tirsdag 17. mai 2016

10 ting å gjøre i uke 20

17. mai
Hurra for Norge og 17. mai!

Hei igjen bloggen! Jeg har hatt nok en deilig helg på fjorden; vi kom hjem i går ettermiddag satte sporenstreks i gang med "arbeid": sønn skulle spille fotballkamp inne i byen, klær skulle vaskes, seiltøy ryddes bort, kake skulle bakes og klær og pynt til 17. mai skulle finnes fram. Jeg lurte på om jeg skulle sette opp ukens to-do-liste da, men kom fram til at jeg bare hadde fått med gårsdagens gjøremål og var derfor smart nok til å vente til nå i kveld.

I dag har vi hatt en helt fantastisk nasjonaldag; været har vært helt perfekt, barna har kost seg masse, vi har spist pølser, is, popcorn og bløtkake og vi har gått i to tog. Dagens høydepunkt er når det bittelille lokale korpset spiller Eye of the tiger på ballplassen - fantastisk! Fløytisten spilte så surt at han lett kunne fått plass i Here comes the sun. Elsker det!

Men nå er dagen straks over. Barna er på vei i seng, ballongene begynner å skrumpe (tror de var ca hundre år gamle og fulle av små hull) og det er på tide å planlegge resten av denne uka. Her er 10 ting på ukens to-do-liste:

¤ sy et fiskekostyme til datter som skal opptre på en sommeravslutning - unnagjort
¤ rydde bort 17. maipynten - unnagjort
¤ klippe plenen - unnagjort; mannen tok ansvar - takk!
¤ luke ugress - unnagjort
¤ skifte på barnas senger (tok dobbeltsengen i går) - unnagjort
¤ bestille frisørtime til datter, som tok saksen i egen hånd i helgen, og trenger en justering  - rakk ikke
¤ hente og levere bøker på biblioteket - rakk ikke
¤ legge inn en lydbok til iTunes - rakk ikke
¤ skrive handleliste og handle til helgen  - unnagjort
¤ få til litt egentid som ikke involverer klesbretting og sånt - unnagjort

17. maipynt etter prinsippet "man tar hva man har". Flagg fra juletreet, lys fra i fjor, dekorasjoner barna har laget i barnehagen for lenge siden, noen slitne ballonger og blomster fra hagen. Perfekt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ha, ha, ha! "Egentid som ikke involverer klesbretting og sånt"! Finnes det?? Neida, skal ikke klage. Har vært på husmorferie på Kreta i ei uke. Deilig. Dog slår den harde hverdagen inn ganske kjapt!
Gratulerer med vel overstått 17. mai feiring! Koselig pynt! Ønsker deg ei god uke videre, snart er det helg!
Wibecke

Anaruh sa...

Mmm, en uke på Kreta - heldiggris! Jeg tenkte mer sånn "en time og to fredag ettermiddag" :p