fredag 14. juli 2017

Jakob 10 år!

14.07.07

Akkurat nå - 14. juli 2017 klokken 08:11 er det nøyaktig 10 år siden vi ble foreldre til vår makeløse gutt, og dagen skal feires med brask og bram. Her på bloggen byr jeg på et 9 år gammelt gjensyn med et av bloggens aller første innlegg:

14. juli 2007 - dagen som for alltid endret våre liv:

kl 03:30 - jeg våkner og går på do. Hører et "knepp" fra magen, og kjenner at den strammer seg
kl 03:36 - sier til gullgubben at i morgen tidlig må vi pakke den sykehusbagen
kl 03:40 - "Vi må pakke den bagen nå!"
kl 04:45 - vi parkerer på St. Olavs.
kl 05:00 - jordmor: "du har 5cm åpning. I dag blir dere foreldre"
kl 07:30 - full åpning, de verste riene er over, og
kl 08:11 - gullgutten min ser dagens lys for første gang
kl 08:12 - jeg får holde han, se på han, kysse han og eie han for en liten stakket stund
kl 08:30 - familie blir vekket til den glade, men overraskende nyheten. Ingen av de skjønner helt hva som har skjedd, nesten 5 uker før termin

Resten av dagen - har all verdens energi og overskudd. Kan ikke sove, orker ikke spise, vil helst ut å løpe et marathon eller skyte en bjørn. Jeg har født en sønn, og han er så perfekt!

Kjære gullgutten min - gratulerer med dagen!

Dette innlegget skrev jeg til hans ettårsdag. Nå er han jammen banke meg 10 år, og likevel kan jeg huske hvor liten, lett og dunete han var den dagen for 10 år siden. Vår lille Karius, med det mørke  håret, som nå er gyllenblondt, og dekker et av de klokeste hodene jeg noen gang har møtt. Aldri hadde jeg sett for meg at han skulle bringe så mye glede, latter. tårer eller kjærlighet, og selv om tiden har gått fort, og jeg gjerne skulle holdt den bittelille babykroppen hans igjen, så elsker jeg hans 10 år gamle jeg.

Alle de spennende samtalene vi har, lesestundene, at han fremdeles liker å kose, hans evne til å ta vare på alle rundt seg og være en venn for alle som trenger det, at han er så lærevillig og hjelpsom, og at han liker å lage mat til seg og kompisene sine. Jeg digger at han sjekker om varene i handlevogna er fri for palmejolje, og ikke bryr seg om en ting er "guttete" eller "jentete", men har sin egen smak og egne preferanser. Jeg er så glad for at han er 100 % til å stole på, og at vi alltid kan finne felles løsninger ved å snakke sammen, i stedet for å måtte være den strenge og kjipe voksne. Og det gjør meg så glad i hjertet at andre - både barn og voksne - uoppfordret kommer til meg og sier at han er så høflig og snill mot alle. Vi kunne ikke bedt om en bedre sønn, og tenk så fint at vi hadde alt dette i vente, da jeg skrev ettårsdagsinnlegget i juli 2008.

3 kommentarer:

teabooks sa...

<3 så fint!

Gratulerer så mye med 10-årsdagen til Jakob!

Tove sa...

Babyer er så utrolig koselig! Jeg skulle gjerne født igjen og kost med mine tre. Men det er fint å se at de vokser opp og er fine da og. Yngstemann hos oss ble tre i går, så juli er en fin måned :) Kos dere masse med 10-åringen og ferie, gleder meg til flere lister.

Tove

Anonym sa...

Så koselig liste!!! Det sender mine minner tilbake snart 11 og 13 år!
Ønsker deg en fortsatt fin ferie! :-)

Wibecke