onsdag 26. oktober 2016

Hvordan forberede afternoon tea på 10 minutter

Tradisjonell afternoon tea skal egentlig drikkes mellom lunsj og middag. Men grunnet den gamle norske tradisjonen med middag (relativt) tidlig på dagen, ble det afterdinner tea i dag i stedet.

Min venninne Maren kom nemlig på besøk i dag, og etter at vi hadde spist middag sammen, dekket vi på til afternoon tea. Og siden det er kjedelig å stå på kjøkkenet når gjesten allerede har kommet, ble det en hurtigvariant hva oppduking og styling gjelder. Her er mine 10 små trinn til rask forberedelse av afternoon tea:

- ta på en passende kjole. Bør gjøres før gjesten kom. Naken vertinne er ikke greit ...
- finn frem kopper, skåler og asjetter. Servietter kan også være greit
- sett fram blomster og lys på bordet
- sett på tevann og forvarm tekannen
- legg ferdigbakte/ferdigkjøpte kjeks på et fint fat
- hell en pose bamsemums i en fin skål
- bli enig med gjesten hvilken te man skal drikke (først)
- sett fram kaker, tenn lysene og trekk teen
- sett på litt fin bakgrunnsmusikk
- voilà! Sett deg ned og nyt te og en hyggelig samtale

Jeg stilte i teselskapskjole fra Lindex, serverte shortbread og bamsemums, og ferskente fra mammas tesett i sølv, som hun og pappa fikk i brylklupsgave. Rosene stod i stua da jeg kom hjem fra London

Ingen kommentarer: