lørdag 2. april 2016

10 retter på matplanen for uke 14

En greie jeg har tenkt å prøve meg på nå i april er å være litt mer kreativ og bevisst på på hva vi spiser til middag. Ofte blir det bare det samme om og om igjen, det blir litt lite grønnsaker, litt mye halvfabrikata, og ideelt sett kunne vi gjerne spist mer fisk.

Hver uke setter vi opp en ukemeny og ukeshandler i henhold til denne sånn fredag eller lørdag, og det kommer vi til å fortsette med. Men i tillegg skal jeg bli litt flinkere til å lete etter nye oppskrifter, og til å planlegge litt bedre for å kaste enda mindre mat. For kommende uke ser matplanen slik ut (retter i kursiv er nye for oss, for barna er sushi også nytt):

Lørdag: hjemmelaget pizza med kjøttdeig, mais, ananas, vårløk, paprika og tomat
Søndag: asiatisk biffwok med nudler
Mandag: fiskerester fra fryseren
Tirsdag: pasta al forno
Onsdag: limemarinert laks med mangosalat
Torsdag: kylling tikka masala med ris og mangochutney
Fredag: sushi (og pannekaker, siden sushi ikke er en favoritt hos alle i familien - ennå)
Ukens fredagsdrink: Lorina blood orange sparkling soda
Ukens søndagsdessert: sorbet
Ukens bakst: skoleboller fra fryseren

Sånn - da er det bare å notere ned ingredienser på handlelappen, og dra og handle. God lørdag!

Asiatisk biff ser helt ok ut som søndagsmiddag. Oppskrift fra et hefte jeg fikk på Joker

Ingen kommentarer: