en favoritt hos meg

Bare en måned til julaften, og det er på tide å publisere årets ønskeliste. Den tingen jeg ønsket meg mest har jeg jo allerede fått, men i motsetning til alle andre jeg kjenner har jeg ikke problemer med å finne andre ting jeg vil ha. Her er 10 ting jeg kunne tenke meg at lå under juletreet i år:
 1. Bøker
 2. Te: Earl Grey fra Løv (den svarte boksen) og Hot Cinnamon Spice fra Harney & Sons
 3. Nytt treningstøy, det gamle er faktisk utslitt!
 4. Spinningsko
 5. Barnepass en langhelg
 6. En ny tube Korres Guava Boddy Butter. Kan kjøpes på Vita *hint, hint*
 7. Gavekort: hos Mester Grønn, hos hudpleier/SPA, til reising, hos Storsenteret, hos Le Palais des Thes...
 8. Origins fotkrem Reinventing the heel
 9. Abonnement på lokalavisa der jeg vokste opp
 10. Abonnement på danske Elle

onsdag 23. november 2011

10 x akkurat nå

 • Begyner det å bli mørkt ute
 • Har jeg to klementiner på pulten som snart skal skrelles og spises
 • Går jeg inn i overtidsmodus
 • Har jeg en liten pause fra en intens kartleggingsjobb
 • Gleder jeg meg til tapas og stand-up show litt senere i ettermiddag (jeg elsker arbeidsgivern min - her er så gøy å jobbe!)
 • Har jeg en kopp Celestial Seasonings sugar plum spice
 • Har jeg fått hjelp til å skaffe meg VPN klient
 • Skal jeg straks signere lønnsøkebrevene til barnehagens ansatte
 • Drømmer jeg om kjærestetid
 • Er jeg trøtt

10 ting jeg gleder meg til


I år er jeg faktisk litt novembermuggen merker jeg. Tidligere har jeg syntes dette har vært en fin tid, men i år er jeg både værsyk (lei av tåke og yr, savner minusgrader og det første snøfallet) og sliten og trøtt (lengre dager på jobb, behov forå å i hi uten å kunne gjøre det, og mange ting som må fikses hele tiden. Som f. eks at bilen måtte på verksted og sugde over 11 tusen av bankkontoen min - grr!). Men! Jeg vil jo gjerne være positiv, ikke sant? Så for å minne meg selv på at det faktisk er en del fine anledninger som dukker opp de neste ukene, lister jeg herved opp 10 fine ting jeg gleder meg til:
 1. Sushidate med en venninne i morgen
 2. Å få se velseniesen vår for første gang
 3. Juleforberedelser! Jeg er skikkelig klar for advent nå, men skal klare og vente til etter dåpen på søndag. Aller mest fordi jeg ikke har tid før, egentlig...
 4. Å åpne adventskalenderen sammen med barna
 5. Koselige hjemme alene kvelder når mannen er på jobbreiser (må jo gjøre noe positivt ut av det)
 6. Å skrive julekort og drikke The des Amants mens Juleoratoriet snurrer i bakgrunnen
 7. Gullgubbens bursdag. Det blir nok kake, vil jeg tro
 8. Ut og spise på Olivia på Aker Brygge med en (annen) venninne
 9. Luciafrokost i barnehagen
 10. Frisørtime. Jeg er så fornøyd med frisøren min, og tror at hun setter pris på meg som kunde, for hun gjør seg så ekstra flid med meg og jeg får massasje og styling uten ekstra betaling, noe jeg ikek har fått når jeg har måttet gå til annen frisør i samme salong. Dessuten er hun så flink! Jeg er alltid fornøyd når jeg har vært hos henne.

tirsdag 22. november 2011

10 x dagens

 • Tekopp: fylt med Kobbs Lust & Fägring
 • Antrekk: favorittskjørt #2
 • Dagdrøm: vinterferie på Kanariøyene
 • Bok: Prevention of Accidents Through Experience Feedback
 • Lunsj: bønnesalat
 • Steder å dra innom: bilverkstedet, posten, biblioteket, frisøren, bokhandelen, kurs, apoteket
 • Album: Industrial Silence
 • Junk: løvbiff og pommfri. Noen ganger må man (ønsker man!) bare å gi etter for barnas middagsønsker
 • Craving: kaffebarens wunderbare chocolate chip cookie
 • Ting jeg gjerne skulle ha rukket men mest sannsynlig må nedprioritere: å legge over mer musikk på iPhonen og en styrketreingsøkt

Jeg synes det er litt rart når jobben egentlig er for rolig, mens fritiden er fullstappet av aktiviteter. Fikk en mail invitasjon til å spise pizza på Olivia med en venninne før vi tar juleferie, og jeg så med grøss og gru at det kun var en håndfull ledige kvelder igjen i år! 2011 har vært et bra år, jeg er ikke klar for å avslutte det helt ennå!

mandag 21. november 2011

10 planer for denne ukens "fritid"

Jeg setter fritid i anførselstegn, for så veldig fritt er det ikke - ting må gjøres. Riktignok er det meste selvvalgte aktiviteter, men med de siste ukenes tette program føles det som om selv koselige ting begynner å bli litt tvangsaktige. Her er 10 ting å gjøre denne uken:
 1. Hente bilen på verksted om to strakser
 2. Gjøre litt kontorarbeid hjemme i kveld
 3. Dra på postkontoret
 4. Gjøre opp status på klesvask. Og helt sikkert vaske…
 5. Kurskveld på tirsdag
 6. En tur på biblioteket
 7. Stusse ”luggen” hos frisøren
 8. Trene, helst en styrke + en kondisjonsøkt før helgen kommer
 9. Samling for yngre teknologer på jobben på onsdag
 10. Sushi-date med en venninne på torsdag (ok, denne er ikke så stri, da...)
Og dette er bare på hverdagene. Til helgen venter familietreff og dåp for den yngste niesen vår. Det blir veldig, veldig koselig å få treffe henne. Tenk, hun er jo to måneder allerede! Kanskje like greit, for mulig det hadde raslet vel mye i forplantningssystemet dersom vi skulle hilse på et nyfødt lite nusk :o

10 ting jeg gjorde i helgen

 1. Leste ut Verden forsvinner (En litt morsom og helt uplanlagt sak: jeg begynte på på boken den 6. oktober, samme dag som handlingen starter, og jeg leste den ut 20. november, samme dag som handlingen slutter!)
 2. Leste den nyeste Livets Lenker boken - oooh - guilty pleasure!
 3. Drakk Söder te. Den er så god!
 4. Tilbragte en mor-og-sønn-dag i byen
 5. Kjørte trikk
 6. Kjøpte en flaske Arganolje på Parfumerie og fikk utrolig god service av søte Ane
 7. Spiste verdens dyreste rundstykke på Samson på Majorstua (80 kr - er det mulig?)
 8. Droppet lørdagstreningen
 9. Så 71 grader Nord sammen med kjæresten min
 10. Hadde vaffelfest til søndagens Barne-TV
En fin og avlappende helg, og godt er det, for nok en hektisk uke ligger klar her nå...

søndag 20. november 2011

10 x lykken er

 1. Tomt hus
 2. Levende lys
 3. Hvite liljer i vasen
 4. Chili-mango-te i koppen
 5. De siste 40 sidene av en bok som skal leses
 6. Lørdagsgodt til overs
 7. Støle muskler
 8. Duftlys fra Voluspa
 9. Myke, behagelige klær
 10. Tid til å hvile

fredag 18. november 2011

10 ting som føles bra


Fredag

Fredag formiddag og formen er fin. Her er 10 ting som føles bra:

 • Å høre Sivert Høyem synge Shine
 • Bananskiver i frokostblandingen
 • En knallhard treningstime tidlig på morgenen
 • En varm dusj etterpå
 • Å ta en nesten tom buss til jobb mens det ennå er mørkt
 • Å holde rundt en god og varm kopp med pasjonsfruktte
 • Lønn inn på konto
 • En silkemyk pashmina over skuldrene
 • Lunsj med en morsom kollega nå straks
 • Å vite at en helg med blanke ark og fargestifter tel venter om fire timer

torsdag 17. november 2011

10 ord for dagen10 ord for dagen
 
Her er 10 ord for dagen i dag:
 
Lydbok
Tedrikking
Missoni
Konfekt
Håndkrem
Lipgloss
Kontorantrekk
Miljøledelse
Høstsol
Latter

onsdag 16. november 2011

10 x dagens

 • Gyldne mulighet: å sove lenge
 • Knuste drøm: da både jeg og min sønn våknet kl 5:12 i natt og ikke fikk sove mer
 • Frokost: hjemmebakte knekkebrød, Jarlsberg og te. Luksus på en hverdag!
 • Helt: gullgutten som satt helt muse stille da han ble tatt blodprøve av! Den gutten imponerer stort når det gjelder å ta i mot en beskjed og forholde seg til den! Han gråt og det gjorde jo vondt, men likevel satt han bom stille med armen gjennom to prøveglassfyllinger. En urinprøve fikk han også noget motvillig presset ut - jeg bøyer meg i støvet.
 • Jobbdag: kort, innholdsløs og irriterende pga no datagreier som ikke er som det skal være
 • Antrekk: se inlegget under
 • Planer for kvelden: foreldremøte i barnehagen
 • Planer for kvelden gjerne skulle hatt: en sofadate med boka mi
 • Nedtur: manglende likvide midler for å kunne kjøpe en cookie
 • Opptur: å finne igjen en lipsgloss som har vært missing in action i en uke nå 

10 ting jeg har på meg i dag


10 ting jeg har på meg i dag
I dag er jeg røff på utsiden (gikk deler av veien til jobb i dag, hele fem minusgrader ute!) og fin på innsiden. Her er 10 ting jeg har på meg i dag -
Inne:
 • Grå silkebluse med pyntevolang
 • Svarte skinny jeans
 • Pumps med en morsom knapp på. En gang må jeg få tatt bilde av disse skoene...
 • MAC Spohisto på leppene 
 • Store, smale øreringer i sølv
Ute:
 • Grønn vinterparkas med fuskepels på hetta
 • Brune snørestøvletter
 • Min nye, fine Mulberry Bayswater i Oak Printed Leather
 • Blått frynseskjerf med oransje blomster på
 • Selbuvotter som min svigerbestemor har strikket til meg

En 10 trinnsguide til bakkeintervaller


Tea lurte på hvordan man kommer i gang med bakkeintervaller, og etterlyste en 10-trinnsliste. Som bestilt – her er 10 trinn til å bli en bakkeintervalløper:
 1. Jeg har blitt helt avhengig av musikk når jeg løper, så første trinn er å finne fram bra løpesanger til iPoden. Jeg laget en liste over noen av mine favoritter tidligere, den er her. Skal se om jeg ikke kan lage en til en dag. Trikset er å finne musikk man liker og som man får lyst til å bevege seg til. Derav en del rock’n roll på min liste – med sånn musikk er det vanskelig å stå stille :)
 2. Når man løper er det viktig å ha gode løpesko. Hvis du må kjøpe nye, gå i en butikk hvor de ansatte kan hjelpe deg å finne riktig sko (jeg har kjøpt sko på Løplabbet i mange år nå, og er veldig fornøyd med deres kunnskap og metoder. Heldigvis har jeg rabatter der, for de er litt dyre…). Opplys om hvor mye du har planer om å løpe, om du løper i terreng eller på asfalt og om du har noen ”vondter” i bein, bekken rygg osv som det må tas hensyn til. I tillegg er en god løpetopp/BH et must, særlig dersom man har litt størrelse på brystene og/eller har ammet seg til hengepupper…
 3. Velg deg ut en bakke som er passe bratt og lang. Min er heldigvis rett utenfor huset, tipper den er et par hundre meter lang (ikke høydemeter, nei), og jeg blir lett andpusten og varm når jeg går i den til vanlig.
 4. Hvis du løper når det er mørkt – bruk refleks! Aller helst vest, jo mer refleks, jo bedre. Hvis bakken er trafikkert av biler kan det være lurt å legge løpeturen til en tid på dagen hvor det ikke er så mye biler. Kl 15-17 på hverdager er man litt utsatt, og får ikke så mye fred.
 5. En time og to før du skal løpe er det ok å spise litt, sånn at man har litt krutt i beina. Bakkeintervaller tærer fort på energien! Husk å drikke litt også, men ikke overdriv, løping med full blære er bare plagsomt (hilsen Anaruh som var nødt til å finne en busk på forrige løpetur).
 6. Sånn. Da er du klar til å kle deg om å begynne. Start med 10-15 minutters oppvarming. Du kan enten gå bakken opp og ned noen ganger og/eller du kan løpe på flatmark. Jeg gjør det siste – løper en liten runde før jeg kommer ”hjem” til bakken min. Under oppvarmingen prøver jeg å løpe litt sånn man ser fotballspillere gjør før de skal på banen – forover, bakover, sidelengs, med høye knær og litt tøy og bøy.
 7. Selve løpingen i bakken er ikke så hokus pokus, egentlig: man veksler mellom hard løping (ikke jogging altså) og hvile, som typisk er gange eller jogging ned til der du startet. Dette gjør man x antall ganger. Første gang jeg gjorde dette klarte jeg 4 løpeøkter. Etter det var jeg ødelagt i flere dager etterpå. Nå er jeg oppe i 8-10, alt etter dagsform, hvor langt jeg har løpt før jeg tar intervallene og hvor god tid jeg har. Selve måten å løpe på er blittelitt annerledes enn å løpe på flatmark. Jeg synes denne nettisden beskriver dette bra, og prøver å ha dette i bakhodet når jeg løper. Jeg varierer mellom to måter å dele opp intervallene på: Etter avstand og Etter tid.
 8. Etter avstand: velg deg en startstrek og en målstrek. Avstanden bør være sånn at du virkelig må kjempe deg de siste 10 meterne før mållinjen, det skal være seigt og hardt! Når denne avstanden ikke tar knekken på deg lengre ( ca etter et par uker), kan du enten øke avstanden, løpe flere ganger opp og ned (se over) eller finne en brattere bakke.
 9. Etter tid: selv om det går an å løpe og ha et øye på klokka og følge med på om man har løpt i x antall sekunder (eller minutter om du er seig), så synes jeg det er bedre å følge musikken. Full løping gjennom hele refrenget, f. eks og så snu og jogge tilbake til startlinjen i det neste vers begynner. Eller bedre: kombinere tid og avstand og bestemme seg for at du skal klare å løpe en valgt distanse innen refrenget et over.
 10. Når du er ferdig (enten fordi du hadde bestemt på forhånd at du skulle løpe så og så lenge/x antall ganger eller ferdig i meningen skutt, utslitt, har niks mer å gi) må du trappe ned. Hvis du ikke orker å løpe en nedtrapping må du i alle fall gå. Sett av ca 10 minutter til dette sånn at kroppen får tid til å finne igjen balansen, pulsen får lagt seg og den verste svetten gir seg. Drikk vann!
Om man vil tøye etterpå er vel det en smakssak, men dette er ikke tiden for å drive hard bevegelighetstrening. Musklene i beina blir hardt herjet på en sånn økt, og trenger å få restituere seg etterpå. Når du kommer hjem og har fått dusjet er det lurt å spise litt, evt ha timet løpingen slik at det er naturlig å ta et av dagens vanlige måltider innen en time etter løpeturen.

Uansett – følelsen etter en slik økt er helt fantastisk! Jeg er så heldig at jeg opplever runners high av og til, og det er nesten som en slags rus. Kroppen prikker, jeg får lyst til å gråte og det føles som om jeg flyr av gårde på en sky av velvære. Jeg gleder meg allerede til neste løpetur!

Men – til slutt en liten disclaimer: jeg vil bare presisere at jeg ikke har noen bakgrunn som trener/idrettsmenneske/gymlærer/helsepersonell osv, jeg er kun en person som liker å løpe og aller best liker jeg trening når det er på sitt hardeste. Dersom man er svært overvektig, gravid, har en sykdom og/eller skade osv bør man konsultere lege før man setter gang med såpass hard trening som dette. Dersom man gir jernet kommer man oppunder makspuls når man trener slik som dette, og dersom man aldri før har trent kan det være lurt å begynne med annen trening enn bakkeintervaller. Bakkeintervaller er for personer som vet at de tåler løping. Start i det små, fremgang får man uansett. Lykke til!

tirsdag 15. november 2011

10 x akkurat nå

 • Pleier jeg å avslutte dagen, og syter litt over at jeg skal være her lengre i dag.
 • Drikker jeg en latte macchiato for piffe meg opp
 • Er jeg mett etter to hjemmebakte rundstykker med ost og skinke
 • Drømmer jeg om en liten utflukt til helgen som kommer
 • Lurer jeg fryktelig på hvor mye lønn jeg får på fredag; nyjobblønn + etterbetaling fra gamlejobben + feriepengene fra gamlejobben som egentlig skulle ha kommet i juni neste år. Party! Eller nedbetaling av boliglån og kredittkortgjeld som det også kan kalles...
 • Er det sol ute - og inne på kontoret. Fantastisk nå som det så ofte er tjukk tåke
 • Skal jeg straks gå og hente meg mer vann. Jeg kan bokstavelig talt kjenne at jeg tørker ut her jeg sitter
 • Gleder jeg meg til trening om en times tid
 • Leser jeg blogg og drømmer meg bort i noen andres liv (og New York-reise. Lurer på når det blir min tur?)
 • Må jeg jobbe en time til før jeg tar kvelden (og fylle falska med nevnte vann).
Ha en fin ettermiddag - det skal i alle fall jeg ha!

10 forhåndsregler nå som vinteren er nær


De siste dagene har temperaturen stadig krøpet lengre nedover og de siste dagene har de holdt seg godt under frysepunktet – vinteren er nær! Og selv om jeg er over gjennomsnittlig glad i vinteren med alt den tilbyr av postkortlandskap, skiturer, telemarkskjøring og kakao ved peisen, pleier det neste halvåret å være en aldri så liten utfordring for kropp og helse. Her er mine 10 beste tips for å komme seg gjennom vinteren på en komfortabel og sunn måte:

 1. Få nok dagslys! Være ute på dagtid, jobb ved et vindu, unngå i det lengste å dra for gardinene, sitt med lukkede øyne med ansiktet vendt mot solen i 20 minutter og nyt en kopp grønn te (masse antioksidanter!) og hør på fin musikk, skaff deg en dagslyslampe. Alt dette hjelper mot dragingen mot å gå i hi.
 2. Spis fet fisk eller ta omega-3 tilskudd. Og husk D-vitaminer!
 3. Vask håret med en mild sjampo og bruk balsam for å unngå/begrense statisk hår.
 4. Ha en tube med håndkrem stående på kontorpulten, ved vasken på badet, på nattbordet, og i veska og bruk den ofte.
 5. Drikk nok vann. For meg funker det ekstra bra å drikke fra flaske i stedet for fra glass. Tror det er en vane som henger igjen fra studietiden da jeg druknet kjedelige forelesninger i vann på flaske.
 6. Bruk brodder når det er glatt! Det er veldig kjerringaktig, men det er kjipere å brekke armer og bein. Jeg har nok fått varige men etter bekkenløsningen, så for meg er det helt uaktuelt å være Bambi på isen med mindre jeg ønsker meg følelsen av tusen kniver som stikker i underlivet.
 7. Spis sunn mat – husk masse frukt og grønnsaker! Jeg gleder meg masse til juleappelsinene kommer, og jeg husker den flotte fruktkurven som farmor og farfar alltid hadde stående, og som vi alltid fikk forsyne oss av. Sånn vil jeg også ha det vinter.
 8. Kle på deg. Bruk stillongs, varm jakke, skjerf, lue og votter når du er ute. Å fryse er teit, å være forkjøla er enda teitere.
 9. Finn på noe som varmer. En tur i badstue, lag en rykende het suppe, ta noen minutter i solarium (husk solkrem!) inviter til dansefest, gå på ski til en markahytte som har kanelboller og kakao, løp bakkeintervaller (det skal være bra kaldt før du ikke blir varm av det!), reis på ferie til et land med sommerslig klima (har jeg sagt at jeg skal ti Kuala Lumpur i mars – tjoho!) eller gå til sengs med en varmeflaske (evt en varm kjæreste).
 10. Bruk vinteren for det den er verd: så lenge det er snø kan man ake, gå på ski, stå på ski, leke i snøen – listen er lang. Hvis det ikke er snø er det kanskje likevel kaldt nok til å gå på skøyter eller noe annet kos? Midt oppi dette er det jo jul og nyttår, og allerede i januar merker man at vi er på vei mot sommer og mer dagslys. Les bøker, strikk raggsokker, dans på stuegulvet, bak rosinboller, dra i svømmehallen, legg deg tidlig, kjøp inn friske blomster så ofte du synes du har råd, tenn levende lys, fyr i peisen, lytt til vakker musikk, les Listebloggen (jippi-ja) , se spennende filmer og smil til en fremmed på bussen. Vinteren kommer hvert år, man kan like gjerne bare bli venn med den først som sist!
Ha en fin vinter!

mandag 14. november 2011

10 ting man kan gjøre når man plutselig fikk en ledig kveld

 1. Se S.W.A.T på video sammen med mannen
 2. Lage te og spise gulrotkakerester fra farsdagsferiringen
 3. Gå en tur i to minusgrader og tåke
 4. Ta et varmt bad
 5. Stelle og lakke neglene
 6. Lese boken man har som mål å bli ferdig med før november er omme
 7. Lese et av mange magasiner som ligger og venter i aviskurven
 8. Henge opp en klesvask som akkurat ble ferdig
 9. Opptadere seg på hva favorittbloggerne har drevet med i helgen
 10. Pakke en bag med treningstøy til i morgen
Jeg går for punkt nr 8, 3, 2 - som kan kombineres med enten 6 eller 7 og 10. I den rekkefølgen. Starting - now! Ha en fin kveld!

10 x dagens

Tekopp: Celestial Seasonings Imperial White Peach
Tur på Google: Corokia
Utsikt: absolutt ingen - tåken kan kuttes med kniv i dag. Blæh!
Skjønnhentsmust: håndkrem. Jeg erklærer herved vintersesongen for åpnet
Lunsj: løksuppe og grovt rundstykke med gresskarfrø
Craving: cookie med sjokoladebiter
Smykke: farmorbrosjen
Frukt: fra jobbfruktkurven - mine frutktugifter er betydelig redusert etter at jeg begynte i ny jobb!
App: The long run: trening med mening - bli med mens det ennå er land å løpe i
Planer for kvelden: jeg skulle egentilg på et kurs, men siden det ble avlyst har jeg en helt ettermiddag og kveld til å ordne andre småting som står på vent.

fredag 11. november 2011

10 forslag til hvordan man kan gjøre stas på far

Søndag er det farsdag, her er 10 tips for hvordan dere kan glede husets pappa:

 1. Gi ham slips/sokker/underbukser osv. Ikke fordi han elsker sånne gaver, men fordi han "trenger" det og fordi det er så deilig tradisjonelt og kjedelig.
 2. Eller et mye bedre alternativ, som jeg fikk på mail fra UNICEF: en gave til noen som trenger det mer
 3. La ham sove lenge og server frokost på sengen
 4. La ham stå opp med barna, sånn at han virkelig får kjenne at han er pappa
 5. Bak en kake. Min erfaring (etter å ha bodd et år på anlegg sammen med 3000 menn, ikke fordi jeg har hatt en hel haug med kjærester/samboere) er at menn flest absolutt elsker kake
 6. La barna tegne/male/skrive/klippe/lime kort og tegninger til ham
 7. Fortell ham at dere er glad for at det er akkurat ham som er husets pappa, og at dere har tenkt å beholde ham i en lang, lang, lang stund fremover!
 8. Gi ham et fint bilde av barna som han kan ha på arbeidsplassen sin
 9. Ta ham med ut på favorittaktiviteten hans (båltur i skogen, tur på museeum, fisketur, middag på favorittrestauranten osv)
 10. Og hvis dere ikke har barn ennå - spør om han synes det er en passende dag å lage barn på... (en digresjon: hvis man lager barn på morsdag i stedet, kan man ha flaks å få det levert på farsdag 9 måneder senere! Lurer på om det var intensjonen da man bestemte datoer for disse dagene?)

10 ting jeg har lyst til å gjøre denne helgen

 • Delta på lysfest i barneahgen senere i dag
 • Se mandagens episode av 71 grader nord sammen med mannen min
 • Løpe bakkeintervaller med inspirerende musikk på øret
 • Bake knekkebrød
 • Spise sjokolade, drikke te eller kaffe til, og lese avisen
 • Gå en tur. Jeg sliter litt med å klare novembermålet her, tror jeg
 • Bake pizza og se film. Vi har planer om å la gullgutten sove litt på dagtid på lørdag (han er så vanvittig trøtt for tiden), og så kan han få være oppe og se film sammen med oss voksne. Istid 2 (eller var det 3?) ligger klar
 • Feire farsdag. Men våre planer er foreløpig hemmelige
 • Få besøk av broren min, og muligens også samboeren hans
 • Lese bok. Jeg merker at det går mer tid til husarbied og sånt på hverdagskveldene nå enn før 1 november, ja!
I tillegg må vi vel vaske litt, rydde litt, handle litt og kanskje også kosehandle litt julegaver og sånt. En tur på IKEA er også nødvendig, men jeg vet ikke om jeg orker å gjøre det på en lørdag. Time will show...

torsdag 10. november 2011

10 fine ting på bokstaven T

En Ti Ting på T-liste på en Torsdag
 • Te!
 • Tøfler
 • Tog, særlig godstog
 • Truser. Vår 2-år gamle datter synes i alle fall at truser er toppen av lykke for tiden
 • Tid. Den som bare hadde litt mer
 • Turer. I skogen. I byen. Til utlandet. Tur er tøft
 • Tull og tøys
 • Tigre
 • Trening
 • Trafikanten

10 ting jeg driver med for tiden

Hm, ingen innlegg siden mandag. Og den posten ble laget lørdag og forhåndsprogrammert. Ikke bra. Men livet med full stilling som sivilingniør, deltidsstilling som hushjelp og 24-7 stilling som mamma og kjæreste med rålig samvittighet er tøft. Hvor bli tiden av? Jeg prøver meg på en liste over 10 ting jeg driver med for tiden:
 1. Jeg jobber, naturlig nok.
 2. Denne uken har jeg vært på både konferanse og kurs, neste uke blir det to kurskvelder da også
 3. Jeg vasker klær. Vaskemaskin og tørketrommel står aldri stille når jeg er hjemme, føler jeg
 4. Jeg prøver å finne tid og motivasjon til å trene. Jeg har bestemt meg for å stille på en jobb-spinningtime i morgen tidlig sammen med kollegaer
 5. Jeg gjør innkjøp. Julegaver, batterier, apotekvarer, finsko til gulljenta, nye ullsokker - listen er lang
 6. Jeg jobber med saker for barnehagestyret. Jobben som styreleder har vært mye tøffere enn jeg hadde sett for meg. For hver sak vi lukker, kommer det nye tidkrvende saker til. Ugh!
 7. Jeg prøver å være en god kone og kjæreste. Vi hadde en fantastisk dag sammen på lørdag, og jeg lever litt på den ennå, men målet er definitivt å ha kjærestetid oftere enn en gang i uka..
 8. Jeg bruker tid på å finne ut av den nye iPhonen som jobben har gitt meg. Heldigvis er dette veldig mye lettere enn jeg hadde fryktet. Jeg har hatt litt iPhone-skrekk, men den var totalt ubegrunnet, ser jeg
 9. Jeg har såvidt begynt å planlegge adventstiden. Jeg skal få surret meg til å sette opp en liste over innholdet i barnas kalender så snart som mulig.
 10. Jeg ser fram til helgen. Da skal jeg trene, spise caramello (prøv den - en gammel traver som lett havner i skyggen av nye fancy sjokolader, men den er jo mmm-så-god!), feire farsdag og få besøk av broren min!

mandag 7. november 2011

10 bøker på årets juleønskeliste

Bøker er aldri feil. I alle fall ikke så lenge man har planer om å rydde litt i bokhyllene og kvitte seg med studienotater og sånt. Her er 10 bøker jeg ønsker meg til jul i år:
 • The Lady with the Cammelias, Alexandre Dumas Fils
 • Uten en tråd, Jens Bjørneboe
 • Amtmannens døtre, Camilla Collett
 • Madame Bovary, Gustave Flaubert
 • A moveable Feast, Ernest Hemingway
 • The Grapes of Wrath, John Steinbeck
 • Parisian Chich: A Style Guide, Ines De La Fressagne
 • 80 romaner for deg som har det travelt, Henrik Lange
 • Paris: A Tea Lover's guide to Sipping and Shopping in the City, Jane Pettigrew
 • 1001 bøker du må lese før du dør, Peter Boxall
Sånn, da skulle det å kjøpe gave til meg vare lett som en plett?

søndag 6. november 2011

10 fotominner fra oktober

I oktober...

 ... spiste jeg fancy-lunsj med Heidi

 ... fikk jeg orkideene mine til å blomstre igjen

 ... gikk jeg en måneskinnstur langs Sandvikselva

 ... fant jeg en dinosaurutgave av en stereo  - kun kassettspillere, ikke en gang CD!

 ... pakket jeg inn (barsel)gaver som om det gjaldt livet...

 ... satte jeg litt farge på tilværelsen

 ... pakket jeg sakene mine og hadde siste dag i min gamle jobb

 ... fikk jeg jule-, bursdag- og gratulerer-med-ny-jobb-gave av min fantastisk mann!

 ... gikk vi tur rundt Semsvann...

... og møtte på et tre av den vennlige typen. 

Oktober var nok en fin måned :D

lørdag 5. november 2011

10 sanger på dagens iPod

I dag er jeg skikkelig daff. En uke med uvanlig mye jobbing, hektisk fritid og fest i går har satt spor. Min mann og jeg klarte å komme oss ut på gåtur rundt Bygdøy, og etter det hadde jeg planer om å synke ned i sofaen med bok og en mocca. Men. Plutselig begynte hodet mitt og nynne sanger for seg selv, og nå kjenner jeg at det kribler i beina. Så det spørs nå da, om jeg ikke må finne fram løpeskoene og ta meg en ut under Barne-TV i kveld også. Her er i alle fall spillelisten som overvinner både tåke, regn i lufta og lysten på sjokolade:
 1. I Like It - Enrique Iglesias
 2. Knights of Cydonia - Muse
 3. Johnny B. Goode - Chuck Berry
 4. Don't stop me now - Queen
 5. Hysteria - Muse
 6. Leva Livet - Åge Aleksandersen (!)
 7. Killing in the name - Rage against the machine
 8. Hound Dog - Elvis Prestley
 9. Holding Out for a hero - Bonnine Tyler
 10. Proud Mary - Ike & Tina Turner

fredag 4. november 2011

10 helgetradisjoner i Anaruhheimen

Der var det plutseilg helg igjen! Selv om jeg har hatt en knalluke i den nye jobben, skal det bli deilig med litt fri nå. Denne helgen er dessuten litt ekstra spesiell, for i kveld skal min mann og jeg på fest, og barna skal overnatte hos besteforeldrene sine og kommer ikke hjem før til Barne-TV i morgen. Masse fin kjærestetid med andre ord!

Likevel, de aller fleste helgene er hakket mer rutinepreget. Eller tradisjonsrike, om en skal bruke et mer positivt klingende ord. her er 10 mer eller mindre faste helgetrdisjoner hjemme hos oss:

 1. Pannekaker til middag hver fredag. Gullguttens valg
 2. Helgefrokost med te, godt pålegg og helst nybakt (i alle fall nytint) brød, scones, rundstykker osv. Helst begge dagene, men i alle fall en av dem
 3. Lørdag formiddag pleier vi å bruke til ærender som å handle mat for uken etter, kjøper gaver hvis noe(n) skal feires, utestående husareid eller noe i den duren.
 4. Lørdagsmiddag: risengrynsgrøt med kanel, smør og sukker. Og rosiner for de som vil ha det (= meg)
 5. Lørdag ettermiddag brukes gjerne ute, mest for å drøye tiden fram mot Barne-TV og lørdagsgodt! De siste ukene har det vært sånn at gullgubben har tatt med seg barna ut, mens jeg har blitt værende inne for å drikke kaffe (spise sjokolade, hmm...) og lese avis. Et av ukens gyldne øyeblikk for meg *drømme*
 6. Og mens mann og barn spiser sitt goderi og ser Barne-TV har jeg dratt ut på løpetur
 7. Lørdag kveld er det som regel hjemmelaget pizza og film sammen med kjæresten min. Men vi gleder oss veldig til gullgutten har ork på å være oppe sammen med oss, og vi kan se familiefilmer sammen
 8. Søndagene prøver vi å komme oss ut på tur i skogen eller ved vannet eller en litt større lekeplass. Hvis været tillater det er det kos å ha med lunsj.
 9. På søndagene har vi også som regel litt mer tidskrevende middag, og nytt av høsten er at vi har innført søndagsdessert. Barna er naturligvis svært glade for dette, men som gullgutten påpekte sist søndag: "mamma, det er egentlig ikke nødvendig med dessert i dag, for vi fikk jo godteri i går. Det hadde vært bedre å ha desserte på mandag, eller tirsdag eller onsdag eller torsdag (han skulle ti lå si fredag, men korrigerte seg selv - imponerende kontroll synes vi voksne!) i stedet..." Forslaget hans er oppe til vurdering i voksenkommiteen.
 10. Søndag kveld sklir ofte over i hverdag igjen, i det at sekker skal pakkes og niste smøres. Men når det er tid er det veldig koselig å tenne lys, drikke te og lese en bok eller blad eller avis eller blogger eller....
Helg er fint - god helg til alle som leser!

torsdag 3. november 2011

10 grunner for at min x-kollega bør følge i mine fotspor

Om noen timer skal jeg møte min høyt savnede x-kollega. Vi har bare vært borte fra hverandre siden fredag, men det er jammen lenge nok! Heldigvis har vi bestemt oss for å være venninner i steden for, og i dag skal vi ha vår første jentekveld på Yaya's - jippi ja!

Selv om vi bare har kjent hverandre/jobbet sammen i tre måneder, rakk vi å utveksle meninge rom det meste, også situasjonen i det firmaet jeg forlot og hun fremdeles er en del av. Jeg vet imidlertid at hun ikke er så stedbunnen, så jeg håper jo på å kunne fange henne over her jeg er nå... Her er 10 grunner til at hun bør følge etter:

* vårt fagfelt er så utrolig mye mer i fokus her
* de har nye, lekre lokaler og om et halvår flytter vi til et enda nyere bygg
* de betaler bra, og har veldig gode ansattgoder
* de sender deg på konferanse i Kuala Lumpur i mars
* de har fukt på spyd! Og iPhone. Ingen av disse to funker å lokke med, men jeg måtte bare nevne det
* man får være med å påvirke egne arbeidsoppgaver
* de har kaffebar (med kaker og godteri!) i kjelleren
* heldigvis har de også stort fokus på treningstilbud for ansatte
* man får opplæring og delta på kurs og konferanser
* folk her er like trivelige som alle andre steder

onsdag 2. november 2011

10 x dagens

 • Wake-up-call: gullguttens sang klokken 5:41
 • Form: trøtt, sliten og vondt i hodet. To paracet er allerede innabords...
 • Arbeidsdag: fylt med møter
 • Antrekk: brunmønstret kjole
 • To-do: ordne tusen småting
 • Middag: fiskekaker i brun saus. Hverdag all the way
 • Planer for ettermiddagen: være sammen med familien
 • Planer for kvelden: styremøte
 • Frukt: epler fra jobbfruktkurven
 • Veske: denne! Gave fra min elskede mann!

tirsdag 1. november 2011

10 månedsmål for november

 • Finne hverdagsrytmen. Jeg går opp fra 80 til 100 % stilling, så litt tid vil det nok ta før vi faller inn i et nytt mønster, ja...
 • Gå en 20-minutters tur minimum 3 ganger i uka
 • Lese ut Verden forsvinner av Liv Køltzow
 • Lage og bestille fotogaver
 • Begynne og skrive julekort. Har som mål å skrive (noen av?) dem i år, og ikke bare sende ferdig trykte billedkort av barna. Så får vi se hvor mange håndskrevne kort det blir. Har i alle fall minst 13 kort som venter på meg...
 • Kjøpe hvite liljer til Allehelgensdag
 • Planlegge adventstiden; dvs planlegge adventskalendere. Jeg pleier å ha en her på bloggen over adventsaktiviteter, og så må jeg jo lage kalender til barna! Gelder meg masse til det!
 • Gå ned nye 2 kg. Ingen grunn til å legge seg på latsida ennå...
 • Begynne på ny lydbok
 • Prioritere humor og latter. Oktobermålet med å prioritere romantikk har vært så vellykket at jeg prøver med et nytt "satsningsområde", nemlig humor. Mye av hverdagene våre blir så alvorlige, så rutinestyrte og så praktisk rettet. Fram med liv og latter, fest og morro! I november skal jeg le mye!